Primeur: ribbel-markering voor Amstelveense fietspaaltjes

AMSTELVEEN - Gemeente Amstelveen gaat als eerste gemeente in Nederland centraal op fietspaden neergezette fietspaaltjes inleiden met speciaal ontworpen ribbel-markering.

Daarnaast worden de fietspalen zelf beter zichtbaar en worden kunststof paaltjes de nieuwe trend, omdat deze minder letsel zouden veroorzaken als fietsers er abusievelijk tegenaan rijden.

Veiligheid
De veranderingen op de Amstelveense fietspaden worden ingezet om fietsongevallen zoveel mogelijk te voorkomen en de veiligheid voor fietsers te vergroten. Onderzoek van AMSTELVEENZ Magazine wees in april uit dat 26 procent van de Amstelveners dagelijks op de fiets zit.

Slechte fietspaden aangepakt
De komende jaren zegt de gemeente veel tijd en energie te gaan steken in het verbeteren van de Amstelveense fietspaden. 45 procent van de Amstelveners vindt de staat van de fietspaden niet goed. ‘Waar dat kan en waar dat nodig is, worden ze verbreed en bij voorkeur voorzien van een gesloten verharding zoals asfalt of beton. Hiermee worden enkelzijdige ongevallen (bijvoorbeeld door een losliggende tegel) voorkomen en maken we het fietsen comfortabeler,' stelt de gemeente.

Rood asfalt Handweg & Bovenkerkerweg
De eerste fietsroute die de gemeente dit jaar zal verbeteren is het fietspad langs de Bovenkerkerweg en Handweg. Hier worden de tegels en betonplaten vervangen door rood asfalt.

Subsidie
Het verbeteren van de infrastructuur rondom de fietspalen is tot stand gekomen met subsidie van de Stadsregio Amsterdam en in overleg met de Fietsersbond en de landelijke organisatie Fietsberaad.


Meer nieuws

Wonen vandaag 13:36

Inwoners en ondernemers kunnen meedenken over inrichting Nieuw Legmeer

Amstelveen - Het college van B en W van Amstelveen heeft 28 mei besloten het voorlopig ontwerp Stedenbouwkundig Plan vrij te geven voor participatie. Omwonenden van en eigenaren en ondernemers op Legmeer kunnen de komende tijd meedenken over de inrichting en functies voor de nieuwe woon-werkwijk Nieuw Legmeer.

Algemeen vandaag 13:19

Speel Hunted Amstelveen en probeer uit handen van politie te blijven

Amstelveen - Zaterdag 8 juni is Randwijck het decor voor Hunted, een spel gebaseerd op het populaire tv-programma. Jongeren uit Amstelveen tussen de 14 en 18 jaar oud kunnen op een speelse manier uit de handen van de politie en handhaving proberen te blijven. 

Algemeen vandaag 11:39

Documentaire Gerlach 13 juni op televisie

Amstelveen - De documentaire Gerlach, over de laatste akkerbouwer in Amstelveen, is een grote hit. Na een succesvolle bioscooprelease met maar liefst landelijk 25.000 bezoekers, wordt de prijswinnende docu op 13 juni uitgezonden op tv op NPO2 door KRO-NCRV. Aanvankelijk zou Gerlach op 30 mei op televisie te zien zijn, maar deze datum is nu verschoven.

Onderwijs & Educatie vandaag 09:45

Nieuw kinderdagverblijf ’t Schooltje in Amstelveen

Amstelveen - Dit jaar heeft kinderdagverblijf 't Schooltje haar deuren geopend in Randwijck in Amstelveen. Zij bieden een kleinschalig, kwalitatief hoge kinderopvang aan voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud. Op de verticale groep kunnen de kinderen samen spelen, van elkaar leren en krijgen zij de ruimte om persoonlijke successen te ervaren.