3D-impressie van het bouwvolume uit de Startnotitie van het project Allemanskwartier [Gemeente Amstelveen]

PvdA: blij met project Alleman Kwartier

Amstelveen - Voor de Partij van de Arbeid bijna de ideale combinatie. Een nieuw wijkcentrum, voor samenhang in de buurt. Een nieuw medisch centrum, voor goede zorg. En betaalbaar wonen, de eerste nieuwe sociale huurwoningen in jaren. Het plan Alleman Kwartier heeft het allemaal. 

Project Alleman Kwartier bestaat uit drie appartementengebouwen met drie tot vijf verdiepingen en één gebouw met daarin een nieuw wijkcentrum en medisch centrum. Deze komen in de Amstelveense wijk Bankras / Kostverloren, naast de hoge flat Den Bloeyenden Wijngeardt. Dit is de plek waar de oude Bankras sporthal stond met daar tegenover het huidige wijkcentrum. PvdA Raadslid Arnout van den Bosch: “Het oude wijkcentrum, met het oude medisch centrum er naast, is aan vervanging toe. Na 42 jaar is het gebouw echt op. Bovendien is het medisch centrum veel te klein geworden”

Toch was de totstandkoming van het plan niet gemakkelijk. De ambities zijn hoog, maar de ruimte is beperkt. Bovendien kost het bouwen van het nieuwe wijkcentrum en het nieuwe medisch centrum veel geld. Dat geld moet voor een deel terugverdiend worden met de bouw van woningen. Betaalbare woningen leveren alleen niet zo veel op. Arnout van den Bosch: “Wethouder Floor Gordon en het team van de gemeente hebben een topprestatie geleverd: een mooi plan, met alles er op en er aan, en het past ook nog binnen het budget.”

Toch was niet de hele Gemeenteraad overtuigd. De oppositie stemde tegen vanwege bezwaren van omwonenden. PvdA Raadslid Arnout van den Bosch: “Het eerste plan met sociale huurwoningen in jaren en de oppositie stemt tegen. Ongelofelijk! Natuurlijk moet de politiek ook naar de belangen van buurtbewoners kijken, maar het algemeen belang is hier zo groot. We hebben die sociale huurwoningen en dat wijkcentrum echt nodig.”

In de raadsvergadering van 1 juli 2020 is, met de steun van VVD en D66, het plan uiteindelijk met een meerderheid aangenomen. De gemeente kan verder.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 11:38

Amstelveen schudt slaapstad-imago af: trendy & hip

Amstelveen - Amstelveen lijkt het imago van saaie slaapstad behoorlijk te hebben afgeschud. De Telegraaf meldt in een paginagroot lifestyleartikel in de zaterdagkrant dat Amstelveen tegenwoordig als trendy gekwalificeerd kan worden, mede door een eerdere notering in het trendy platform USE-IT EUROPE.

Algemeen gisteren 10:00

Ketting kledingruil nu ook in Amstelveen

Amstelveen - Gratis nieuwe outfits, mensen in de buurt leren kennen én kledingverspilling tegengaan. Dat zijn de ingrediënten van de ‘Ketting Kledingruil’. De 21-jarige Denise Abbel kwam dit initiatief tegen en werd direct enthousiast. ‘Het is echt een win-win-win situatie en tot mijn grote verbazing bestond dit nog niet in Amstelveen.’ Een interview met deze ondernemende jongedame die graag uitlegt hoe je mee kunt doen.