George Thijs

Proost! Café Thijs tien jaar in Oude Dorp

Amstelveen - Café Thijs in de Dorpsstraat in het Oude Dorp heeft gisterenavond het 10-jarig bestaan gevierd. Het café is in het afgelopen decennium uitgegroeid tot een vaste waarde in het Amstelveense horecalandschap en een meer dan gezellige ontmoetingsplaats waar iedereen welkom is.  

Eigenaar George Thijs kan nauwelijks geloven dat er alweer tien jaar voorbij zijn - en dat geldt ook voor Giovanni en Mieke.

Volhouden

George ging in 2013 zijn nieuwe horeca-avontuur aan in het Oude Dorp, nadat hij ruim een jaar daarvoor zijn laatste biertje had getapt in Silversant. Hij nam destijds het etablissement aan de Dorpsstraat over, waar aanvankelijk Het Café (en daarvoor De Keiler) was gevestigd. 'Het was wel spannend, het dorp leefde toen nog niet zo als nu. Open gaan is niet zo moeilijk, maar iets opbouwen en het dan vooral ook blijven volhouden wel,' lacht George.

thijs 10 jaar Gio 2.jpg
Giovanni.

Thijs is 7 dagen in de week open en George maakte met zijn familie en personeel het café tot een blijvend succes met een grote vaste klantenkring, niet in de laatste plaats door vaak extra activiteiten te organiseren. Beroemd en berucht zijn bijvoorbeeld de EK's en WK's voetbal: steevast hangen de vlaggen van alle deelnemende voetballanden aan het plafond.

Amstelveense Bierambassade

Maar als 'Amstelveense Bierambassade' is Thijs ook steevast in voor Oktoberfesten en Bokkentochten. Ook altijd goed voor een fraaie verkleedpartij: lederhosen zijn geen onbekend fenomeen voor de medewerkers. Er was gisteren nog een jubileum te vieren, want de ervaren horecaman Edwin Bergkamp (voorheen Café De Manen) staat exact 5 jaar achter de toog in Thijs. 'Daar zat wel de coronatijd tussen hoor,' zegt Edwin. 

Iedereen droeg gisterenavond een fraaie vlinderstrik en veel vaste klanten kwamen de felicitaties overbrengen. Speciaal voor het jubileum werd ook een fraai logo in Warsteiner-stijl onthuld:  Café Thijs - De Enige Ware. 

thijs 10 jaar 23.jpg


Meer nieuws

Algemeen vandaag 15:00

Nieuwe editie AmstelveenZ Magazine is uit: No. 86

Amstelveen - De nieuwste editie van AmstelveenZ Magazine (No. 86, maart 2024) is uit! Deze maand bevat het magazine onder andere een overzicht van woningbouwlocaties in Amstelveen.

Politiek vandaag 14:02

Gemeenteraad Amstelveen wil inwoners meer betrekken bij lokale politiek en gaat de straat op

Amstelveen - De gemeenteraad van Amstelveen wil inwoners meer betrekken bij de lokale politiek en horen wat er leeft in de samenleving. Wat zijn de zorgen en aandachtspunten van inwoners, wat zijn hun tips aan de raad? Een aantal raads- en burgerleden bracht afgelopen zaterdag daarom onder de noemer 'Raad op straat' een bezoek aan winkelcentrum Groenhof, om input van inwoners te verzamelen.

Evenementen & Activiteiten vandaag 09:27

Het festival voor jonge bands Young Urbanus op 6 april

Amstelveen - Zaterdagavond 6 april aanstaande vindt voor de derde keer Young Urbanus plaats in het Noorddamcentrum Bovenkerk. Young Urbanus is inmiddels uitgegroeid tot dé hotspot voor jonge bands in Amstelveen! Toegang is gratis. Het eerste optreden start om 19:30 uur. Vol is vol!

Politiek vandaag 09:11

Vijvers Middenhoven uitgebaggerd: ‘Nu vijver bij winkelcentrum Groenhof’

Amstelveen - Om de waterkwaliteit te verbeteren zijn de vijvers in Park Middenhoven uitgebaggerd. De lokale politieke partij Goed voor Amstelveen, die zich hard maakte voor het uitbaggeren, hoopt dat nu ook de vijver bij winkelcentrum Groenhof (naast De Bolder) aan de beurt komt.

112 vandaag 08:40

Blikschade bij ongeval A9

Amstelveen - Op Rijksweg A9 bij Amstelveen heeft zondagavond een ongeval plaatsgevonden, waardoor twee rijstroken tijdelijk moesten worden afgesloten.