Politieke vragen over haperende Amstelveenlijn 25 (Amsteltram)

Amstelveen – De PvdA Amstelveen wil opheldering over en een oplossing voor de vele storingen van de nieuwe Amstelveenlijn (Lijn 25, Amsteltram). De partij refereert er aan dat er 300 miljoen euro is gespendeerd en wil weten wanneer Lijn 25 zonder problemen gaat rijden. ‘We hebben lang genoeg op de tram gewacht’, stelt raadslid Arnout van den Bosch.

AmstelveenZ publiceerde herhaaldelijk over de storingsgevoeligheid van de nieuwe Amstelveenlijn: voor de PvdA is het genoeg geweest.

‘De afgelopen jaren is de Amstelveenlijn grondig opgeknapt. De sporen en de haltes zijn volledig vernieuwd en er zijn nieuwe trams gekocht. Hier is meer dan 300 miljoen Euro aan uitgegeven. De belangrijkste reden voor dit grote project was het aantal storingen. We hebben er een jarenlange bouwput en enorme kosten voor over gehad, maar dan moet het nu wel werken. Ik wil dat dit snel verbetert,’ zegt Van den Bosch.

In een persbericht meldt zijn partij: ‘Er is sprake van uitval van ritten en vertragingen van tramlijnen 5 en 25. Hoewel het aantal reizigers, in verband met het coronavirus, momenteel lager is dan normaal, hebben hier toch veel mensen last van. Veel Amstelveners zijn van de tram afhankelijk om op school of op hun werk te komen. PvdA Amstelveen vindt goed openbaar vervoer erg belangrijk en is kritisch over het aantal storingen.’

‘In Amsterdam en Amstelveen is de Vervoerregio Amsterdam verantwoordelijk voor het openbaar vervoer. De Vervoerregio is opdrachtgever van aannemers die aan het tramspoor bouwen en opdrachtgever van het GVB. Waar het gaat om de Amstelveenlijn is dat niet anders. PvdA Amstelveen heeft daarom vragen gesteld aan het Dagelijks Bestuur van de Vervoerregio. PvdA Raadslid Arnout van den Bosch: “Ik wil weten wat de Vervoerregio aan de storingen gaat doen. En belangrijker nog: ik wil weten wanneer de Amstelveenlijn eindelijk zonder problemen rijdt.’


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 12:46

Honderden bewoners Bovenkerk in actie tegen nieuwe bussluis

Amstelveen – Het Actiecomité Veilig Bovenkerk vecht de voorgenomen komst van een bussluis  op de Legmeerdijk/Noorddammerlaan aan omdat het door de gemeente afgenomen draagvlakonderzoek belangrijke informatie miste. Het comite heeft vanmorgen honderden handtekeningen van bezorgde bewoners uit voornamelijk het midden van de wijk overhandigd aan verantwoordelijk wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer, VVD).

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur vandaag 11:44

Wachten op de bloesem

Amstelveen - Het is voorlopig nog even wachten op de bloesem in het Amstelveense Bloesempark in het Amsterdamse bos. Hoewel de 400 kersenbomen in het park behoorlijk in knop staan, is van een bloesemexplosie nog geen sprake.

Algemeen gisteren 21:00

Amstelveen by night (41)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 41e dag dat de avondklok geldt, een foto uit de wijk Kronenburg.

Wonen gisteren 15:38

Woningweigeraars maken geen kans meer op woning via speciale regeling voor 28-34-jarigen

Amstelveen - Amstelveen gaat net als in 2019 en 2020 ook dit jaar, buiten WoningNet om, twintig  woningen van Eigen Haard beschikbaar stellen aan Amstelveense woningzoekenden in de leeftijd tussen 28 en 34 jaar via een speciale maatwerkregeling. Er blijken de afgelopen twee jaar diverse woningzoekers te zijn geweest die een via de regeling aangeboden woning weigerden.