Poll: Moet de Amstelveense drol weg?

Poll: Moet de Amstelveense drol weg? Foto: Der Bogen

Amstelveen – De overweging van de Amstelveense wethouder Herbert Raat om het kunstwerk Der Bogen, in de volksmond De Drol, weg te halen van het Stadsplein lijkt op behoorlijk wat sympathie te kunnen rekenen van diverse Amstelveners, zo blijkt op social media.

Waar tal van Amstelveners het veelbesproken kunstwerk kennelijk niet meer kunnen luchten of zien (Weg met de drol – Vandaag nog graag! – Hoera- Eindelijk!), is er ook mondjesmaat kritiek op het plan ‘Het heeft al zoveel geld gekost laat nu maar staan.’

Vuilstort

Als nieuwe locatie wordt veelvuldig de Amstelveense vuilstort geopperd, maar ook een plek diep in het Amsterdamse bos – of daar waar niemand het kan zien worden gesuggereerd. Ook het raadhuis en de Amstelveense poel worden als optionele locatie genoemd.

Groene plek

Wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) vindt dat het Armando kunstwerk een groene plek verdient en niet tot zijn recht komt op het Stadsplein, temeer omdat het werk zou moeten fungeren als toegangspoort van Amstelveen en op de huidge plek de plank misslaat.

Maar moet de Amstelveense drol weg van het Stadsplein, of laten we ‘m staan? Breng je stem uit op de Poll op de website van AmstelveenZ.

Geef uw mening

De Drol moet weg van het Stadsplein

Moet het kunstwerk Der Bogen weggehaald worden van het Stadsplein?

Totaal 1219x gestemd

Reacties