Amstelveenz.nl

Politiek Plein Amstelveen: op naar de gemeenteraadsverkiezingen (1)

Amstelveen – In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 worden lokale media in toenemende mate bestookt met politieke persberichten.  Om een beetje overzicht te creëren verzamelt AmstelveenZ in de rubriek Politiek Plein Amstelveen vanaf december 2021 wekelijks de diverse (pers-)berichten die de partijen in Amstelveen hebben uitgegeven in één verzamelbericht.

Socialistische Partij voelt zich gecensureerd

casadei_marina_sp.jpg

De Socialistische Partij in Amstelveen voelt zich gecensureerd, omdat raadslid Marina Casadei tijdens een commissievergadering begin december geen mondelinge vragen mocht stellen met betrekking tot inburgering. Die vragen waren volgens de griffie allang beantwoord. De SP spreekt van een nieuw dieptepunt voor het democratisch gehalte van de gemeenteraad.
⇒ Lees hier het persbericht op de website van SP Amstelveen

BVNL meldt deelname aan gemeenteraadsverkiezingen

bvnldoet gemeenteraadsverkiezingen amstelveen.jpeg

Belang van Nederland (BVNL), de nieuwe partij van Tweede Kamerlid Wybren van Haga meldde afgelopen week in een persbericht mee te doen met de gemeenteraadsverkiezingen in Amstelveen. 'Er is een lokale afdeling opgericht en we zoeken geschikte kandidaten', aldus Bharat Kolk, voorzitter van de afdeling BVNL Amstelveen. Met BVNL wil Kolk een klassiek-liberaal geluid in Amstelveen laten horen.
⇒ Lees hier het persbericht op de website van BVNL

BbA vraagt en krijgt onderzoek naar verzakking geluidswal

olthoff jacqueline bba.jpg

Nadat Burgerbelangen Amstelveen meldingen van bewoners had gekregen dat de geluidswal langs de Beneluxbaan ter hoogte van Middenhoven aan het verzakken was, komt er een onderzoek naar die mogelijke verzakkingen. Direct omwonenden ervaren toenemende geluidsoverlast van de Beneluxbaan.
⇒ Lees hier het persbericht op de website van Burgerbelangen

GroenLinks maakt schoon op Uilenstede

Geen persbericht, maar wel diverse social media-uitingen: GroenLinks Amstelveen hield afgelopen zaterdag een zwerfafvalactie op studentencampus Uilenstede en maakte de studentenwijk een stukje schoner.

AVA wil opheldering over rotonde

Actief voor Amstelveen vroeg om opheldering over de verkeerssituatie rond de rotonde Belenuxbaan/Sportlaan. De rotonde blijft volgens AVA voor problemen zorgen. ‘Diverse fietsers en scootergebruikers ervaren vaak (bijna) aanrijdingen, omdat er geen eenrichtingsverkeer is op de rotonde-fietspaden. Dit zorgt vaak voor onveilige situaties. AVA krijgt hier diverse meldingen van, zeker nu het vroeger donker wordt.’
⇒ Lees hier het persbericht op de website van AVA

PvdA blij met vermelding sociale woningbouw

arnout_van_den_bosch_pvda_staand.jpg
De PvdA meldde in een persbericht blij te zijn dat er in de Concept Nota van Uitgangspunten voor de herontwikkeling vand Bovenkerkerweg de bouw van 20 procent sociale woningen wordt genoemd. Raadslid Arnout van den Bosch: ‘De wachtlijsten voor sociale huurwoningen zijn enorm, dus ik ben ontzettend blij dat de gemeente ook hier in wil zetten op sociale woningbouw.’

⇒ Ga naar de PvdA-website

VVD bedankt vrijwilligers

vvd_ontmoetingsgroep.jpg
Namens de VVD Amstelveen zijn Jet Smit en Victor Frequin op bezoek gegaan bij Middenhof en Odensehuis, twee plekken waar vrijwilligers enorm veel werk verzetten om anderen te helpen. De VVD noemt vrijwilligers zijn onmisbaar in de samenleving. ‘In zorg en welzijn maar ook in de sport zorgen velen voor anderen. Vrijwilligers zijn de ruggengraat van veel organisaties.’

⇒ Lees hier het persbericht op de website van VVD Amstelveen

Lijst Höcker: ouderen onbekend met diensten

jacqueline-höcker groot.jpg
Lijst Höcker (doorgaand als Goed voor Amstelveen ) vroeg in de commissievergadering Burgers & Samenleving opheldering over 'de grote groep ouderen met een klein pensioen of alleen AOW die onbekend zijn met de diensten van de gemeente.' .
⇒ Ga naar de website van GvA (Lijst Höcker)

Gemeenteraadsverkiezingen Amstelveen 2022

De gemeenteraadsverkiezingen worden gehouden op 16 maart 2022. In de huidige periode (2018-2022) vormen VVD (10), D66 (7) en PvdA (3) de coalitie in Amstelveen met 20 zetels. Zij hebben een meerderheid en draaien aan de knoppen. De oppositie bestaat uit 8 partijen, samen goed voor 17 zetels:  GroenLinks (5), Burgerbelangen Amstelveen (4), CDA (2), SP (2), Actief voor Amstelveen (1), ChristenUnie (1), Ouderen Combinatie Amstelveen (OCA) (1) en Lijst Höcker (1).

Politiek Plein Amstelveen

Mis jij een (pers-)bericht in de rubriek Politiek Plein Amstelveen? Het kan zijn dat niet alle berichten AmstelveenZ bereiken. We horen het graag via info@amstelveenz.nl  We linken zoveel mogelijk naar de orginele persberichten op de websites van de diverse partijen, maar soms heeft een partij het persbericht zelf (nog) niet gepubliceerd. In dat geval verwijzen we naar de homepage van die partij. 


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:57

Amstelveen van voorheen (283)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 283 een oude kiek van de Mr. Rendorplaan in de wijk Elsrijk West.