Het ruimen van een wietwoning in Westwijk [VTF, Archief]

Politiek vreest vermenging onderwereld & bovenwereld in Amstelveen

Amstelveen – In de Amstelveense politiek bestaat vrees voor ondermijning, ofwel de vermenging van de onderwereld met de bovenwereld. PvdA en bbA willen een serieus plan van aanpak om Amstelveners te informeren over de gevaren van ondermijning.

‘Ondermijning gaat over zeer ontwrichtende activiteiten, die de bestaanszekerheid en veiligheid van onze inwoners aantasten en dat moet zo spoedig mogelijk stoppen’, vindt Esther Veenboer (PvdA).

Wietteelt

Ewa Petiet (bbA): ‘Amstelveen ontkomt niet aan het gevaar van ondermijning. We hebben in het Regionaal Veiligheidsplan kunnen lezen dat de ondermijning in onze regio vooral voortkomt uit de drugshandel en in het bijzonder de cocaïnehandel. Dat gaat gepaard met soms grof geweld en dat heeft een grote impact op onze samenleving. Wij vinden het belangrijk dat onze inwoners weten wat ondermijning is en dat zij hierin een signalerende rol naar de gemeente toe kunnen hebben. Bijvoorbeeld als ze zien of vermoeden dat op zolders of in schuren in de buurt wiet wordt geteeld.’

Sluipend bederf

Zowel Petiet als Veenboer wezen tijdens de commissievergadering vorige week op een interview in De Volkskrant met de burgemeester van Maastricht, mevrouw Annemarie Penn-te Strake. Zij noemde ondermijning het sluipend bederf van onze rechtsstaat. Het is volgens haar de hoogste tijd de oorlog te verklaren aan de Al Capones van deze tijd.

Motie

BbA en PvdA zullen bij de komende raadsvergadering een motie indienen om ondermijning aan te pakken. Ook burgemeester Bas Eenhoorn heeft volgens PvdA en bbA meermalen gewaarschuwd voor het gevaar van ondermijnen in Amstelveen. 

Bekijk hier het persbericht van de partijen.

 

Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 20:00

Buitensporten enorm in opmars

Amstelveen - Heleen van Ketwich Verschuur heeft als directeur van AmstelveenSport, de organisatie die zich op meerdere vlakken inzet om Amstelveners gezond te laten bewegen, de afgelopen maanden voor nieuwe uitdagingen gestaan. Door de corona-crisis kwamen binnen no-time sportverenigingen, sportaccommodaties en scholen stil te liggen.

Amstelveen van voorheen gisteren 19:50

Amstelveen van voorheen (202)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 202 een foto van de Dorpsstraat in het Oude Dorp zoals deze er vroeger uitzag.

Politiek gisteren 11:55

Actief voor Amstelveen: Burgerparticipatie moet op de schop

Amstelveen - Na grote onvrede bij veel omwonenden rond de startnotitie Alleman Kwartier, het beeldkwaliteitsplan Oude Dorp en verkeerswijzigingen in Bovenkerk, is de lokale politiek partij Actief voor Amstelveen (AVA) helemaal klaar met het huidige participatiebeleid van de gemeente Amstelveen. De partij komt met een initiatiefvoorstel.

Politiek gisteren 11:39

BbA: 'Planprocessen gemeente niet meer van deze tijd'

Amstelveen - Oppositiepartij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) vindt de huidige planprocessen die gemeente Amstelveen hanteert niet meer van deze tijd. Dat laat de lokale partij weten in een persbericht, nadat afgelopen woensdag in de gemeenteraad vernieuwingsplannen in de wijken Bankras/Kostverloren (Allemanskwartier) en het Oude Dop (herinrichting) ondanks veel tegenstand uit de buurt toch akkoord kregen. 'Bewoners en omwonenden maar ook de raad worden keer op keer geconfronteerd met een ‘in beton gegoten’ startnotitie', stelt bbA.

Wonen gisteren 11:24

Allemansbelang: ‘Participatie wijkbewoners een gotspe’

Amstelveen – De Stichting Allemansbelang noemt het participatietraject waarin wijkbewoners zijn betrokken bij het nieuwbouwplan Allemanskwartier een gotspe. Dat meldt de woordvoerder van de stichting in een persbericht, nadat de gemeenteraad afgelopen woensdag met een minieme meerderheid akkoord ging met de startnotitie.

Advertorial Sport gisteren 10:00

GYM VAN TOEN: Bewegen was nog nooit zo leuk

Amstelveen - Trefbal, apenkooien, touwklimmen. Deze woorden nemen ons mee naar die gymzaal waar je als kind heerlijk kon spelen. ‘Het tovert een glimlach op het gezicht van veel mensen als je over de gymlessen van vroeger begint’, zegt Ewoud van Dulken. Hij is initiatiefnemer van GYM VAN TOEN en heeft als missie om deze jeugdherinneringen landelijk weer tot leven te brengen.