Gemeente Amstelveen

Programma van festival 24H Amstelveen bekend

Amstelveen - De eerste editie van het nieuwe festival 24H Amstelveen is in aantocht. Iedereen is tijdens het evenement welkom op 45 verschillende locaties in de stad.

Bewoners en bezoekers van alle leeftijden kunnen op zaterdag 25 mei zoals eerder aangekondigd op ontdekkingstocht in Amstelveen. Ervaar, proef en leer wat Amstelveen te bieden heeft. Een kijkje achter de schermen, leuke workshops, kunst en cultuur, natuur, muziek en nog veel meer. Amstelveen staat namelijk 24 uur lang in de schijnwerpers.

Gratis

De activiteiten zijn zoveel mogelijk gratis. Waar toch een kleine bijdrage wordt gevraagd, is het voor inwoners met een Amstelveenpas in ieder geval gratis toegankelijk. “Het evenement 24H Amstelveen is voor de eerste keer buiten Amsterdam waar amsterdam&partners, voorheen Amsterdam Marketing, het al een aantal jaren organiseert”, zegt wethouder Floor Gordon in een persbericht van de gemeente Amstelveen. “Het wordt een heel mooi event en ik ben trots op de programmering. Het is heel mooi dat er centraal op ons Stadsplein een festivalhart is met gedurende de dag diverse activiteiten. Ik wens iedereen al vast veel plezier tijdens dit event en geniet 24 uur van ons mooie Amstelveen.”

 “De eerste editie van 24H Amstelveen is een feit”, vervolgt directeur van amsterdam&partners Geerte Udo. “Het programma ziet er heel goed uit. Uit ervaring weten we dat 24H een laagdrempelig en leuk evenement is om buurten en elkaar te leren kennen! Benieuwd naar de reacties vanuit Amstelveen!”

Verjaardag

Op het Stadsplein bij de fontein en Day Foodbar klopt het festivalhart van 24H Amstelveen. De programmering in het festivalhart staat volledig in het teken van de historie en verjaardag van Amstelveen, die eveneens op zaterdag 25 mei plaatsvindt.

De Historische Vereniging Amstelveen heeft meegedacht over de invulling van twee grote black boxen die op het Stadsplein staan. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld kijken naar de Akte van Amstelveen, de Kogel uit ‘het Huis met de kogel’ en informatie krijgen over de aanleg van de heemparken door tuinarchitect Broerse.

Talkshows

BV Amstelveen verzorgt twee talkshows over de historie van Amstelveen met een humoristische insteek. En om 10.15 uur snijdt de huidige burgemeester Bas Eenhoorn tijdens een van zijn laatste officiële optredens voordat hij wordt opgevolgd door Tjapko Poppens, een grote taart aan om vervolgens aan te schuiven bij de eerste talkshow om 10.30 uur. Bij de 2e talkshow om 16.00 uur is wethouder Floor Gordon aanwezig. Daarnaast zijn er nog vele andere optredens en acts om de verjaardag van Amstelveen te vieren. Zo is er dans van Buenting, zijn er optredens van de Internationale School en de muziekschool, komt de Indiase Bollywood dans voorbij en speelt er een jazz band.

De gemeente Amstelveen adviseert beziekers om tijdens de 24H Amstelveen zo veel mogelijk met de fiets te komen. Niet alle locaties hebben veel parkeerplaatsen. Op diverse plaatsen worden bovendien werkzaamheden uitgevoerd om de doorstroming en verkeersveiligheid in Amstelveen te verbeteren.

Kijk hier voor het hele programma van 24H Amstelveen.


Meer nieuws

Politiek vandaag 10:20

VVD: 'Islamitische school in Amstelveen verspilling belastinggeld'

Amstelveen - Een meerderheid van de Amstelveense gemeenteraad heeft besloten het beroep bij de Raad van State, tegen de vestiging van een islamitische school in Amstelveen door stichting SIO-NH, te steunen. Ook de VVD steunt de beroepszaak, laat de partij in een persbericht weten.

Politiek gisteren 13:10

Amstelveen moet vaart maken met opwekken van duurzame energie

Amstelveen –  Het is nog niet bijster goed gesteld met het opwekken van duurzame energie in Amstelveen. Om straks aan de doelstellingen voor 2030 te kunnen voldoen hebben oppositiepartijen CDA en Burgerbelangen Amstelveen (bbA) samen met coalitiepartij D66 de handen ineen geslagen om een versnelling van de lokale verduurzamingsopgave in gang te kunnen zetten.

Politiek gisteren 09:52

Veiligheidssubsidie werkt: geen inbraken meer door achterpadbeveiliging

Amstelveen – Gemeente Amstelveen draagt via een subsidieregeling financieel bij aan hang- en sluitwerk en kleine veiligheidsprojecten voor inwoners en bedrijven die hun objecten beter willen beveiligen. De regeling is aantoonbaar effectief, zo stelt raadslid Benjamin Smalhout (VVD) die tijdens de afgelopen raadsvergadering aandacht vroeg voor de subsidieregeling.

Verkeer & Vervoer 29 mei 2020 13:20

Woningen Oude Dorp en pastorie Annakerk tegen de vlakte voor verbreding A9

Amstelveen - Om ruimte te maken voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Amstelveen worden diverse woningen in het Oude Dorp, maar ook de pastorie naast de Annakerk, binnen enkele maanden gesloopt. De panden staan op de plek waar straks de extra rijstroken komen en de overkapping Oude Dorp wordt gerealiseerd.