Lennart de looze en Arnout van den Bosch

PvdA en GL sturen na eerder debacle toch weer aan op voorrang voor fietsers op Kazernepad / Zwarte Pad

Amstelveen - Ondanks dat een eerdere poging om fietsers op het Kazernepad (Zwarte Pad) voorrang te geven op autoverkeer op een debacle uitliep, pleiten GroenLinks en PvdA nu toch weer voor een voorrangsregeling voor fietsers op het belangrijke fietspad dat loopt van Amstelveen Zuid tot Amsterdam.

In 2009 liep de voorrangsregeling uit op een deceptie. Er vonden in korte tijd na invoering van de voorrangsregeling aan de lopende band (ernstige) ongevallen plaats, waarop de voorrangsregeling uit veiligheidsoverwegingen uiteindelijk weer werd teruggedraaid. Ook extra markeringen en borden bleken niet te helpen. Aan de aanpassingen van de kruisingen werden uiteindelijk nodeloos tonnen uitgegeven.

'Onwennigheid'

GroenLinks en PvdA stellen nu dat het rampscenario dat zich veertien jaar geleden voltrok te wijten was aan 'onwennigheid en een paar vervelende incidenten'. Ze vinden dat de voorrangsregeling voor fietsers te snel werd teruggedraaid,' zo melden ze in een persbericht en openen opnieuw de discussie om van de volledige fietsroute Zwarte Pad een echte doorfietsroute te maken en hebben daarover schriftelijke vragen gesteld aan het College van B en W.

Overwegen waard

PvdA-raadslid van den Bosch: ‘De veiligheid staat natuurlijk voorop, dus de kruisingen moeten er goed op ingericht worden als fietsers voorrang krijgen. Wij willen graag van het college horen wat daar voor nodig is.'

GroenLinks-raadslid Lennart de Looze vindt het vreemd dat in Amsterdam wel maatregelen worden getroffen. ‘Als je in Amstelveen bent moet je op het zelfde fietspad ineens overal stoppen, wordt het fietspad een stuk smaller en is het niet per se veiliger. Een algehele upgrade van het zwarte pad kost veel, maar voor zo een veelgebruikte route is dat het overwegen wel waard.’ 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:30

Online informatieavond over subsidies en leningen voor verduurzamen woning

Amstelveen - Voor inwoners van Amstelveen die meer willen weten over subsidies en geldzaken voor het verduurzamen van hun woning wordt op donderdag 29 februari om 19.30 uur een online informatiebijeenkomst gehouden. Aanmelden is ook nuttig als je deze avond geen tijd hebt, want je kan de bijeenkomst na aanmelding op een later moment terugkijken.

Algemeen gisteren 17:32

Code Oranje om zware windstoten

Amstelveen - Het KNMI heeft voor vanavond code oranje afgekondigd in verband met verwachte zware windstoten. In Noord-Holland geldt code oranje tussen 21.00 en 00.00 uur.

Algemeen gisteren 16:30

Gemeente en politie wijzen kinderen op gevaren internet met game HackShield

Amstelveen - Kinderen zijn steeds vaker online. Ze spelen games, appen en brengen veel tijd op social media door. Helaas zijn ze zich nauwelijks bewust van de gevaren die hier aan kleven. Samen met de politie zet de gemeente het online spel HackShield in, om kinderen weerbaar te maken op internet.

112 gisteren 14:18

Autobrand Oude Dorp: vermoedelijk technisch mankement

Amstelveen - Een korte maar hevige autobrand aan Zetveld in het Oude Dorp van Amstelveen waarbij afgelopen dinsdagnacht een personenwagen grotendeels in de as werd gelegd, is vermoedelijk veroorzaakt door een technisch mankement.