De politie bij een schuurdeur (Archief ter illustratie, VTF]
112

‘Praat met niemand over het feit dat je bij M. hebt gemeld’

Amstelveen - De Amstelveense politie doet met regelmaat oproepen om eventuele tips over (vermoedens van) misdaden of criminaliteit te melden via Meld Misdaad Anoniem (M.). Maar ben je wel echt anoniem en hoe werkt dat precies?

De Amstelveense politie laat via social media weten dat 'M.' geen politie is, maar een onafhankelijke instantie, waar je anoniem tips kan delen in bijvoorbeeld opsporingszaken, of (vermoedens van) criminele praktijken in je buurt of wijk kan melden. Dat kan zowel telefonisch (0800-7000) of online via de website www.meldmisdaadanoniem.nl waar een formulier kan worden ingevuld met informatie. 

Telefonisch melden via M.

De politie laat weten dat medewerkers van M. zijn getraind om de anonimiteit van de tipgevers te beschermen en dat de anonimeit van melders 100 procent gegarandeerd wordt.: 'De details van je melding worden met zorg doorgenomen. Geef je per ongeluk toch prijs wie je bent? Dan wordt dat niet genoteerd. Informatie die naar jou te herleiden is komt nooit in de melding te staan. De anonimiteit van de melder wordt verder beschermd door technische maatregelen en jurisprudentie. Alleen volledig anonieme meldingen worden doorgestuurd naar ons basisteam of de recherche.'

Tips voor online melden via M.:

Ook deelt de politie tipsvoor het anoniem melden via de website. Zo wordt geadviseerd online meldingen te doen in een ruimte waar niemand kan meelezen en ook om om met niemand te praten over het feit dat je bij M. hebt gemeld. Na een online melding wordt bovendien geadviseerd de browsergeschiedenis te verwijderen.

0900-8884

Mensen die het niet nodig vinden om anoniem te blijven, kunnen meldingen doorgeven via het algemene politienummer 0900-8844.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 12:12

Han Tsai: wijkagent in Amstelveen en bruggenbouwer tussen culturen

Amstelveen - Han Tsai is sinds het najaar van 2020 wijkagent in het Oude Dorp en Bovenkerk in Amstelveen. Maar daarnaast vervult hij ook een andere, belangrijke en inmiddels onmisbare rol die hij allerminst lichtvaardig opneemt: als coördinator van het officiële Chinees Netwerk van Politie Eenheid Amsterdam is hij een vertrouwd aanspreekpunt voor een groeiend aantal Aziatische inwoners in deze regio en daarmee een belangrijke bruggenbouwer tussen diverse culturen.

Algemeen gisteren 16:00

JobZ: Grand Hotel Amstelveen zoekt Food & Beverage Supervisor

Amstelveen - Zoek jij een nieuwe baan en wil je graag in (de omgeving van) Amstelveen werken? Via AmstelveenZ JobZ kan je wellicht een leuke baan in de buurt vinden.  Zo zoekt Grand Hotel Amstelveen momenteel een Food & Beverage Supervisor.