Grutto [Pixabay.com]

Provincie verkoopt vogelwalhalla 'Landje van Geijsel' bij Ouderkerk

Ouderkerk– Provincie Noord-Holland heeft het ‘Landje van Geijsel’, een natuurgebied van ruim 7 hectare bij Ouderkerk aan de Amstel, verkocht aan de pachter van het gebied en Landschap Noord-Holland.

Het Landje van Geijsel is een waar vogelwalhalla, dat internationaal bekendheid geniet in de vogel- en natuurwereld. Van half februari tot medio mei is het een plasvormig drassig gebied waar grutto's, scholeksters, kemphanen, pijlstaarten en vele soorten steltlopers op afkomen.

De provincie was eigenaar van het landje, maar heeft besloten het te verkopen aan de heer Geijsel en Landschap Noord-Holland. Het beheer van de gronden wordt gezamenlijk opgepakt door de kopers, zo meldt de provincie in een persbericht.

Gedeputeerde Esther Rommel zegt positief tegenover de verkoop te staan: 'De combinatie van de persoon die het beheer zeer goed in de vingers heeft en de continuïteit, kennis en ervaring van een natuurbeherende organisatie garandeert een toekomstbestendig beheer van het waardevolle Landje van Geijsel.

Het landje van Geijsel was sinds 2013 in bezit van de provincie Noord-Holland. Het Landje is sinds de verkoop verpacht c.q. in bruikleen gegeven aan de heer Geijsel. De heer Geijsel heeft het 19 jaar beheerd als plas-dras/weidevogelgebied.


Meer nieuws

Winkels vandaag 15:26

Massaal in de rij voor mini-Zwijntje: razendsnel uitverkocht

Amstelveen - Bij de receptie van winkelcentrum Stadshart Amstelveen in het Binnenhof vormde zich vanmiddag een lange rij nadat een gelimiteerde oplage van een mini-versie van het populaire Amstelveense beeld Het Zwijntje in de verkoop ging.

Winkels vandaag 14:08

Olcay Gulsen in zee met De Kapper in het Oude Dorp

Amstelveen - De bekende tv-personality en ondernemer Olcay Gulsen was gisteren bij De Kapper in het Oude Dorp van Amstelveen: De Kapper is partner geworden van Olcay Gulsen Beauty.

Winkels vandaag 09:37

Verkoopstart van mini-versie Zwijntje

Amstelveen - [Update: Het beeldje is inmiddels uitverkocht: er komt nog 1 verkoopmoment op woensdag 15 juli] De door Stadshart Amstelveen geproduceerde mini-versie van het geliefde Amstelveense beeld Het Zwijntje gaat vandaag vanaf 12.30 uur in de verkoop bij de receptie van het winkelcentrum in het Binnenhof.