Puur genieten bij ijssalon Patagonias

AMSTELVEEN - Het ijs van Patagonias is puur natuur en bevat geen kunstmatige toevoegingen. De ij

ssalon aan de Johannes Calvijnlaan in Amstelveen is daarom voor velen een bijzonder geliefd adres.

De vriendelijke eigenaresse Nuria bereidt het ijs met liefde vanuit haar eigen ijskeuken en dat proef je. Patagonias gebruikt alleen verse fruitpulp, reden dat de ware ijsliefhebbers de aangename zaak aan de Calvijnlaan al jaren weten te vinden. ‘Onze filosofie is back to basics,’ glimlacht Nuria.

Hemels
Het brede smakenpallet is om van te likkebaarden. Nuria heeft Argentijnse roots en dat vind je terug in diverse smaken, zoals in één van de meest verkochte smaken die de naam van de zaak draagt;‘Patagonias’. Een hemelse combinatie van merengue en Dulce De Leche-caramelsaus.

Dulce De Leche
De Argentijnse specialiteit ‘Dulce De Leche’ is sowieso befaamd, zeker onder de internationale gemeenschap die dol is op de ijssalon. Maar ook buurtbewoners komen er graag – en ja ze komen zelfs uit de hele regio naar Patagonias. Het is er bovendien goed toeven voor jong en oud, met een zonnig terras, een kinderhoek en een fijne sfeer.

Empanadas
Uiteraard is het huisgemaakte ijs van Patagonias bijzonder in trek, maar wie denkt dat Patagonias alleen ijsjes verkoopt staat een aangename verrassing te wachten. Naast ijs, is er ook een uitnodigend hartig assortiment. De empanadas van Patagonias zijn inmiddels een beproefd handelsmerk  en gaan als warme broodjes over de toonbank. Ook wafels, popcakes en cheesecake  behoren tot de smaakvolle collectie. En daarmee is de smulparade nog niet over.

Desserts & ijstaarten
De desserts van Patagonias verdienen namelijk een eervolle vermelding. De huisgemaakte tiramisú, devils’ cake, chocaldemoussse en bavarois… je blijft er van eten. En natuurlijk, je kan ook nog je favoriete ijstaart voor 6 tot 8 personen samenstellen: het team van Patagonias helpt je daar graag bij.

Meer
Zin een lekkere smoothie of milkshake? Geen enkel probleem natuurlijk. En er is zelfs suikervrij aardbeien ijs, dat speciaal is gemaakt van Stevia. En natuurlijk kan je je ijs ook in grote buckets (van een kwart, half of hele liter) meenemen, om thuis in te vriezen. ‘De buckets zijn erg in trek,’ zegt Nuria.

Bestellen
Om het gemak te vergroten kan je in de zomermaanden ook nog simpelweg alles bestellen (van ijsje tot dessert) en komen ze je favoriete smul gewoon (vanaf 16.00 uur) aan de deur brengen. Kortom, Patagonias staat altijd klaar: het hele jaar door, 7 dagen in de week. En tot slot: het is een uitdaging om ergens betere koffie te vinden dan hier!

Informatie
Patagonias.nlJohannes Calvijnlaan 12 | Amstelveen | 020 640 04 22 | info@patagonias.nl | www.patagonias.nl


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.