Kira Toussaint met Fibby's.

Primeur in De Meerkamp: Fibby clinic (voor kinderen 2+) met topzwemster Kira Toussaint

Amstelveen - Als eerste zwembad in de regio opent het Amstelveense zwembad De Meerkamp haar deuren voor ouders en kinderen (2+) te leren zelfredzaam te worden. Op 5 januari 2023 geeft Olympisch zwemster Kira Toussaint, zowel Europees als wereldkampioen, daartoe een speciale Fibby-zwemclinic, waar ouders en hun kinderen aan deel kunnen nemen.

Toussaint leerde zelf zwemmen in De Meerkamp onder begeleiding van haar ouders en zal nu andere ouders en hun kinderen (2-6jr) begeleiden om zelfredzaam te worden in het zwembad, met behulp van de Nederlandse zwemuitvinding Fibby.

Fibby

Tijdens een clinic op 5 januari om 11.00 uur zal Kira samen met ouders oefenen om hun kinderen spelenderwijs op de kant te komen na een val in het water, met behulp van Fibby. Fibby is een gecertificeerd ‘kantel’ zwemhulpmiddel met leer-app voor ouder en kind. 

fibby_amstelveensport.jpg
Fibby.

De Meerkamp is het eerste zwembad in regio dat ouders uitnodigt hun jonge kinderen te leren waterveiliger te worden met Fibby (en uiteindelijk natuurlijk ook zonder Fibby).

Aanmelden voor clinic

Geïnteresseerde gezinnen zijn van harte welkom op 5 januari om vanaf 11:00 uur voor slechts € 5,- (voor een ouder en een kind) samen kennis te maken met Fibby. Op die dag begeleiden ervaren Fibby trainers en Kira Toussaint ouders in het gebruik van het zwemhulpmiddel en de bijbehorende zelfredzaamheid methodiek. Vanwege hoge animo en een beperkt aantal plaatsen is aanmelden noodzakelijk via de website van De Meerkamp (klik hier).

MELD JE AAN, KLIK HIER

Via een speciale aanbieding kunnen ouders na afloop blijven door oefenen. Want kinderen groeien op hun eigen tempo door zoveel mogelijk plezier te maken en ondertussen de ontwikkeling te stimuleren. 

Zelfredzaamheid vóór zwemles

'Kinderen voelen zich al ver voordat zwemles start aangetrokken tot water. Daarbij is het ook nog zo dat heel Nederland kampt met lange wachtlijsten voor zwemles,’ zegt Suzan Kaynar, coördinator locatie zwembad De Meerkamp. ‘Fibby is een innovatief zwemhulpmiddel dat jonge kinderen helpt zelfredzaam te worden in en om het water.  Wij denken dat het juist voor kinderen in de leeftijd van twee tot vier jaar, als ze nog niet op zwemles zitten, belangrijk is om te werken aan zelfredzaamheid. Daarbij is het leuke van de Fibby-methode dat ouders dit zelf met hun kind kunnen doen. Daarin zijn wij de eerste in de regio. Wij vinden het fantastisch dat Kira Toussaint vanuit haar nieuwe rol als ambassadrice een clinic organiseert in het zwembad waar zij zelf haar allereerste zwemslagen maakte,’ aldus Suzan.

Kira Toussaint ambassadrice van Fibby

Kira Toussaint, zwemkampioen en ambassadrice van Fibby, laat weten dat haar allereerste zomerherinnering ligt in De Meerkamp: ‘Mijn moeder gaf er babyzwemmen, waarbij ikzelf soms als ‘voorbeeldbaby’ fungeerde. Later leerden mijn ouders door vanuit spel en plezier het water te ontdekken en daarmee mij te leren zwemmen.'

Kira_toussaint_fibby.jpg
Kira tijdens een Fibby-clinic (Beeld: AmstelveenSport)

'Nu zet ik mij in als ambassadrice voor zwem-startup Fibby omdat ik ieder gezin deze mooie ervaringen gun in Nederland, zodat kinderen jonger ontdekken hoe leuk zwemmen is en intussen eerder zelfredzamer worden,' aldus Kira.


Meer nieuws

112 vandaag 15:23

Vrouw (44) in gestolen auto rijdt in op politievoertuig maar kan niet ontsnappen

Amstelveen - Na een achtervolging door Amstelveen en Oude Meer is gisterenavond een 44-jarige automobiliste, die rondreed in een gestolen voertuig, in de boeien geslagen door de politie. Ze reed tijdens de achtervolging in op een politievoertuig, maar het lukte haar niet aan de politie te ontkomen. 

112 gisteren 17:33

Opnieuw aanrijding op Aalsmeerse 'ramprotonde'

Aalsmeer - Op de rotonde van de Burgemeester Kasteleinweg en de Dorpsstraat in Aalsmeer heeft dinsdag aan het einde van de middag opnieuw een ongeval plaatsgevonden.

Evenementen & Activiteiten gisteren 13:40

Magic Circus met Pasen in Amstelveen

Amstelveen - Het Amstelveens Paascircus komt er weer aan. Magic Circus is van 7 april (Goede Vrijdag) tot en met woensdag 12 april te bewonderen op het parkeerterrein naast De Meent.

Algemeen gisteren 13:37

Informatiemarkt duurzaamheid voor VvE’s

Amstelveen - Om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen, organiseert de gemeente op woensdag 19 april een informatiemarkt. Er is onder meer aandacht voor het complexe besluitvormingsproces en de financieringsvraagstukken waar iedere VvE mee te maken heeft bij het verduurzamen van hun complex.

Algemeen gisteren 13:28

Amstelveen doet weer mee aan NK Tegelwippen

Amstelveen - Net als vorig jaar doet Amstelveen ook dit jaar weer mee aan de landelijke actie ‘NK Tegelwippen’. Hiermee moedigt de gemeente inwoners aan om hun tuin te vergroenen. Inwoners die hun tegels vervangen voor groen kunnen tot en met eind oktober hun oude tegels gratis laten ophalen.