Flats in Uilenstede (Archieffoto)

PvdA pleit voor meer studentenwoningen

AMSTELVEEN – Het gemeenteraadslid van de PvdA Arnout van den Bosch meldt vandaag dat hij vindt er actie moet worden ondernomen om er voor te zorgen dat er alsnog 2500 studentenwoningen worden gebouwd in Uilenstede. Eerder liet het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat weten dat er wordt afgezien van de bouw van deze woningen.

Amstelveen wil al tijden een uitbreiding van de studentenwoningen in Uilenstede realiseren in Kronenburg, maar in verband met geluidshinder van het luchtverkeer ligt er door het Luchthavenindelingsbesluit al jaren een blokkade op het gebied. Volgens de gemeente kan studentenhuisvesting de last die bestaat in verband met geluidhinder van luchtverkeer juist goed dragen en daarom was er een aanvraag ingediend voor het realiseren van de 2500 studentenwoningen.

Teleurgesteld

AmstelveenZ meldde in januari al dat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een stokje heeft gestoken voor de bouw van deze 2500 studentenwoningen. Burgemeester Bas Eenhoorn was destijds zeer teleurgesteld over de gang van zaken omdat hij er op had gerekend dat er wel toestemming zou worden gegeven voor de bouw. Gisteren besteedde Het Parool aandacht aan de zaak. 

Demissionair wethouder Maaike Veeningen laat in de krant onder meer weten dat de gemeente zich verraden voelt door het ministerie omdat de plannen voor de bouw van de woningen eerder in samenspraak met hetzelfde ministerie zouden zijn gemaakt. De Amstelveense PvdA is verbijsterd over de gang van zaken en vraagt zich af hoe het zo ver heeft kunnen komen en wil ook weten of de wethouder juist heeft gehandeld.

Kans

Los van die vraag moeten er volgens de PvdA ook snel meer studentenwoningen komen. “Er is een groot gebrek aan betaalbare studentenhuisvesting, uitbreiding daarvan heeft voor de PvdA prioriteit”, zegt Van den Bosch vandaag op de website van zijn partij. De PvdA wil dan ook op korte termijn met de wethouder in gesprek over de vraag hoe het ministerie wordt bewogen om alsnog mee te werken.

“We moeten nu meteen in actie komen en een sterke lobby richting Den Haag voeren”, vervolgt Van den Bosch. “Uilenstede is de enige plek waar we in Amstelveen zo veel studentenwoningen kunnen realiseren en leegstaande kantoorpanden kunnen ombouwen. Die kans mogen we niet laten liggen.”


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen gisteren 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet. 

Algemeen 17 apr. 2024 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen 17 apr. 2024 11:28

Koningsnacht en Koningsdag 2024 Amstelveen: alles wat je moet weten

Amstelveen - Op 26 april Koningsnacht en 27 april Koningsdag bruist het weer als vanouds in Amstelveen, met een gezellige mix van vrijmarkten en festiviteiten. In veel wijken in de stad worden activiteiten en vrijmarkten georganiseerd. 

Algemeen 17 apr. 2024 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.