Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.

De pontjes gaan vanaf zaterdag 13 april weer varen, terwijl  het vaarseizoen al op 1 april van start gaat. Door de brugwerkzaamheden kunnen de pontjes niet tijdig naar hun locaties worden gebracht.

Locaties afvaart
De Smient vaart heen en weer over de Amstel tussen de Amsteldijk (Kalfjeslaan) en de Ouderkerkerdijk.  De Fuut ligt ter hoogte van de Nesserlaan in Amstelveen en gaat op en neer naar het vogelrijke gebied De Ronde Hoep. 

Vaarschema
De pontjes varen vanaf 13 april  tussen 12:00 uur en 18:00 uur. In april alleen nog op zaterdag en zondag. Van mei tot en met augustus varen ze dagelijks en in september ook alleen op zaterdag en zondag.

Betalen met PIN
Een enkel vaartochtje met de pontjes kost een euro per persoon. Een 10-rittenkaart kost 8 euro en kinderen tot 5 jaar mogen gratis mee. Aan boord kan uitsluitend met pin betaald worden.

Meer weten over Groengebied Amstelland? www.groengebied-amstelland.nl


Meer nieuws

Algemeen gisteren 09:16

Documentaire Gerlach 30 mei op televisie

Amstelveen - De documentaire Gerlach, over de laatste akkerbouwer in Amstelveen, is een grote hit. Na een succesvolle bioscooprelease met maar liefst landelijk 25.000 bezoekers, wordt de prijswinnende docu op 30 mei uitgezonden op tv op NPO2 door KRO-NCRV. 

Gezondheid & welzijn gisteren 09:00

Keizer Karelpark Tandartsen: het hele gezin met een stralende lach de deur uit

Amstelveen - Zeven jaar geleden opende Keizer Karelpark Tandartsen aan Lindepark, met één tandarts en één mondhygiëniste. Inmiddels is de tandartspraktijk niet meer weg te denken uit de regio en heeft de uitbreiding vorig jaar gezorgd voor zes behandelkamers, vijf tandartsen en vijf mondhygiënisten. Het team staat klaar om hun patiënten vol vertrouwen en deskundigheid te helpen aan een stralend gebit.

112 14 apr. 2024 20:23

Ongeval op kruising Burgemeester Boersweg

Amstelveen - Op de Burgemeester Boersweg ter hoogte van de op/afrit van Rijksweg A9 in Amstelveen heeft zondagavond een botsing plaatsgevonden.

Amstelveen van voorheen 14 apr. 2024 19:20

Amstelveen van voorheen (398)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 398 een oude foto van het Buitenplein op Plein 60, geschoten vanuit het vroegere pand van Vroom & Dreesmann.