Pixabay.com

'Prijs gewonnen’: verdachte van 'babbeltrucs met bosje bloemen' aangehouden

Amstelveen - Dat criminelen op allerlei manieren inwoners proberen op te lichten, blijkt wel na een aanhouding van een verdachte die in Amstelveen aanbelde bij ouderen en hen een bos bloemen overhandigde met de boodschap dat ze een prijs hadden gewonnen.      

Criminelen slaagden er zowel in Amstelveen als in Blaricum in om via deze slinkse manier woningen binnen te komen en vervolgens allerlei goederen weg te nemen, om vervolgens op de vlucht te slaan.

Doe altijd aangifte

 Een uitgebreid opsporingsonderzoek, dat opgestart kon worden omdat de slachtoffers aangifte deden, heeft  geresulteerd in een aanhouding van een 'nep-Gaston', waarbij verschillende goederen in beslag werden genomen. De politie van Amstelveen en Blaricum werkten daarbij nauw samen. Diverse slachtoffers van babbeltrucs doen uit schaamte geen aangifte. De politie benadrukt dat wel te doen, omdat daarmee de pakkans van babbel-criminelen groter wordt.

Babbeltrucs

Het scala aan babbeltrucs is enorm. In Amstelveen zijn ook nep-rechercheurs actief die zeggen dat zij waardevolle goederen komen veilig stellen. Ouderen geven deze vervolgens af.  Ook nep-(post)bezorgers (die vragen om een klein bedrag te pinnen), nep-zorgmedewerkers (o.a. thuiszorg of GGD) en nep-installateurs (veelal over waterschade of gasaansluitingen) zijn in Amstelveen actief.  Ze maken nog altijd veel slachtoffers.


Meer nieuws

Kunst & Cultuur 17 mei 2024 11:59

Schouwburg Amstelveen: voorverkoop seizoen 2024/2025 op 25 mei van start

Amstelveen - Schouwburg Amstelveen start de online voorverkoop voor het seizoen 2024-2025 op zaterdag 25 mei om 10.00 uur. Op het programma staan ruim 250 voorstellingen vol bekende cabaretnamen, vrolijk jeugdtheater, toptoneel, adembenemende dans en grote musicals.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 17 mei 2024 11:28

Historische route van 13km langs Groenelaan, Waardhuizen, Nes

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is weer een nieuwe historische route rijker. Het is inmiddels de vierde historische route in de gemeente. Deze route combineert de rust en natuur van de Bovenkerkerpolder met het dorpse karakter van Nes en het meer stedelijke landschap van Groenelaan en Waardhuizen; de route voert grotendeels door de polder en langs rivier de Amstel.

112 17 mei 2024 09:49

Zware aanrijding op kruising Legmeerdijk/N201

Amstelveen / Aalsmeer - Op de kruising van de Legmeerdijk met de N201 heeft donderdagavond een ernstig ongeval plaatsgevonden. Twee auto's botsten op elkaar met veel schade tot gevolg.

Verkeer & Vervoer 16 mei 2024 15:53

Brug Ouderkerk na aanpassingen weer volledig in gebruik: ook voor scheepvaart

Amstelveen / Ouderkerk - Na diverse aanpassingen en na meerdere testen, kan Brug Ouderkerk weer volledig bediend worden. Het wegverkeer kon op 14 mei al gebruik maken van de brug na de laatste storing, vandaag (donderdag 16 mei) is ook de stremming voor scheepvaart hoger dan 2.90 meter opgeheven.