[Archief. Beeld: HJ Visuals, Joop Schor]

Programma Koningsdag Amstelveen

AMSTELVEEN – De weersvoorspellingen zijn niet al te best voor Koningsdag 2017 in Amstelveen, maar er wordt natuurlijk toch gehoopt op droog weer: er zijn in heel Amstelveen namelijk weer tal van oranjeactiviteiten georganiseerd.

Vrijmarkten
Tijdens Koningsdag 2017 in Amstelveen zijn er weer tal van vrijmarkten in diverse wijken (klik hier voor de vrijmarktlocaties). Naast de vrijmarkten aan de Amsterdamseweg/Molenweg en het Oude Dorp waar van alles te beleven zal zijn, kleurt ook de omgeving van De Meent in Middenhoven oranje met veel (kinder-)actviteiten. Ook de brandweer is bij De Meent ter plaatse voor demonstraties.

Reünie
Voor Abina aan de Amsterdamseweg zijn weer veel optredens tijdens de grootste reünie van Amstelveen. In Nes aan de Amstel wordt eveneens uitgepakt met tal van activiteiten. Kijk voor veel meer informatie op de website amstelveenoranje.nl

Bustour
De burgemeester en wethouders trekken dit jaar tijdens Koningsdag samen met gedecoreerden en een groep vluchtelingen & statushouders met een bus door Amstelveen.

De start van de bustour is op het Stadsplein, waarna de wijken Bovenkerk, Westwijk, Middenhoven, Randwijck, Nes aan de Amstel en het Oude Dorp worden bezocht. De bustour staat dit jaar in het teken van integratie en in het bijzonder mensenmakenamstelveen, een initiatief van burgemeester Mirjam van ’t Veld. 

 


Meer nieuws

112 vandaag 17:13

Botsing op Keizer Karelweg

Amstelveen - Op de Keizer Karelweg in Amstelveen is dinsdagmiddag een personenbusje in aanrijding gekomen met een personenauto. Het busje botste in de flank van de personenwagen.

Corona Amstelveen vandaag 15:42

Update RIVM: vier COVID-19 patiënten Amstelveen

Amstelveen - Het RIVM meldt in de laatste update rond het coronavirus (COVID-19) dat in Amstelveen de afgelopen twee weken bij vier inwoners COVID-19 besmettingen zijn vastgesteld. Van geregistreerde ziekenhuisopnames of overleden personen was geen sprake.

Algemeen vandaag 09:57

Inbraak-aanpak Amstelveen trekt de aandacht

Amstelveen - De Amstelveense aanpak om het aantal inbraken blijvend terug te dringen was gisteren voer voor het NOS Journaal. De aanpak in Amstelveen is behoorlijk succesvol; relevant nu inbrekers weer in heel het land volop actief zijn na sterk teruggelopen inbraakcijfers in de piek van de eerste coronagolf.

Algemeen gisteren 15:29

Einde bankgebouw

Amstelveen - De gevolgen van de voorgenomen verbreding van Rijksweg A9 in Amstelveen worden steeds zichtbaarder in het straatbeeld van het Oude Dorp.

Algemeen gisteren 10:20

Ergernis over 'lachgasweide' in Amsterdamse bos

Amstelveen - De enorme troep die feestgangers afgelopen weekeinde in het Amsterdamse bos achterlieten heeft kwaad bloed gezet bij veel bosgebruikers. De Zonneweide veranderde in een lachgasweide, nadat feestvierders honderden lege ballonnen en andere rotzooi achterlieten.