Lennart de looze en Arnout van den Bosch

PvdA en GL sturen na eerder debacle toch weer aan op voorrang voor fietsers op Kazernepad / Zwarte Pad

Amstelveen - Ondanks dat een eerdere poging om fietsers op het Kazernepad (Zwarte Pad) voorrang te geven op autoverkeer op een debacle uitliep, pleiten GroenLinks en PvdA nu toch weer voor een voorrangsregeling voor fietsers op het belangrijke fietspad dat loopt van Amstelveen Zuid tot Amsterdam.

In 2009 liep de voorrangsregeling uit op een deceptie. Er vonden in korte tijd na invoering van de voorrangsregeling aan de lopende band (ernstige) ongevallen plaats, waarop de voorrangsregeling uit veiligheidsoverwegingen uiteindelijk weer werd teruggedraaid. Ook extra markeringen en borden bleken niet te helpen. Aan de aanpassingen van de kruisingen werden uiteindelijk nodeloos tonnen uitgegeven.

'Onwennigheid'

GroenLinks en PvdA stellen nu dat het rampscenario dat zich veertien jaar geleden voltrok te wijten was aan 'onwennigheid en een paar vervelende incidenten'. Ze vinden dat de voorrangsregeling voor fietsers te snel werd teruggedraaid,' zo melden ze in een persbericht en openen opnieuw de discussie om van de volledige fietsroute Zwarte Pad een echte doorfietsroute te maken en hebben daarover schriftelijke vragen gesteld aan het College van B en W.

Overwegen waard

PvdA-raadslid van den Bosch: ‘De veiligheid staat natuurlijk voorop, dus de kruisingen moeten er goed op ingericht worden als fietsers voorrang krijgen. Wij willen graag van het college horen wat daar voor nodig is.'

GroenLinks-raadslid Lennart de Looze vindt het vreemd dat in Amsterdam wel maatregelen worden getroffen. ‘Als je in Amstelveen bent moet je op het zelfde fietspad ineens overal stoppen, wordt het fietspad een stuk smaller en is het niet per se veiliger. Een algehele upgrade van het zwarte pad kost veel, maar voor zo een veelgebruikte route is dat het overwegen wel waard.’ 


Meer nieuws

Wonen vandaag 14:35

Deur weer op kier voor woningbouw Kronenburg; Amstelveen om tafel met minister

Amstelveen - De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (Hugo de Jonge) heeft gemeente Amstelveen uitgenodigd om opnieuw om tafel te gaan om alsnog mogelijkheden voor de bouw van woningen in de wijk Kronenburg te bespreken. Amstelveen heeft de uitnodiging geaccepteerd. Beide partijen hopen dat de impasse die rond de grotendeels leegstaande en verouderde kantorenwijk - gelegen onder de aanvliegroute van Schiphol - is ontstaan kan worden doorbroken, maar de partijen liggen nog wel behoorlijk ver uiteen.

112 gisteren 19:44

Steekpartij aan Orion in Middenhoven

Amstelveen - Aan Orion in de wijk In Middenhoven in Amstelveen Zuid heeft maandagavond omstreek half 8 een steekpartij plaatsgevonden.  

Wonen gisteren 14:38

Scholen en zorginstellingen Amstelveen zien geen ruimte voor dienstwoningen op eigen terrein

Amstelveen - Zowel scholen als zorginstellingen in Amstelveen zien - door gebrek aan ruimte en financiële middelen - geen mogelijkheden om dienstwoningen voor personeel te realiseren op eigen terrein. De gemeenteraad had het College van B en W gevraagd die mogelijkheid te onderzoeken, omdat personeel moeilijk betaalbare huisvesting kan vinden en daardoor meer dan eens uit de gemeente vertrekt om elders dichtbij huis te kunnen werken.

Sport gisteren 13:46

Najaarseditie 11 Parkentocht van start

Amstelveen - AmstelveenSport organiseert ook dit najaar de 11 Parkentocht. Van 3 oktober tot en met 7 november kun je elke dinsdag- en vrijdagochtend om 10.00 uur starten met wandelingen vanaf 11 verschillende plekken in Amstelveen. Samen met andere wandelaars en professionele begeleiding kun je op een laagdrempelige en gezellige manier aan je vitaliteit werken.