Der Bogen

Poll: Moet de Amstelveense drol weg?

Amstelveen – De overweging van de Amstelveense wethouder Herbert Raat om het kunstwerk Der Bogen, in de volksmond De Drol, weg te halen van het Stadsplein lijkt op behoorlijk wat sympathie te kunnen rekenen van diverse Amstelveners, zo blijkt op social media.

Waar tal van Amstelveners het veelbesproken kunstwerk kennelijk niet meer kunnen luchten of zien (Weg met de drol – Vandaag nog graag! – Hoera- Eindelijk!), is er ook mondjesmaat kritiek op het plan ‘Het heeft al zoveel geld gekost laat nu maar staan.’

Vuilstort

Als nieuwe locatie wordt veelvuldig de Amstelveense vuilstort geopperd, maar ook een plek diep in het Amsterdamse bos – of daar waar niemand het kan zien worden gesuggereerd. Ook het raadhuis en de Amstelveense poel worden als optionele locatie genoemd.

Groene plek

Wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) vindt dat het Armando kunstwerk een groene plek verdient en niet tot zijn recht komt op het Stadsplein, temeer omdat het werk zou moeten fungeren als toegangspoort van Amstelveen en op de huidge plek de plank misslaat.

Maar moet de Amstelveense drol weg van het Stadsplein, of laten we ‘m staan? Breng je stem uit op de Poll op de website van AmstelveenZ.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:27

Amstelveen stelt 65.000 euro beschikbaar aan Urbanuskerk

Amstelveen – Gemeente Amstelveen heeft voor de restauratie van de monumentale Urbanuskerk in Bovenkerk eenmalig 65.000 euro beschikbaar gesteld: met het geld wordt in hoofdzaak nieuw voorzetglas voor de speciale glas-in-loodramen betaald en wordt de kerk bovendien fraai uitgelicht.

Politiek gisteren 16:43

Opluchting om gemeentelijke aanschaf 'HogeNood app'

Amstelveen – Met de door gemeente Amstelveen aangeschafte HogeNood app kunnen inwoners met hun smartphone tegenwoordig direct het dichtstbijzijnde opengestelde toegankelijke toilet in Amstelveen vinden. 

Algemeen gisteren 14:30

KWF haalt bijna 30.000 euro op in Amstelveen tijdens collecteweek

Amstelveen - Tijdens de collecteweek in Amstelveen is door vrijwilligers van het KWF maar liefst € 29.836,- opgehaald. 'We zijn iedereen in Amstelveen heel dankbaar voor hun gift', zegt Bas Gijsbers, secretaris van collecteteam Amstelveen.