VTF, Vivian Tusveld
112

Politievoertuig betrokken bij aanrijding na achtervolging in Stadshart

Amstelveen - Een politievoertuig is woensdagavond betrokken geraakt bij een aanrijding met een voetganger bij een achtervolging van een scooterdief in Stadshart Amstelveen.

De politie had de scooterdief in de smiezen gekregen op camerabeelden en ging er direct op af om hem aan te houden. De dief wist nog net weg te rijden; tijdens de achtervolging op de scooterrijder kwam de scooterbestuurder ten val aan de Rembrandtweg, vlakbij de ingang van het winkelcentrum ter hoogte van het regenboogzebrapad. De scooterdief vluchtte na de val het winkelcentrum in.

Voetganger gewond en in ziekenhuis

In de hectiek van de achtervolging kwam een politiebus in aanrijding met een voetganger die net het winkelcentrum uit kwam. De voetganger raakte daarbij gewond en werd in eerste instantie naar het ziekenhuis in Amsterdam vervoerd. 

De politie meldt dat de voetganger licht gewond raakte en dat hij bij de aanhouding wilde helpen, maar de aangereden man meldt zelf dat dat niet het geval is en dat hij werd aangereden door een aanstormende politiewagen.

Het slachtoffer is er naar verluidt slechter aan toe dan in eerste instantie gedacht. Na een opname in een ziekenhuis in Amsterdam, waar hij werd bijgestaan door een agent, mocht hij naar huis, maar daar stortte hij volledig in en inmiddels is hij in een ander ziekenhuis opgenomen. De voetganger kwam bij de aanrijding onder de politiebus terecht en viel daarbij ook met zijn hoofd op straat.

De voetganger is er niet best aan toe en moet vandaag een CT-scan ondergaan wegens onder andere beknelling aan beide benen.

Scooterdief aangehouden

De scooterdief zelf werd korte tijd na de achtervolging uiteindelijk voor de bibliotheek aan het Stadsplein aangehouden met behulp van een omstander  De snorfiets is door de politie in beslag genomen en de verdachte zit vast voor verhoor. De politie vermoedt dat hij mogelijk is te koppelen aan meerdere bromfietsdiefstallen.

De politie bedankt via Facebook alle hulpvaardige omstanders en getuigen voor hun hulp bij het optreden, waardoor de scooterdief ingerekend kon worden. Het incident vond even voor half zeven plaats. Er was veel politie aanwezig op de Rembrandtweg vlakbij bij het Stadsplein.

Foto's: VTF, Vivian Tusveld

In juni dit jaar was ook een politievoertuig betrokken bij een aanrijding in het Stadshart; toen werd een motoragent geschept op de Keizer Karelweg voor het Cobra Museum. In 2018 raakten twee politie-auto's betrokken bij een zware aanrijding op de kruising Beneluxbaan-Sportlaantoen zij onderweg waren naar een spoedmelding.


Meer nieuws

Politiek vandaag 13:10

Amstelveen moet vaart maken met opwekken van duurzame energie

Amstelveen –  Het is nog niet bijster goed gesteld met het opwekken van duurzame energie in Amstelveen. Om straks aan de doelstellingen voor 2030 te kunnen voldoen hebben oppositiepartijen CDA en Burgerbelangen Amstelveen (bbA) samen met coalitiepartij D66 de handen ineen geslagen om een versnelling van de lokale verduurzamingsopgave in gang te kunnen zetten.

Politiek vandaag 09:52

Veiligheidssubsidie werkt: geen inbraken meer door achterpadbeveiliging

Amstelveen – Gemeente Amstelveen draagt via een subsidieregeling financieel bij aan hang- en sluitwerk en kleine veiligheidsprojecten voor inwoners en bedrijven die hun objecten beter willen beveiligen. De regeling is aantoonbaar effectief, zo stelt raadslid Benjamin Smalhout (VVD) die tijdens de afgelopen raadsvergadering aandacht vroeg voor de subsidieregeling.

Verkeer & Vervoer gisteren 13:20

Woningen Oude Dorp en pastorie Annakerk tegen de vlakte voor verbreding A9

Amstelveen - Om ruimte te maken voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Amstelveen worden diverse woningen in het Oude Dorp, maar ook de pastorie naast de Annakerk, binnen enkele maanden gesloopt. De panden staan op de plek waar straks de extra rijstroken komen en de overkapping Oude Dorp wordt gerealiseerd.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:13

Vernieuwd kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan gaat eind juli open

Amstelveen - Het vernieuwde kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan opent naar verwachting vrijdag 31 juli 2020. Vanaf juni moet het verkeer rekening houden met veel wisselende omleidingen en afsluitingen om het kruispunt definitief gereed te kunnen maken.

Algemeen gisteren 10:01

5 keer een check om het op je werk leuk (en vol) te houden

Brigitte Kaandorp zong ‘Ik heb een zwaa-aa-aar leven’. Als jij daar zaken in herkent als het gaat om je werkzame leven, wordt het tijd om veranderingen aan te brengen. Hier volgen vijf adviezen om weer fris en fruitig naar je werk te gaan.