Pixabay.com

PvdA Amstelveen: 'Juist nu Airbnb aanpakken'

Amstelveen – De PvdA Amstelveen wil dat het College van b en W een onderzoek instelt naar vakantieverhuur via Airbnb in Amstelveen en is bovendien van mening dat een volledig verbod op vakantieverhuur, net als in sommige wijken in Amsterdam, voor Amstelveen niet verkeerd zou zijn.

Dat meldt de partij in een persbericht, getiteld ‘Juist nu Airbnb aanpakken’.

Overlast
Vakantieverhuur via Airbnb zorgt volgens de PvdA normaal gesproken voor veel overlast in Amstelveen: ‘Van herrie door rolkoffers tot overlast door dronken toeristen midden in de nacht. In Amstelveen is het daarom sinds kort verboden huizen meer dan 30 dagen per jaar via Airbnb te verhuren', meldt de partij.

Coronavirus
'Door het coronavirus ligt het toerisme nu even stil en wordt er veel minder verhuurd via Airbnb. Opeens staan er ook veel meer dure huizen te huur. De Partij van de Arbeid wil weten hoe dit zit. Werd de regel van maximaal 30 dagen per jaar massaal overtreden?’ vraagt de PvdA zich af

Goede kans
De partij meldt ook dat in diverse media de afgelopen tijd is gerapporteerd dat er, sinds de uitbraak van het coronavirus ‘veel meer advertenties voor dure huurwoningen staan op websites. Volgens die zelfde berichtgeving heeft dit gestegen aanbod te maken met het wegvallen van vraag van expats en van toeristen die via Airbnb huurden. Er wonen in Amstelveen inderdaad veel expats, dus dat kan een deel van het hogere huuraanbod verklaren. Maar die advertenties zijn ook een goede kans om op te treden tegen illegale verhuur via Airbnb. Een handige manier om er achter te komen om welke woningen het gaat, want op Airbnb staan geen adressen.’

Aanpakken
PvdA Raadslid Arnout van den Bosch vult aan: ‘De regels over verhuur via Airbnb zijn er niet voor niets. Het kan tot grote overlast voor buren leiden. Als vakantieverhuur langer wordt aangeboden dan toegestaan, leidt het er bovendien toe dat woningen niet meer beschikbaar zijn voor gewone woningzoekenden. Aanpakken dus.’

Onderzoek
De PvdA heeft de wethouder gevraagd te onderzoeken of er bij het extra huuraanbod inderdaad sprake is van verhuur van woningen die eerder via Airbnb werden aangeboden. Ook heeft de PvdA vragen gesteld over de handhaving van de regels in het algemeen.

Volledig verbod
Van den Bosch besluit: ‘In Amsterdam wordt per 1 juli in sommige wijken een volledig verbod op vakantieverhuur van kracht. Dat zou voor Amstelveen ook niet verkeerd zijn.'


Meer nieuws

Algemeen vandaag 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.

Corona Amstelveen vandaag 14:33

Corona-virus vastgesteld bij leerkracht Amstelveense basisschool

Amstelveen - Op de Amstelveense basisschool 'School of Understanding' blijkt een leerkracht positief te hebben getest op corona. Alle leerlingen zijn per direct overgestapt op thuisonderwijs en teamleden die binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en getest.

Politiek vandaag 11:49

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

Amstelveen van voorheen gisteren 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.