Kira Toussaint met Fibby's.

Primeur in De Meerkamp: Fibby clinic (voor kinderen 2+) met topzwemster Kira Toussaint

Amstelveen - Als eerste zwembad in de regio opent het Amstelveense zwembad De Meerkamp haar deuren voor ouders en kinderen (2+) te leren zelfredzaam te worden. Op 5 januari 2023 geeft Olympisch zwemster Kira Toussaint, zowel Europees als wereldkampioen, daartoe een speciale Fibby-zwemclinic, waar ouders en hun kinderen aan deel kunnen nemen.

Toussaint leerde zelf zwemmen in De Meerkamp onder begeleiding van haar ouders en zal nu andere ouders en hun kinderen (2-6jr) begeleiden om zelfredzaam te worden in het zwembad, met behulp van de Nederlandse zwemuitvinding Fibby.

Fibby

Tijdens een clinic op 5 januari om 11.00 uur zal Kira samen met ouders oefenen om hun kinderen spelenderwijs op de kant te komen na een val in het water, met behulp van Fibby. Fibby is een gecertificeerd ‘kantel’ zwemhulpmiddel met leer-app voor ouder en kind. 

fibby_amstelveensport.jpg
Fibby.

De Meerkamp is het eerste zwembad in regio dat ouders uitnodigt hun jonge kinderen te leren waterveiliger te worden met Fibby (en uiteindelijk natuurlijk ook zonder Fibby).

Aanmelden voor clinic

Geïnteresseerde gezinnen zijn van harte welkom op 5 januari om vanaf 11:00 uur voor slechts € 5,- (voor een ouder en een kind) samen kennis te maken met Fibby. Op die dag begeleiden ervaren Fibby trainers en Kira Toussaint ouders in het gebruik van het zwemhulpmiddel en de bijbehorende zelfredzaamheid methodiek. Vanwege hoge animo en een beperkt aantal plaatsen is aanmelden noodzakelijk via de website van De Meerkamp (klik hier).

MELD JE AAN, KLIK HIER

Via een speciale aanbieding kunnen ouders na afloop blijven door oefenen. Want kinderen groeien op hun eigen tempo door zoveel mogelijk plezier te maken en ondertussen de ontwikkeling te stimuleren. 

Zelfredzaamheid vóór zwemles

'Kinderen voelen zich al ver voordat zwemles start aangetrokken tot water. Daarbij is het ook nog zo dat heel Nederland kampt met lange wachtlijsten voor zwemles,’ zegt Suzan Kaynar, coördinator locatie zwembad De Meerkamp. ‘Fibby is een innovatief zwemhulpmiddel dat jonge kinderen helpt zelfredzaam te worden in en om het water.  Wij denken dat het juist voor kinderen in de leeftijd van twee tot vier jaar, als ze nog niet op zwemles zitten, belangrijk is om te werken aan zelfredzaamheid. Daarbij is het leuke van de Fibby-methode dat ouders dit zelf met hun kind kunnen doen. Daarin zijn wij de eerste in de regio. Wij vinden het fantastisch dat Kira Toussaint vanuit haar nieuwe rol als ambassadrice een clinic organiseert in het zwembad waar zij zelf haar allereerste zwemslagen maakte,’ aldus Suzan.

Kira Toussaint ambassadrice van Fibby

Kira Toussaint, zwemkampioen en ambassadrice van Fibby, laat weten dat haar allereerste zomerherinnering ligt in De Meerkamp: ‘Mijn moeder gaf er babyzwemmen, waarbij ikzelf soms als ‘voorbeeldbaby’ fungeerde. Later leerden mijn ouders door vanuit spel en plezier het water te ontdekken en daarmee mij te leren zwemmen.'

Kira_toussaint_fibby.jpg
Kira tijdens een Fibby-clinic (Beeld: AmstelveenSport)

'Nu zet ik mij in als ambassadrice voor zwem-startup Fibby omdat ik ieder gezin deze mooie ervaringen gun in Nederland, zodat kinderen jonger ontdekken hoe leuk zwemmen is en intussen eerder zelfredzamer worden,' aldus Kira.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.