Lennart de looze en Arnout van den Bosch

PvdA en GL sturen na eerder debacle toch weer aan op voorrang voor fietsers op Kazernepad / Zwarte Pad

Amstelveen - Ondanks dat een eerdere poging om fietsers op het Kazernepad (Zwarte Pad) voorrang te geven op autoverkeer op een debacle uitliep, pleiten GroenLinks en PvdA nu toch weer voor een voorrangsregeling voor fietsers op het belangrijke fietspad dat loopt van Amstelveen Zuid tot Amsterdam.

In 2009 liep de voorrangsregeling uit op een deceptie. Er vonden in korte tijd na invoering van de voorrangsregeling aan de lopende band (ernstige) ongevallen plaats, waarop de voorrangsregeling uit veiligheidsoverwegingen uiteindelijk weer werd teruggedraaid. Ook extra markeringen en borden bleken niet te helpen. Aan de aanpassingen van de kruisingen werden uiteindelijk nodeloos tonnen uitgegeven.

'Onwennigheid'

GroenLinks en PvdA stellen nu dat het rampscenario dat zich veertien jaar geleden voltrok te wijten was aan 'onwennigheid en een paar vervelende incidenten'. Ze vinden dat de voorrangsregeling voor fietsers te snel werd teruggedraaid,' zo melden ze in een persbericht en openen opnieuw de discussie om van de volledige fietsroute Zwarte Pad een echte doorfietsroute te maken en hebben daarover schriftelijke vragen gesteld aan het College van B en W.

Overwegen waard

PvdA-raadslid van den Bosch: ‘De veiligheid staat natuurlijk voorop, dus de kruisingen moeten er goed op ingericht worden als fietsers voorrang krijgen. Wij willen graag van het college horen wat daar voor nodig is.'

GroenLinks-raadslid Lennart de Looze vindt het vreemd dat in Amsterdam wel maatregelen worden getroffen. ‘Als je in Amstelveen bent moet je op het zelfde fietspad ineens overal stoppen, wordt het fietspad een stuk smaller en is het niet per se veiliger. Een algehele upgrade van het zwarte pad kost veel, maar voor zo een veelgebruikte route is dat het overwegen wel waard.’ 


Meer nieuws

Politiek vandaag 11:12

Burgerbelangen Amstelveen wil transparantie over parkeerbeleid; invoering betaald parkeren rammelt aan alle kanten

Amstelveen – De politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) wil volledige transparantie over het parkeerbeleid,  na de mislukte invoering van betaald parkeren in vier gebieden in Amstelveen. De gemeente moest het genomen besluit tot invoering van betaald parkeren terugdraaien nadat bezwaarmakers met succes naar de bezwaarcommissie waren gestapt. De gemeente sprak tot verbazing van de bezwaarmakers van een procedurefout; in werkelijkheid rammelt het besluit aan alle kanten en heeft de bezwaarschriftencommissie op meerdere vlakken grote vraagtekens gezet bij de wijze waarop de gemeente tot het besluit is gekomen.

Winkels gisteren 14:05

Beautywinkel Skins naar Stadshart Amstelveen

Amstelveen - Stadshart Amstelveen meldt vandaag dat Skins zich in het winkelcentrum gaat vestigen. De komst van dit exclusieve beautymerk past perfect bij de toekomstvisie van Stadshart. In de nieuwe winkel zal een bijzonder concept worden geïntroduceerd. Daarnaast zal Nespresso hun winkel uitbreiden naar het nieuwste boutique concept, waar The Art of Coffee centraal staat.

Algemeen gisteren 11:29

De BoodschappenPlusBus maakt al bijna twintig jaar het verschil

Amstelveen - Vol enthousiasme brengen vrijwilligers Elly en Frans ouderen naar het winkelcentrum om boodschappen te doen. “We doen dit nu zo’n vijftien jaar met veel plezier”, zegt Elly. “Maar de boodschappenbus is er al sinds 2006.” Woensdag 17 juli werd het stel vergezeld door wethouder Marijn van Ballegooijen. “Als de tas te zwaar is helpen Elly en Frans een handje”, zegt Van Ballegooijen. “Zij houden een oogje in het zeil. Deze vrijwilligers maken echt het verschil voor veel ouderen in Amstelveen. Petje af.”

Algemeen gisteren 11:25

Goed voor Amstelveen: 'Te onduidelijk hoe we moeten handelen bij rampen'

Amstelveen - Goed voor Amstelveen vraagt om duidelijke informatie en instructies hoe men kan handelen wanneer zich een aanslag, aanval op infrastructuur zoals stroom, water en overstroming voordoet .'Het is belangrijk dat inwoners preventief geïnformeerd  worden wanneer er ooit iets zou gebeuren en men dan weet hoe te handelen.'

Algemeen gisteren 08:52

Gemeente Amstelveen redt Museum Cobra: drie jaar subsidie

Amstelveen - De gemeenteraad van Amstelveen heeft het advies van het college van B en W overgenomen en heeft unaniem besloten het museum een jaarlijkse subsidie van 1.4 miljoen voor een periode van drie jaar te verstrekken. Hiermee is het museum gered en kan het zijn artistieke en educatieve ambities verder ontwikkelen en bouwen aan een duurzame toekomst.