Protest bij het raadhuis

Protest bij raadhuis Amstelveen: actiegroep wil meer betaalbare woningen

Amstelveen - Bij het raadhuis van Amstelveen hebben zich vanavond enkele tientallen inwoners gemeld voor een protestactie tegen het woningbeleid van gemeente Amstelveen.

'Een groep inwoners heeft zich verenigd om zich uit te spreken voor meer betaalbare woningen in Amstelveen. Volgens de actiegroep een groot probleem dat in Amstelveen erg leeft, maar waarmee het college tot nu toe weinig doet,' laat organisator Lennart de Looze (raadslid GroenLinks) weten. Hij sprak de actievoerders vanavond toe. Ook andere raadsleden van GroenLinks en SP waren aanwezig. Handhavers hielden een oogje in het zeil.

Te weinig betaalbare woningen
De actiegroep vindt dat er te weinig betaalbare woningen in Amstelveen zijn. 'De wachttijden voor sociale huurwoningen zijn te lang en in de middeldure sector is er nauwelijks aanbod en dat terwijl de villa’s en luxeuze appartementen in Amstelveen uit de grond schieten,' aldus de actiegroep.

protesten_raadhuis_amstelveen.jpg

'De wensen van de actiegroep zijn onder anderen dat er eindelijk weer nieuwe sociale woningen worden gebouwd en dat de middeldure woningen niet alleen maar kleine hokjes zijn, maar dat er ook gezinswoningen worden toegevoegd. Na aansporingen van verschillende oppositiepartijen, die al langer pleiten voor veranderingen in het woningbouwbeleid, laten inwoners nu zelf hun stem horen. Hiermee lijkt, voor een onderwerp dat politiek al langer de boventoon voert, nu een nieuw hoofdstuk te zijn aangebroken.

Woonagenda
Woensdagavond wordt vanaf 20.00 uur in de gemeenteraadsvergadering de nieuwe woonagenda van Amstelveen besproken en vastgesteld. Twee weken geleden bleek al in de drukbezochte commissievergadering dat er grote tegenstellingen zijn tussen de coalitiepartijen en verschillende oppositiepartijen.

'Politiek zit vast'
Volgens de actiegroep zit de politiek vast op dit onderwerp, en zal de inwoner nu van zich moeten laten horen om de raadsleden van de woonproblematiek te overtuigen. De actiegroep hoopte vooraf dat veel Amstelveners zouden komen, en dat raadsleden ervoor open zouden staan om voor de vergadering met hen in gesprek te gaan.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 13:20

Woningen Oude Dorp en pastorie Annakerk tegen de vlakte voor verbreding A9

Amstelveen - Om ruimte te maken voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Amstelveen worden diverse woningen in het Oude Dorp, maar ook de pastorie naast de Annakerk, binnen enkele maanden gesloopt. De panden staan op de plek waar straks de extra rijstroken komen en de overkapping Oude Dorp wordt gerealiseerd.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:13

Vernieuwd kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan gaat eind juli open

Amstelveen - Het vernieuwde kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan opent naar verwachting vrijdag 31 juli 2020. Vanaf juni moet het verkeer rekening houden met veel wisselende omleidingen en afsluitingen om het kruispunt definitief gereed te kunnen maken.

Algemeen vandaag 10:01

5 keer een check om het op je werk leuk (en vol) te houden

Brigitte Kaandorp zong ‘Ik heb een zwaa-aa-aar leven’. Als jij daar zaken in herkent als het gaat om je werkzame leven, wordt het tijd om veranderingen aan te brengen. Hier volgen vijf adviezen om weer fris en fruitig naar je werk te gaan. 

Algemeen gisteren 17:08

Inzameling voor Voedselbank Amstelveen bij KKC

Amstelveen - Op het schoolplein van het Keizer Karel College aan Elegast 5 organiseert de UNESCO jongerencommissie van het Keizer Karel College vrijdag 29 mei 2020 een inzamelactie voor de Voedselbank Amstelveen.