Burgemeester Poppens roept Amstelveners op om vooral te gaan stemmen

Politieke partijen Amstelveen profileren zich op Verkiezingsmarkt

Amstelveen - De politieke partijen in Amstelveen kregen dinsdag de gelegenheid zich te profileren op een verkiezingsmarkt in het Stadshart. De partijen mengden zich tussen publiek en marktkraamhouders op de boerenmarkt die traditiegetrouw op dinsdag wordt gehouden. 

Burgemeester Tjapko Poppens was ter plaatse om de aanwezige partijen succes te wensen met de verkiezingen (14, 15 en 16 maart). Hij hoopt vooral op een hoge opkomst in Amstelveen.

verkiezingsmarkt_groep.jpg
Vlnr: Henk Stoffels (CU), Arjen Siegmann (CDA), burgemeester Poppens, Maarten de Haan (D66), Herbert Raat (VVD), Jacqueline Höcker (Goed voor Amstelveen), Kitty Huisman (Burgerbelangen Amstelveen), Yaron van Koningsveld (BVNL), Michel Becker (Actief voor Amstelveen), Nora Farkini (SP).

In totaal doen in Amstelveen twaalf partijen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Er werden door de partijen veel flyers uitgedeeld, maar tot het campagnemateriaal behoorden ook andere lokkertjes, van chocolade tot schuursponsjes.

verkiezingsmarkt_2022_bvnl_amstelveen (1).jpg
Tijdens de markt eiste nieuwkomer BVNL Amstelveen de meeste aandacht op. De partij deed met de landelijke campagnebus het Stadsplein aan en kreeg met een groot campagneteam en Tweede Kamerlid Wybren van Haga in de gelederen veel aandacht van onder andere aanwezige media. 

verkiezingsmarkt_2022_ava (1).jpg
Actief voor Amstelveen gaat voor zetelwinst met vlnr Ben Westendorp, Will Seifers en Michel Becker.

verkiezingsmarkt_2022_jet_smit (1).jpg
De VVD, momenteel de grootste partij van Amstelveen met een grote achterban, was met diverse kandidaten aanwezig, onder wie lijsttrekker Herbert Raat. Hier op de foto Jet Smit (Lijst 1, #4) van VVD Amstelveen

verkiezingsmarkt_2022_bba_amstelveen.jpg
Peter Bot, lijsttrekker Ruud Kootker en Pieter Monkelbaan (Lijst 4, #2) van Burgerbelangen Amstelveen deelden flyers en chocolade-eitjes uit.

verkiezingsmarkt_2022_groenLinks.jpg
Een lid van het GroenLinks-campagneteam met rechts GL-kandidaat Fatumo Farah (Lijst 3, #5). De partij heeft al jaren een stabiele aanhang in Amstelveen en gaat met de slogan Menselijk, Eerlijk, Duurzaam de verkiezingen in.

verkiezingsmarkt_2022_gva.jpg
Will Koning, Diana Julio en Jacqueline Höcker van Goed voor Amstelveen hopen op de gunst van de kiezer: de lokale partij is nieuw en stond afgelopen jaar bekend als Lijst Höcker.

verkiezingsmarkt_2022_cda.jpg
Het CDA was ook ter plaatse en hoopt met lijsttrekker Arjen Siegmann en Sandra van Engelen (foto) kiezers te overtuigen om op het CDA te stemmen.

verkieingsmarkt_amstelveen_2022_sp.jpg
Lijsttrekker Patrick Adriaans en Nora Farkini (Lijst 6, #2) van de SP Amstelveen deelde flyers uit met onder andere de teksten 'Betaalbaar wonen in Amstelveen' en 'Not Against The Rich Against Poverty'. Ook deelde de partij SP-schuursponsjes uit.

verkiezingsmarkt_cu_2022_amstelveen (1).jpg
Henk Stoffels van de ChristenUnie (lijst 9, #2) wil Amstelveen verder tot bloei laten komen en hoopt daarvoor op veel stemmers.

pvda_verkiezingsmarkt4.jpg
De PvdA deelde in de middag volop flyers uit, met daarop lijsttrekker Marijn van Ballegooijen

bba_ruud_cda_sandra.jpg

Hoewel het er in campagnetijd flink venijnig aan toe kan gaan tussen partijen, was er op de Verkiezingsmarkt weinig van vijandigheid te merken. Hier Ruud Kootker (bbA) en Sandra van Engelen (CDA) in een vrolijke omhelzing.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen gisteren 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet. 

Algemeen 17 apr. 2024 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen 17 apr. 2024 11:28

Koningsnacht en Koningsdag 2024 Amstelveen: alles wat je moet weten

Amstelveen - Op 26 april Koningsnacht en 27 april Koningsdag bruist het weer als vanouds in Amstelveen, met een gezellige mix van vrijmarkten en festiviteiten. In veel wijken in de stad worden activiteiten en vrijmarkten georganiseerd. 

Algemeen 17 apr. 2024 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.