Problemen met je iPad? Zo los je het op!

Amstelveen - Een iPad is een fantastische uitvinding, maar gaat niet altijd zonder problemen helaas. En voordat je naar je plaatselijke Apple Store racet, is het handig om eerst zelf te kijken wat er te doen valt. Misschien is het probleem niet eens zo moeilijk op te lossen als het lijkt, zoals simpelweg de iPad resetten. We hebben een aantal typische problemen op een rijtje gezet en hoe je die kunt oplossen. Bespaar jezelf de onnodige moeite!

Je iPad is traag

Net als een MacBook heeft een iPad zo nu en dan onderhoud nodig. Als je dit niet doet, is de kans groot dat je iPad uiteindelijk trager en trager zal worden. Er is niets zo frustrerend als dat. Probeer dan eerst enkele apps af te sluiten die op de achtergrond draaien. Zonder dat je er bewust van bent, slaat je iPad allerlei gegevens op. Zorg daarom dat ongebruikte apps en bestanden verwijderd worden.

iPad laadt niet op

Het is erg vervelend als je iPad niet wilt opladen, en de oorzaak kan van alles zijn. Kijk eerst goed of je apparaat wel genoeg stroom krijgt. Probeer ook een ander oplaadpunt en -kabel. Als de iPad dan nog steeds niet oplaadt, kan het ook aan de oplaadpoort liggen. Gebruik voorzichtig een stokje of perslucht om stof en vuil te verwijderen. Nog steeds geen succes? Overweeg een iPad reparatie in Amstelveen die jouw problemen snel kunnen oplossen.

Problemen met de WiFi

Problemen met de WiFi ervaren we nog steeds te vaak. Meestal ligt dit aan het draadloze toegangspunt. Door bijvoorbeeld onvoldoende bereik of omdat andere netwerkapparaten hetzelfde kanaal gebruiken. Begin dan met het opnieuw starten van je router. Als dit niet helpt, stel het WiFi-netwerk op je iPad opnieuw in. Kijk ook of er software-updates gedaan moeten worden, dit kan soms helpen.

Een mislukte software-update

Het is erg belangrijk dat iOS altijd up-to-date is naar de meest recente versie. Als dit niet werkt, kan het zijn dat jouw iPad te oud is voor de nieuwste iOS-update. En voordat je zo’n update probeert te installeren moet je wel voldoende schrijfruimte hebben, zo niet?  Dan zie je een foutmelding. Nog steeds problemen? Start je iPad opnieuw op en probeer het nog eens.

Met deze tips kun je veelvoorkomende kwesties met je iPad aanpakken. Technologie heeft gewoon soms last van kuren, maar met een beetje geduld kun je weer snel genieten van je iPad.


Meer nieuws

Politiek gisteren 19:56

In memoriam: Tim Lechner

Amstelveen – Lokaal politicus Tim Lechner, initiatiefnemer van de lokale politieke partij Actief voor Amstelveen, is afgelopen donderdag overleden. Lechner was in 2017 initiatiefnemer en mede-oprichter van de destijds nieuwe lokale partij, die in 2018 als nieuwkomer twee zetels in de Amstelveense gemeenteraad behaalde.

Verkeer & Vervoer gisteren 11:43

‘Invoering 30 km/u in hoofdstad klap voor OV-netwerk in regio’

Amstelveen - Vijf gemeenten rond de hoofdstad willen opheldering van het Amsterdamse gemeentebestuur waarom er onvoldoende rekening is gehouden met het effect van het invoeren van 30-km zones (GOW 30*) op het regionale Openbaar Vervoer-netwerk van en naar Amsterdam, ondanks dat de gemeenten daar afgelopen zomer al om vroegen.

Algemeen 25 feb. 2024 18:06

Amstelveen van voorheen (391)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 391 een oude foto van het voormalige café-restaurant d’Amstelhoek op de grens van Amstelveen en Amsterdam.

Verkeer & Vervoer 24 feb. 2024 13:09

A10 geblokkeerd door klimaatactivisten

Amsterdam/Amstelveen - Enkele honderden klimaatactivisten hebben zaterdagmiddag Rijksweg A10 bij Amsterdam geblokkeerd. Leden van Extinction Rebellion trokken rond kwart over twaalf de snelweg op voor een demonstratie, die vooraf was verboden door Amsterdamse burgemeester Halsema.