Amstelveenz.nl

Politiek Plein Amstelveen (7): dit wilden de partijen afgelopen week kwijt

Amstelveen - In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 verzamelt AmstelveenZ.nl in de wekelijkse rubriek Politiek Plein Amstelveen de diverse politieke (pers-)berichten die bij de redactie zijn binnengekomen in één verzamelbericht.

Burgerbelangen Amstelveen: 80-plussers geven inzicht

bba_80_plus_Amstelveen.jpg

Burgerbelangen Amstelveen (bbA) vroeg vier 80-plussers van de partij hun zegje te doen over de problemen waar zij tegenaan lopen als oudere inwoners van Amstelveen en deelde die inzichten via een persbericht. (NB: Partijlid Frits Suer schreef later in de week een column waarin hij uitsprak dat jarenlange wethouderservaring niet altijd een voordeel hoeft te zijn voor een wethouder)
Lees meer ⇒ Burgerbelangen Amstelveen

Actief Voor Amstelveen: presentatie verkiezingsprogramma

ava_verkiezingsprogramma_2022.jpg

AVA presenteerde maandag onder de noemer Horen zien en doen het verkiezingsprogramma voor de periode 2022-2026. De lokale partij ziet het als grootste uitdaging de kloof tussen politiek en burgers te verkleinen. 'Daarom zijn en blijven wij in gesprek met inwoners, oud en jong, met ondernemers en met maatschappelijke organisaties.'
Lees meer ⇒ Actief Voor Amstelveen

SP Amstelveen: vragen over ‘innige’ band gemeente en re-integratiebedrijf

sp_amstelveen_wil_roode_marina casadei.jpg

De Socialistische Partij in Amstelveen stelde vragen aan het college met betrekking tot een vermeende innige relatie tussen de gemeente en het re-integratiebedrijf Matchez.
Lees meer ⇒ SP Amstelveen

BVNL: oproep aan wethouder niet te handhaven

bvnl_Amstelveen_Yaron van Koningsveld.jpg

BVNL riep dinsdag VVD-wethouder Herbert Raat op om niet langer te handhaven bij horeca die (ondanks de lockdown) open wil. Ook vindt BVNL dat de wethouder 'visie moet tonen'  en 'zich uit moet spreken tegen CTB en 2G'.
BVNL Amstelveen

PvdA: meer inzet op armoedebestrijding

Geld

PvdA-burgerlid Guy Muller stelde schriftelijke vragen aan het college over de aanpak van armoede in Amstelveen. Aanleiding is de wereldwijd toegenomen armoede door de coronapandemie.
Lees meer ⇒ PvdA Amstelveen

ChristenUnie: nieuwe generatie laadpalen

Bert_de_Pijper_ChristenUnie_Amstelveen_politiek.jpeg

De ChristenUnie is voorstander van het eventuele plaatsen van een nieuw systeem laadpalen voor elektrische auto’s. Het systeem kan aan een huismuur bevestigd worden maar ook als paal in de grond worden geplaatst, met kabels die niet over de stoep lopen. De partij stelde daarover schriftelijke vragen.
ChristenUnie Amstelveen

GroenLinks: KKC-leerlingen aan de slag met ontwerp ouderenwoningen

kkc_groenlinks.jpg

GroenLinks Amstelveen meldt opdrachtgever te zijn van een leerlingenproject op het KKC. Daar gaan leerlingen van het Technasium aan de slag met het ontwerpen van ouderenwoningen, waar grote behoefte aan is in Amstelveen.
Lees meer ⇒ GroenLinks Amstelveen

Over Politiek Plein Amstelveen (7)

Politiek Plein aflevering 7 beslaat de periode tussen zondag 16 januari 12.00 uur en zondag 23 januari 12.00 uur.  AmstelveenZ linkt de berichten zoveel mogelijk naar de originele persberichten op de websites van de betreffende politieke partijen, maar soms heeft een partij het persbericht zelf (nog) niet gepubliceerd. In dat geval verwijzen we naar de homepage van die partij. Mis jij een (pers-)bericht in de rubriek Politiek Plein Amstelveen? Het kan zijn dat niet alle berichten AmstelveenZ hebben bereikt. We horen het graag via info@amstelveenz.nl


Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen 27 mrt. 2024 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.