Protest bij raadhuis Amstelveen: actiegroep wil meer betaalbare woningen

Protest bij raadhuis Amstelveen: actiegroep wil meer betaalbare woningen Foto: Protest bij het raadhuis

Amstelveen - Bij het raadhuis van Amstelveen hebben zich vanavond enkele tientallen inwoners gemeld voor een protestactie tegen het woningbeleid van gemeente Amstelveen.


- Lees verder onder deze advertentie -

'Een groep inwoners heeft zich verenigd om zich uit te spreken voor meer betaalbare woningen in Amstelveen. Volgens de actiegroep een groot probleem dat in Amstelveen erg leeft, maar waarmee het college tot nu toe weinig doet,' laat organisator Lennart de Looze (raadslid GroenLinks) weten. Hij sprak de actievoerders vanavond toe. Ook andere raadsleden van GroenLinks en SP waren aanwezig. Handhavers hielden een oogje in het zeil.

Te weinig betaalbare woningen
De actiegroep vindt dat er te weinig betaalbare woningen in Amstelveen zijn. 'De wachttijden voor sociale huurwoningen zijn te lang en in de middeldure sector is er nauwelijks aanbod en dat terwijl de villa’s en luxeuze appartementen in Amstelveen uit de grond schieten,' aldus de actiegroep.

protesten_raadhuis_amstelveen.jpg

'De wensen van de actiegroep zijn onder anderen dat er eindelijk weer nieuwe sociale woningen worden gebouwd en dat de middeldure woningen niet alleen maar kleine hokjes zijn, maar dat er ook gezinswoningen worden toegevoegd. Na aansporingen van verschillende oppositiepartijen, die al langer pleiten voor veranderingen in het woningbouwbeleid, laten inwoners nu zelf hun stem horen. Hiermee lijkt, voor een onderwerp dat politiek al langer de boventoon voert, nu een nieuw hoofdstuk te zijn aangebroken.

Woonagenda
Woensdagavond wordt vanaf 20.00 uur in de gemeenteraadsvergadering de nieuwe woonagenda van Amstelveen besproken en vastgesteld. Twee weken geleden bleek al in de drukbezochte commissievergadering dat er grote tegenstellingen zijn tussen de coalitiepartijen en verschillende oppositiepartijen.

'Politiek zit vast'
Volgens de actiegroep zit de politiek vast op dit onderwerp, en zal de inwoner nu van zich moeten laten horen om de raadsleden van de woonproblematiek te overtuigen. De actiegroep hoopte vooraf dat veel Amstelveners zouden komen, en dat raadsleden ervoor open zouden staan om voor de vergadering met hen in gesprek te gaan.


Reacties