Amstelveenz

Primeur in Amstelveen: bevallen met hulp van lachgas

AMSTELVEEN - Als eerste ziekenhuis in Nederland biedt Ziekenhuis Amstelland in Amstelveen vrouwen de mogelijkheid om te bevallen met hulp van lachgas.

Lachgas dient volgens het ziekenhuis als een lichte en veilige manier van pijnbestrijding. 

Uitkomst
'Wanneer het wegzuchten van weeën, een warme kruik, massage, douche of bad, of het aannemen van een andere houding niet meer helpen, kan het gebruik van lachgas een uitkomst bieden tijdens het opvangen van de weeën,' meldt het ziekenuis in een persbericht.

Ontspannend & snelwerkend
'Lachgas werkt ontspannend, het werkt snel en je voelt de scherpste pijn niet meer. Het is een milde vorm van pijnbestrijding: het fijne is dat je eigen (eerstelijns) verloskundige het kan toepassen tijdens de poliklinische bevalling in het ziekenhuis. Lachgas wordt toegediend via een mond/neuskapje en ingezet gedurende het opvangen van de weeën.'

Geen nadelig effect
Lachgas heeft volgens Ziekenhuis Amstelland géén nadelig effect op het ongeboren kind. 'Daardoor is extra bewaking met een CTG (een monitor die de hartslag van het ongeboren kind en de weeënactiviteit van de baarmoeder registreert) niet nodig. En het biedt naast de andere vormen van pijnbestrijding, zoals de ruggenprik en de remifentanilpomp, een waardevolle en laagdrempelige aanvulling.'

Geboortecentrum
In het geboortecentrum is aandacht voor de persoonlijke wensen van de zwangere en dat betekent natuurlijk ook aandacht voor pijnbestrijding. 'Daarom zijn niet alleen de verloskundigen, maar ook de gynaecologen, de verpleging en de eigen kraamverzorgenden van Ziekenhuis Amstelland geschoold in het veilig toepassen van lachgas. Daarnaast zijn alle zes verloskamers aangepast om het lachgas technisch en veilig te kunnen gebruiken. Het team van Ziekenhuis Amstelland is trots op de nieuwe faciliteiten en op de extra zorg die we nu kunnen bieden.'

De methode is ook beschikbaar voor vrouwen die zonder medische indicatie toch graag onder begeleiding van hun eigen verloskundige in het ziekenhuis willen bevallen.

Meer info
Meer informatie over de toepassing van lachgas in Ziekenhuis Amstelland is te vinden via de volgende link: https://www.ziekenhuisamstelland.nl/nl/patienten/onderzoeken-behandelingen/lachgas/

 

 


Meer nieuws

Corona Amstelveen vandaag 14:41

Afgelopen twee weken 4 Amstelveense Covid19-patiënten overleden

Amstelveen - De afgelopen twee weken zijn vier Amstelveense Covid19-patiënten overleden. Dat meldt het RIVM in een nieuwe weekupdate, over de periode 14 tot en met 27 oktober. Er werden in de genoemde periode in Amstelveen vijf ziekenhuisopnames en 701 besmettingen gemeld.

Algemeen vandaag 10:20

Amstelveen zoekt energiecoaches

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is op zoek naar 5 tot 10 enthousiaste vrijwillige energiecoaches. Een energiecoach is een deskundige, door het Regionaal Energieloket opgeleide, vrijwilliger die huiseigenaren en huurders in Amstelveen tips geeft over energiebesparing in een een-op-een gesprek online of aan huis.

Advertorial Gezondheid & welzijn gisteren 17:05

Zorg en Zekerheid, jouw regionale zorgverzekeraar

Binnenkort mag je overstappen naar een nieuwe zorgverzekeraar. Woon je in de regio Amstelveen? Kies dan voor Zorg en Zekerheid, jouw regionale zorgverzekeraar.

Verkeer & Vervoer gisteren 14:31

Trajectcontrole op N201 gaat definitief van start

Amstelveen - Het trajectcontrole-systeem op de provinciale weg N201 bij Aalsmeer, Amstelveen en Uithoorn wordt vanaf maandag 2 november 2020 actief. Hardrijders kunnen vanaf die datum automatisch rekenen op een boete via het Centraal Justitieel Incassobureau.