De Parktoren in de Stadstuinen in Stadshart Amstelveen

Prestigieuze Zuid-Koreaanse game-developer vestigt Europees hoofdkantoor in Amstelveen

Amstelveen - Pearl Abyss, een toonaangevende Zuid-Koreaanse ontwikkelaar en uitgever van videogames, heeft voor Amstelveen gekozen als vestigingsplaats van het Europese hoofdkantoor.

Het bedrijf is onder andere bekend van de immens populaire game Black Desert, met wereldwijd meer dan 40 miljoen spelers. Black Desert (een franchise) genereerde tot op heden meer dan 2 miljard dollar omzet.

Parktoren Stadshart Amstelveen

Pearl Abyss Europe heeft zich genesteld op de tweede etage van de Parktoren aan de Van Heuven Goedhartlaan in Stadshart Amstelveen, tegenover park De Stadstuinen. Er werken nu 17 medewerkers, de verwachting is dat dat aantal nog voor het eind van dit jaar groeit naar 25 medewerkers.

Crimson Desert, DokeV en Plan 8

Het Europese hoofdkantoor is naast de werkzaamheden voor Black Desert, verantwoordelijk voor het uitgeven van nieuwe in-house titels zoals Crimson Desert, DokeV en Plan 8.

Het bedrijf  biedt een breed scala aan lokale publishing expertise, met als hoofdtaak het bedienen van de Europese markt met toegewijde live-ops, server infrastructuur, community management, customer support, lokalisatie, marketing en public relations services. Het Europese team focust zich ook op het ontginnen van nieuwe markten, en het versterken van de positie in territoria waar Pearl Abyss reeds actief is.

'Europese fans belangrijk'

Lybee Park, Vice President Pearl Abyss Europe, over de opening van het nieuwe kantoor: 'Onze Europese fans zijn erg belangrijk voor ons, en we geloven sterk in de toegevoegde waarde van een fysieke aanwezigheid in de regio. Met de oprichting van Pearl Abyss Europe willen we de best mogelijke service verlenen aan onze spelers, en een team van experts bouwen dat de lancering van onze toekomstige line-up ondersteunt.'

Los Angeles

Naast de opening van het Europese hoofdkantoor, heeft Pearl Abyss ook het Amerikaanse kantoor in Los Angeles uitgebreid. Daarmee onderstreept het bedrijf de toewijding om optimale service te leveren aan haar spelers in Westerse markten.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 10:13

Hinder door afgesloten A9 Amstelveen

Amstelveen - Lokaal en regionaal verkeer ondervindt dit weekeinde hinder van de afsluiting van Rijksweg A9 door Amstelveen.

Sport vandaag 10:00

Nieuwe manager zwembad: Menno Valk staat in de startblokken

Amstelveen - Kortere wachtlijsten voor de zwemles, meer aqua activiteiten, nieuwbouwplannen. De nieuwe manager van zwembad De Meerkamp, Menno Valk, staat te popelen om het avontuur aan te gaan. De gedreven manager heeft zijn sporen verdiend in de wereld van zwembaden exploitatie. Maar ook in het water is de Almeerder ervaren en heeft jarenlang op hoog niveau waterpolo gedaan. Kortom, hoogste tijd voor een kennismaking.

Horeca gisteren 19:00

Stadshart Horeca Hits (2): Speciaalbier, cocktails & fingerfood van Bar Dixie - Beer & Kitchen

Amstelveen - Nu de horeca weer open is belicht AmstelveenZ.nl in samenwerking met Shopping Centre Stadshart Amstelveen de komende periode in de rubriek Stadshart Horeca Hits diverse bestsellers en gewilde gerechten uit de horecazaken in en rond het Stadshart. In deze tweede aflevering: speciaalbier & cocktails in combinatie met fingerfood van Bar Dixie – Beer & Kitchen.