Arnout van den Bosch

Politieke zorgen om huisjesmelkers op Amstelveense woningmarkt

Amstelveen – De PvdA in Amstelveen maakt zich zorgen over het gedrag van huisjesmelkers die misbruik maken van de krapte op de Amstelveense woningmarkt.

PvdA-Raadslid Arnout van den Bosch heeft daartoe vragen gesteld aan de wethouder. ‘Wij willen huisjesmelkers buiten de deur houden’, stelt Van den Bosch in een persbericht van zijn partij.

Te hoge huren

De PvdA meldt dat in de media regelmatig is te lezen over slechte dienstverlening, achterstallig onderhoud en veel te hoge huren bij kamerverhuur. 'Dit wordt momenteel nog niet meegenomen in de beoordeling van vergunningaanvragen. De PvdA heeft daarom vragen gesteld aan de wethouder. Wij vinden het belangrijk dat kamerhuurders beschermd worden tegen malafide huisjesmelkers,' aldus Van den Bosch.

De PvdA wil opkomen voor de belangen van kamerhuurders. ‘Ook zij moeten zeker kunnen zijn van prettig en betaalbaar wonen.’ Lees hier het persbericht van de PvdA Amstelveen.


Meer nieuws

Winkels vandaag 15:26

Massaal in de rij voor mini-Zwijntje: razendsnel uitverkocht

Amstelveen - Bij de receptie van winkelcentrum Stadshart Amstelveen in het Binnenhof vormde zich vanmiddag een lange rij nadat een gelimiteerde oplage van een mini-versie van het populaire Amstelveense beeld Het Zwijntje in de verkoop ging.

Winkels vandaag 14:08

Olcay Gulsen in zee met De Kapper in het Oude Dorp

Amstelveen - De bekende tv-personality en ondernemer Olcay Gulsen was gisteren bij De Kapper in het Oude Dorp van Amstelveen: De Kapper is partner geworden van Olcay Gulsen Beauty.

Winkels vandaag 09:37

Verkoopstart van mini-versie Zwijntje

Amstelveen - [Update: Het beeldje is inmiddels uitverkocht: er komt nog 1 verkoopmoment op woensdag 15 juli] De door Stadshart Amstelveen geproduceerde mini-versie van het geliefde Amstelveense beeld Het Zwijntje gaat vandaag vanaf 12.30 uur in de verkoop bij de receptie van het winkelcentrum in het Binnenhof.