Der Bogen

Poll: Moet de Amstelveense drol weg?

Amstelveen – De overweging van de Amstelveense wethouder Herbert Raat om het kunstwerk Der Bogen, in de volksmond De Drol, weg te halen van het Stadsplein lijkt op behoorlijk wat sympathie te kunnen rekenen van diverse Amstelveners, zo blijkt op social media.

Waar tal van Amstelveners het veelbesproken kunstwerk kennelijk niet meer kunnen luchten of zien (Weg met de drol – Vandaag nog graag! – Hoera- Eindelijk!), is er ook mondjesmaat kritiek op het plan ‘Het heeft al zoveel geld gekost laat nu maar staan.’

Vuilstort

Als nieuwe locatie wordt veelvuldig de Amstelveense vuilstort geopperd, maar ook een plek diep in het Amsterdamse bos – of daar waar niemand het kan zien worden gesuggereerd. Ook het raadhuis en de Amstelveense poel worden als optionele locatie genoemd.

Groene plek

Wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) vindt dat het Armando kunstwerk een groene plek verdient en niet tot zijn recht komt op het Stadsplein, temeer omdat het werk zou moeten fungeren als toegangspoort van Amstelveen en op de huidge plek de plank misslaat.

Maar moet de Amstelveense drol weg van het Stadsplein, of laten we ‘m staan? Breng je stem uit op de Poll op de website van AmstelveenZ.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.

Kunst & Cultuur gisteren 12:05

Corona-crisis in Amstelveen: Rondje Cultuur

Amstelveen - De kunst & cultuursector wordt ook in Amstelveen keihard geraakt door de coronacrisis. In een Rondje Cultuur met verantwoordelijk wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) wordt inzicht gegeven in de effecten van de coronamaatregelen op diverse instellingen en individuele kunstenaars. 

Columns 23 mei 2020 19:30

Column Geertje Visser: #BLIJFBINNEN

Amstelveen - Geertje Visser schrijft maandelijks columns voor AmstelveenZ Magazine. Ze heeft een man en drie zonen, woont en werkt in Amstelveen. In de mei-editie een stukje over thuiswerken in combinatie met thuisonderwijs.