AmstelveenZ

Pontjodikromo stunt op Amstelveen Future

AMSTELVEEN - Sidané Pontjodikromo heeft gisteren in de tweede ronde van het mannentoernooi van de Amstelveen Future op Sportpark De Kegel voor een verrassing gezorgd. De 17-jarige tennisser uit Leersum, toegelaten met een wildcard, was in drie sets verantwoordelijk voor de uitschakeling van de Roemeen Vasile Antonescu. Het werd 6-4, 1-6, 6-4.

Na de laatste bal gooide Pontjodikromo zijn racket omhoog en stak hij zijn armen de lucht in. Een brede glimlach was zichtbaar.

Mijlpaal                              

“Ik heb nog nooit in de kwartfinales gestaan, dus dit is echt een mijlpaal voor mij”, zegt de nummer 1466 van de wereldranglijst in een persbericht van Amstelveen Future. “Dit is misschien wel de mooiste overwinning uit mijn loopbaan. En deze had ik hard nodig, want ik heb een paar zware maanden gehad. Mijn vertrouwen was ver te zoeken en ik heb echt aan mezelf getwijfeld.”

In de avondpartij rekende Tim van Rijthoven in een Nederlands onderonsje af met Stephan Fransen. In een uur en drie minuten werd het 6-3, 6-2. De 21-jarige Van Rijthoven, als zevende geplaatst, maakte indruk met zijn opslag. Hij verloor slechts één punt op zijn eerste service en sloeg vijf aces.

De Brit Tom Farquharson trok zich vlak voor zijn partij in de tweede ronde terug. De als derde geplaatste tennisser, die tegen de Nederlander Niels Lootsma zou spelen, had te kampen met ziekte.

Uitgeschakeld

In het vrouwentoernooi werd de als eerste geplaatste Zwitserse Karin Kennel in de tweede ronde uitgeschakeld. Ze gaf diep in de derde set op tegen de Canadese Petra Januskova. Op het moment dat Kennel de handdoek in de ring wierp stond het 7-6, 2-6, 5-3 voor haar tegenstandster.

De laatste drie deelneemsters van Nederlandse komaf werden uitgeschakeld. Suzan Lamens was niet opgewassen tegen de Amerikaanse Dasha Ivanova, Dominique Karregat verloor van de Kroatische Oleksandra Oliynykova en Eva Vedder moest haar meerdere erkennen in Malene Helgø uit Noorwegen.

Programma

Vandaag staan er twaalf wedstrijden op het programma. In de eerste partij op het centre court neemt de als eerste geplaatste Amerikaan Sekou Bangoura het op tegen Pontjodikromo. De dag wordt om 17.00 uur op de hoofdbaan afgesloten door Tim van Rijthoven en Niels Lootsma.

Amstelveen Future heeft een interview met de stuntende Pontjodikromo op Twitter gezet. Bekijk de video hieronder.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.

Corona Amstelveen gisteren 14:33

Corona-virus vastgesteld bij leerkracht Amstelveense basisschool

Amstelveen - Op de Amstelveense basisschool 'School of Understanding' blijkt een leerkracht positief te hebben getest op corona. Alle leerlingen zijn per direct overgestapt op thuisonderwijs en teamleden die binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en getest.

Politiek gisteren 11:49

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

Amstelveen van voorheen 24 mei 2020 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.