Politieke vragen over haperende Amstelveenlijn 25 (Amsteltram)

Amstelveen – De PvdA Amstelveen wil opheldering over en een oplossing voor de vele storingen van de nieuwe Amstelveenlijn (Lijn 25, Amsteltram). De partij refereert er aan dat er 300 miljoen euro is gespendeerd en wil weten wanneer Lijn 25 zonder problemen gaat rijden. ‘We hebben lang genoeg op de tram gewacht’, stelt raadslid Arnout van den Bosch.

AmstelveenZ publiceerde herhaaldelijk over de storingsgevoeligheid van de nieuwe Amstelveenlijn: voor de PvdA is het genoeg geweest.

‘De afgelopen jaren is de Amstelveenlijn grondig opgeknapt. De sporen en de haltes zijn volledig vernieuwd en er zijn nieuwe trams gekocht. Hier is meer dan 300 miljoen Euro aan uitgegeven. De belangrijkste reden voor dit grote project was het aantal storingen. We hebben er een jarenlange bouwput en enorme kosten voor over gehad, maar dan moet het nu wel werken. Ik wil dat dit snel verbetert,’ zegt Van den Bosch.

In een persbericht meldt zijn partij: ‘Er is sprake van uitval van ritten en vertragingen van tramlijnen 5 en 25. Hoewel het aantal reizigers, in verband met het coronavirus, momenteel lager is dan normaal, hebben hier toch veel mensen last van. Veel Amstelveners zijn van de tram afhankelijk om op school of op hun werk te komen. PvdA Amstelveen vindt goed openbaar vervoer erg belangrijk en is kritisch over het aantal storingen.’

‘In Amsterdam en Amstelveen is de Vervoerregio Amsterdam verantwoordelijk voor het openbaar vervoer. De Vervoerregio is opdrachtgever van aannemers die aan het tramspoor bouwen en opdrachtgever van het GVB. Waar het gaat om de Amstelveenlijn is dat niet anders. PvdA Amstelveen heeft daarom vragen gesteld aan het Dagelijks Bestuur van de Vervoerregio. PvdA Raadslid Arnout van den Bosch: “Ik wil weten wat de Vervoerregio aan de storingen gaat doen. En belangrijker nog: ik wil weten wanneer de Amstelveenlijn eindelijk zonder problemen rijdt.’


Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen 27 mrt. 2024 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.