Archief Davey Photography, Davey Baas

Politieke vragen over ongelukskruising Burgemeester Boersweg/op- afrit A9

Amstelveen - De politiek roert zich vanwege de terugkerende ongevallen op de kruising bij de op/afrit van de A9 en de Burgemeester Boerseweg in Amstelveen Oost.

Op de bewuste kruising hebben al diverse ongevallen plaatsgevonden (zie o.a. hier, hier, hier en hier). De fractie van GroenLinks wil van het College van B en W weten of er sprake is van slecht zicht voor een deel van de automobilisten en vraagt zich af of de verkeersituatie wel goed wordt aangeven.

GroenLinks maakt zich zorgen dat er straks nog meer ongelukken op dezelfde plek gebeuren als de situatie niet veranderd en vraagt zich af of het college ook zorgen heeft over deze kruising.

De partij vraagt zich eveneens af of er snel actie wordt ondernomen om dit kruispunt aan te pakken zodat er beter
zicht is voor iedereen. Ook vraagt GroenLinks zich af of  het College eventueel bereid is om dit kruispunt voor een deel van het verkeer af te sluiten zodat de veiligheid van de overige wegdeelnemers niet in gevaar
komt.


Meer nieuws

Sport vandaag 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen vandaag 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.

Algemeen gisteren 13:33

Autoverzekering Amstelveen bijna 6% duurder

Amstelveen - Inwoners van Amstelveen betaalden in 2023 bijna 6% meer voor hun autoverzekering dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 kostte de gemiddelde autoverzekering in Amstelveen nog ruim 68 euro per maand. In 2023 is dat gestegen naar ruim 72 euro per maand. Op jaarbasis betaalden de inwoners van Amstelveen bijna 49 euro meer voor hun autoverzekering.