Het ruimen van een wietwoning in Westwijk [VTF, Archief]

Politiek vreest vermenging onderwereld & bovenwereld in Amstelveen

Amstelveen – In de Amstelveense politiek bestaat vrees voor ondermijning, ofwel de vermenging van de onderwereld met de bovenwereld. PvdA en bbA willen een serieus plan van aanpak om Amstelveners te informeren over de gevaren van ondermijning.

‘Ondermijning gaat over zeer ontwrichtende activiteiten, die de bestaanszekerheid en veiligheid van onze inwoners aantasten en dat moet zo spoedig mogelijk stoppen’, vindt Esther Veenboer (PvdA).

Wietteelt

Ewa Petiet (bbA): ‘Amstelveen ontkomt niet aan het gevaar van ondermijning. We hebben in het Regionaal Veiligheidsplan kunnen lezen dat de ondermijning in onze regio vooral voortkomt uit de drugshandel en in het bijzonder de cocaïnehandel. Dat gaat gepaard met soms grof geweld en dat heeft een grote impact op onze samenleving. Wij vinden het belangrijk dat onze inwoners weten wat ondermijning is en dat zij hierin een signalerende rol naar de gemeente toe kunnen hebben. Bijvoorbeeld als ze zien of vermoeden dat op zolders of in schuren in de buurt wiet wordt geteeld.’

Sluipend bederf

Zowel Petiet als Veenboer wezen tijdens de commissievergadering vorige week op een interview in De Volkskrant met de burgemeester van Maastricht, mevrouw Annemarie Penn-te Strake. Zij noemde ondermijning het sluipend bederf van onze rechtsstaat. Het is volgens haar de hoogste tijd de oorlog te verklaren aan de Al Capones van deze tijd.

Motie

BbA en PvdA zullen bij de komende raadsvergadering een motie indienen om ondermijning aan te pakken. Ook burgemeester Bas Eenhoorn heeft volgens PvdA en bbA meermalen gewaarschuwd voor het gevaar van ondermijnen in Amstelveen. 

Bekijk hier het persbericht van de partijen.

 

Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen 27 mrt. 2024 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.