Dick Loos (PvdA).

PvdA Amstelveen pleit voor wijkinformatiepunten omtrent duurzaamheid

Amstelveen - De PvdA Amstelveen wil samen met inwoners en bedrijven de energietransitie op wijkniveau oppakken. De partij pleit daarom in de laatste raadsvergadering van dit jaar voor het opzetten van wijkinformatiepunten en een centraal informatie- en adviescentrum Duurzaam Amstelveen.

De PvdA meldt in een perbericht: 'Amstelveen heeft ambitieuze doelstellingen om in 2040 95% minder CO2 uit te stoten ten opzichte van 1990, de circulaire economie kansen te geven en de stad gereed te maken voor het extremer worden van het weer. In diverse actieplannen worden deze zaken steeds concreter uitgewerkt. Veel Amstelveners weten alleen nog niet wat dit voor hen gaat betekenen.'

Informatiecentrum

Op korte termijn, zo vindt de PvdA, moeten er ruimten worden gevonden in de wijken waarvoor de eerste wijkuitvoeringsplannen worden opgesteld: 'Plekken waar bewoners en bedrijven concrete informatie kunnen krijgen en de plannen worden besproken hoe in de wijk op een andere manier warmte op te wekken (energietransitie).'

Daarnaast wil de PvdA dat er een centraal informatie- en adviescentrum (Duurzaam Amstelveen) komt op een goed bereikbare plek, centraal gelegen en uitnodigend genoeg om individuele burgers en bedrijven of groepen te ontvangen. Dat zal natuurlijk nog wat meer voorbereidingstijd vergen.

Niet alleen via internet of Zoom

Dick Loos, burgerlid in raadscommissie Ruimte Wonen en Natuur namens de PvdA: 'Het is van het grootste belang dat wij iedereen kunnen meenemen bij de uitvoering van onze plannen. Digitaal niet voldoende onderlegd, laaggeletterd, geen tijd, andere problemen zou geen belemmering mogen zijn om mee te doen. Goede actuele informatie, op ieders eigen situatie toegesneden adviezen wat te doen, welke subsidies en/of financiering zijn beschikbaar, wanneer en door wie wat uit te laten voeren en dergelijke zijn cruciale zaken. En niet alleen via Zoom of internet. Voor velen is een plek een centrum om naar toe te gaan, te zien wat kan, vaste contactpersonen te hebben, iets wat drempelverlagend werkt en vertrouwen geeft. Het centrum zal zeker tot 2040 moeten blijven functioneren. Het is allemaal iets van een lange adem.'

Educatieve functie

De PvdA meldt dat verwacht kan worden dat het centrum uitermate geschikt zal zijn voor het invullen van een educatieve functie. Onze scholieren kunnen hier veel actuele kennis opdoen en samen met hun ouders aan de slag gaan. Dick Loos: 'De look en feel zal overeen moeten komen met het huidige InZicht, het A9 informatiecentrum. Strikt gesproken spreken wij hier over iets dat het belang van een verbrede A9 overschrijdt. Het moet een centrum zijn waar wij als Amstelveen trots op zijn en uitstraalt waar wij voor staan en gaan.'

De PvdA dient komende woensdag (16-12-2020) in de raadsvergadering een motie in voor het plan. De PvdA verwacht dat 'gezien alle positieve reacties' de motie waarschijnlijk met een grote meerderheid wordt aangenomen.

 

 


Meer nieuws

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten 22 apr. 2024 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.