Lege stoelen in Schouwburg Amstelveen [Beeld: AmstelveenZ]

Provincie verdeelt ruim half miljoen euro steun onder Schouwburg, CobrA, Platform C, Griffioen en Bostheater

Amstelveen - Vijf Amstelveense instellingen hebben gezamenlijk ruim 584.000 euro toebedeeld gekregen uit het provinciaal corona-noodfonds. 

De provincie Noord Holland stelde voor de zomer al een bedrag van 10 miljoen beschikbaar om de gevolgen van de coronacrisis te verzachten.  Met gemeenten werd vervolgens besproken welke instellingen ondersteuning kunnen gebruiken. Gemeenten hebben samengewerkt en in regionaal verband culturele instellingen voorgedragen voor een bijdrage uit het fonds.

Het geld werd in Amstelveen als volgt verdeeld onder de instellingen:

  • Schouwburg Amstelveen € 227.378
  • Cobra Museum voor Moderne Kunst: € 125.414
  • Cultuurcentrum Griffioen: € 110.310
  • Platform C: € 92.300
  • Amsterdamse Bostheater: € 28.782

Voor de hoogte van de financiële bijdrage is volgens een persbericht gekeken naar de netto schade die een culturele instelling lijdt.

Perspectief

'Het is belangrijk dat we in deze tijd schouder aan schouder staan om de culturele instellingen door deze moeilijke tijd heen te loodsen, zegt wethouder Herbert Raat (kunst en cultuur). 'De provincie en met name de gedeputeerde Zita Pels hebben hun nek uitgestoken en snel gehandeld. Daar willen wij de gedeputeerde een groot compliment voor geven. Dit betekent veel voor de Amstelveense instellingen. Het biedt perspectief, ook voor volgend jaar.'

Een restantbedrag van 3,5 miljoen uit het provinciaal noodfonds blijft beschikbaar voor 2021.


Meer nieuws

Corona Amstelveen vandaag 15:17

Zeer beperkte daling coronabesmettingen in Amstelveen

Amstelveen - Volgens de vandaag bekendgemaakte corona-cijfers van het RIVM is het aantal coronabesmettingen (Covid-19) in Amstelveen de afgelopen periode zeer beperkt gedaald.  

Verkeer & Vervoer vandaag 13:56

Burgemeester Rijnderslaan een maand dicht in één richting

Amstelveen – De Burgemeester Rijnderslaan zal van maandag 25 januari  tot en met vrijdag 26 februari 2021 in één richting (vanaf de zijde Beneluxbaan in de richting van de Keizer Karelweg) worden afgesloten.

Verkeer & Vervoer vandaag 11:35

Glazen wanden bij nieuwe rotondes Beneluxbaan worden vervangen voor spijlen hekwerken

Amstelveen - De gemeente gaat een serie aanpassingen doorvoeren bij de nieuwe rotondes op de Beneluxbaan langs het Amstelveenlijntraject (Kronenburg, Zonnestein en Sportlaan) om de verkeersveiligheid te verhogen. Een daarvan is het gedeeltelijk vervangen van de glazen afscheidingen bij de nieuwe rotondes.