Programma van festival 24H Amstelveen bekend

Programma van festival 24H Amstelveen bekend  Foto: Gemeente Amstelveen

Amstelveen - De eerste editie van het nieuwe festival 24H Amstelveen is in aantocht. Iedereen is tijdens het evenement welkom op 45 verschillende locaties in de stad.

Bewoners en bezoekers van alle leeftijden kunnen op zaterdag 25 mei zoals eerder aangekondigd op ontdekkingstocht in Amstelveen. Ervaar, proef en leer wat Amstelveen te bieden heeft. Een kijkje achter de schermen, leuke workshops, kunst en cultuur, natuur, muziek en nog veel meer. Amstelveen staat namelijk 24 uur lang in de schijnwerpers.

Gratis

De activiteiten zijn zoveel mogelijk gratis. Waar toch een kleine bijdrage wordt gevraagd, is het voor inwoners met een Amstelveenpas in ieder geval gratis toegankelijk. “Het evenement 24H Amstelveen is voor de eerste keer buiten Amsterdam waar amsterdam&partners, voorheen Amsterdam Marketing, het al een aantal jaren organiseert”, zegt wethouder Floor Gordon in een persbericht van de gemeente Amstelveen. “Het wordt een heel mooi event en ik ben trots op de programmering. Het is heel mooi dat er centraal op ons Stadsplein een festivalhart is met gedurende de dag diverse activiteiten. Ik wens iedereen al vast veel plezier tijdens dit event en geniet 24 uur van ons mooie Amstelveen.”

 “De eerste editie van 24H Amstelveen is een feit”, vervolgt directeur van amsterdam&partners Geerte Udo. “Het programma ziet er heel goed uit. Uit ervaring weten we dat 24H een laagdrempelig en leuk evenement is om buurten en elkaar te leren kennen! Benieuwd naar de reacties vanuit Amstelveen!”

Verjaardag

Op het Stadsplein bij de fontein en Day Foodbar klopt het festivalhart van 24H Amstelveen. De programmering in het festivalhart staat volledig in het teken van de historie en verjaardag van Amstelveen, die eveneens op zaterdag 25 mei plaatsvindt.

De Historische Vereniging Amstelveen heeft meegedacht over de invulling van twee grote black boxen die op het Stadsplein staan. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld kijken naar de Akte van Amstelveen, de Kogel uit ‘het Huis met de kogel’ en informatie krijgen over de aanleg van de heemparken door tuinarchitect Broerse.

Talkshows

BV Amstelveen verzorgt twee talkshows over de historie van Amstelveen met een humoristische insteek. En om 10.15 uur snijdt de huidige burgemeester Bas Eenhoorn tijdens een van zijn laatste officiële optredens voordat hij wordt opgevolgd door Tjapko Poppens, een grote taart aan om vervolgens aan te schuiven bij de eerste talkshow om 10.30 uur. Bij de 2e talkshow om 16.00 uur is wethouder Floor Gordon aanwezig. Daarnaast zijn er nog vele andere optredens en acts om de verjaardag van Amstelveen te vieren. Zo is er dans van Buenting, zijn er optredens van de Internationale School en de muziekschool, komt de Indiase Bollywood dans voorbij en speelt er een jazz band.

De gemeente Amstelveen adviseert beziekers om tijdens de 24H Amstelveen zo veel mogelijk met de fiets te komen. Niet alle locaties hebben veel parkeerplaatsen. Op diverse plaatsen worden bovendien werkzaamheden uitgevoerd om de doorstroming en verkeersveiligheid in Amstelveen te verbeteren.

Kijk hier voor het hele programma van 24H Amstelveen.


Reacties