GoogleMaps

Provincie wil Legmeerdijk en Bosrandweg vernieuwen

Amstelveen - De provincie Noord-Holland wil in 2019 in het totaal 329 miljoen euro investeren in wegen en vaarwegen. Een deel van de investering moet worden gebruikt voor het vernieuwen van de Legmeerdijk, de Bosrandweg en de brug tussen Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel.

Met het totale bedrag moet de complete provinciale infrastructuur onderhouden, verbeterd of uitgebreid worden. Gedeputeerde Staten leggen het voorstel voor de investeringen volgens een vandaag op de website van de Provincie Noord-Holland geplaatst persbericht voor aan Provinciale Staten, die hier in november over gaan beslissen.

Fietspaden        

De provincie Noord-Holland heeft 613 kilometer wegen, 246 kilometer vaarwegen en 49 kilometer vrij liggende openbaar vervoerbanen in eigendom. Langs een groot deel van de Noord-Hollandse wegen liggen ook fietspaden, die in het totaal 383 kilometer lang zijn. Al deze infrastructuur wordt door de provincie onderhouden.

De provincie wil bijna 198 miljoen euro gaan investeren in het verbeteren en uitbreiden van deze infrastructuur. Naast de uitvoering van verschillende verbeteringen die gelijktijdig met het groot onderhoud worden gerealiseerd wordt er ook gewerkt aan de verbetering van meerdere bruggen. Tevens legt de provincie hoogwaardig openbaar vervoer aan in het Gooi tussen Huizen en Hilversum en tussen Aalsmeer en Schiphol-Zuid.

Onderhoud

Het komende jaar zijn er ook nog eens plannen voor een investering van 131 miljoen euro in het onderhoud aan wegen en vaarwegen. Zo wil de provincie investeren in het vervangen van bijvoorbeeld wegen, oevers, bruggen en sluizen die aan het eind van hun levensduur zijn. Dit is onder meer het geval bij de N231 oftewel de Legmeerdijk en de Bosrandweg, de N243 bij de Noordervaart, de N244-N246 inclusief Beatrixbrug en Kogerpolderbrug en bij de brug tussen Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen gisteren 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.

Wonen gisteren 09:55

Gemeenteraad mag zich gaan buigen over eerste fase nieuwbouwplan Allemankwartier

Amstelveen – De gemeenteraad mag zich binnenkort gaan buigen over het plan om 33 woningen te bouwen aan het Oostelijk Halfrond, naast basisschool De Bloeiwijzer. Ook de realisatie van een nieuw multifunctioneel gebouw dat dienst zal doen al wijkcentrum én medisch centrum (inclusief apotheek) staat op de agenda.