Lichtjesavond op begraafplaats Zorgvlied [Beeld: gemeente Amstelveen]

Prachtige traditie komt er weer aan: Lichtjesavond op Zorgvlied

Amstelveen - Het is een prachtige traditie die al 20 jaar (sinds 2002) bestaat: Lichtjesavond op begraafplaats Zorgvlied. Dit jaar kunnen bezoekers op deze bijzondere en vaak drukbezochte avond weer herdenken, luisteren naar muziek of gewoon samen zijn.

De Lichtjesavond 2022 wordt dit jaar op vrijdag 23 december van 16.30 tot 19.30 uur gehouden. Het gedenkpark wordt deze avond sfeervol verlicht met lichtjes, vuurkorven en fakkels.

Vuurkorven en fakkels

Bezoekers kunnen op deze avond onder andere genieten een animatie in de aula, een gospel-koor bij het Crematorion en kleinkunst op diverse mooi verlichte gedenkplekken. 

Parkeeradvies

Bezoekers wordt geadviseerd om - in verband met de verwachte drukte - rekening te houden met de beperkte parkeergelegenheid in de directe omgeving van Zorgvlied. Zij kunnen het beste parkeren op de Zuidelijke Wandelweg of op de Amsteldijk, zo luidt het advies van gemeente Amstelveen. Begraafplaats Zorgvlied is een Amstelveense begraafplaats, die in Amsterdam is gelegen.


Meer nieuws

112 vandaag 19:34

Scooter en fiets in botsing op fietspad Bovenkerkerweg

Amstelveen - De bestuurders van een scooter en een fiets zijn maandagavond met elkaar in botsing gekomen op het fietspad van de Bovenkerkerweg ter hoogte van de Burgemeester Wiegelweg (Westwijk).

Algemeen vandaag 10:51

Staking streekvervoer in Amstelveen

Amstelveen - Bij de standplaats van Connexxion-bussen in Amstelveen Zuid hebben diverse chauffeurs zich vanmorgen vroeg verzameld vanwege de eerder aangekondigde staking in het streekvervoer.

Sport vandaag 07:00

Grensverleggend hardlopen

Amstelveen - Wat begon als klein hardlooprondje om het hoofd leeg te maken, is uitgegroeid tot lange afstanden rennen. Manon Schutter (41) is hardloopster en rende afgelopen november van Boston naar New York. In elf dagen liep ze met een groep vrouwen maar liefst 550 kilometer. ‘Ja, dat is ruim een marathon per dag’, lacht ze. Wij spraken met haar over deze topprestatie en andere hardloopervaringen.  

Advertorial Algemeen vandaag 07:00

Co to Go lanceert avondconcept: wees er als de kippen bij!

Aalsmeer - Loogman tanken en wassen breidt Co to Go uit. Vanaf vandaag start Co to Go 7 dagen per week met een avondconcept. Gegrilde kip, maaltijdsalades en dit alles eventueel aangevuld met gebakken aardappelen en sausjes.