Pixabay.com

'Prijs gewonnen’: verdachte van 'babbeltrucs met bosje bloemen' aangehouden

Amstelveen - Dat criminelen op allerlei manieren inwoners proberen op te lichten, blijkt wel na een aanhouding van een verdachte die in Amstelveen aanbelde bij ouderen en hen een bos bloemen overhandigde met de boodschap dat ze een prijs hadden gewonnen.      

Criminelen slaagden er zowel in Amstelveen als in Blaricum in om via deze slinkse manier woningen binnen te komen en vervolgens allerlei goederen weg te nemen, om vervolgens op de vlucht te slaan.

Doe altijd aangifte

 Een uitgebreid opsporingsonderzoek, dat opgestart kon worden omdat de slachtoffers aangifte deden, heeft  geresulteerd in een aanhouding van een 'nep-Gaston', waarbij verschillende goederen in beslag werden genomen. De politie van Amstelveen en Blaricum werkten daarbij nauw samen. Diverse slachtoffers van babbeltrucs doen uit schaamte geen aangifte. De politie benadrukt dat wel te doen, omdat daarmee de pakkans van babbel-criminelen groter wordt.

Babbeltrucs

Het scala aan babbeltrucs is enorm. In Amstelveen zijn ook nep-rechercheurs actief die zeggen dat zij waardevolle goederen komen veilig stellen. Ouderen geven deze vervolgens af.  Ook nep-(post)bezorgers (die vragen om een klein bedrag te pinnen), nep-zorgmedewerkers (o.a. thuiszorg of GGD) en nep-installateurs (veelal over waterschade of gasaansluitingen) zijn in Amstelveen actief.  Ze maken nog altijd veel slachtoffers.


Meer nieuws

Kunst & Cultuur vandaag 15:32

Amstelveen Triënnale 2024: Amstelveense kunstenaars kunnen zich nu aanmelden

Amstelveen - Elke drie jaar organiseren drie Amstelveense culturele instellingen een tentoonstelling met en voor Amstelveense kunstenaars. In 2024 vindt de negende editie van de Amstelveen Triënnale plaats, georganiseerd door het Cobra Museum voor Moderne Kunst, Museum JAN en Platform C.

Horeca vandaag 13:02

Silversant doet weer mee aan Nationale Snertdag

Amstelveen - Op zondag 10 december vindt alweer de zesde editie plaats van de nationale snertdag. Ruim tweeduizend 50-plussers maken op honderd locaties van een snertdag een feestdag. Ook in Amstelveen wordt er snert gegeten en wel bij Silversant, dat zestig ‘snert-eters’ zal ontvangen.

Amstelveen van voorheen gisteren 19:48

Amstelveen van voorheen (379)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 379 een oude foto van Plein 60.

Zakelijk gisteren 12:06

Revolutie op Wielen: Ontdek de Nieuwe C-HR op 9 december bij Toyota Van Ekris Mijdrecht!

Amstelveen / Mijdrecht - Wij nodigen u graag uit op 9 december voor een bijzondere gelegenheid. Kom langs bij Toyota van Ekris in Mijdrecht en ontdek de volledig nieuwe Toyota C-HR, een toonbeeld van innovatie en stijl. Met zijn futuristische design, efficiënte hybride motoropties, en een luxueus, technologisch geavanceerd interieur, zet de nieuwe C-HR een nieuwe standaard in zijn klasse.

Verkeer & Vervoer gisteren 09:23

Tram 25 valt midden op kruispunt stil

Amstelveen - Tram 25 is zondagochtend in Middenhoven op een ongelukkige plek stilgevallen, namelijk midden op het kruispunt Dr. Willem Dreesweg/Melkweg. Daardoor raakte het kruispunt volledig geblokkeerd voor al het verkeer. Nadat de tram weer in beweging was gekomen, werd de 25 vervolgens gestremd door een defecte bovenleiding.