Flats in Uilenstede (Archieffoto)

PvdA pleit voor meer studentenwoningen

AMSTELVEEN – Het gemeenteraadslid van de PvdA Arnout van den Bosch meldt vandaag dat hij vindt er actie moet worden ondernomen om er voor te zorgen dat er alsnog 2500 studentenwoningen worden gebouwd in Uilenstede. Eerder liet het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat weten dat er wordt afgezien van de bouw van deze woningen.

Amstelveen wil al tijden een uitbreiding van de studentenwoningen in Uilenstede realiseren in Kronenburg, maar in verband met geluidshinder van het luchtverkeer ligt er door het Luchthavenindelingsbesluit al jaren een blokkade op het gebied. Volgens de gemeente kan studentenhuisvesting de last die bestaat in verband met geluidhinder van luchtverkeer juist goed dragen en daarom was er een aanvraag ingediend voor het realiseren van de 2500 studentenwoningen.

Teleurgesteld

AmstelveenZ meldde in januari al dat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een stokje heeft gestoken voor de bouw van deze 2500 studentenwoningen. Burgemeester Bas Eenhoorn was destijds zeer teleurgesteld over de gang van zaken omdat hij er op had gerekend dat er wel toestemming zou worden gegeven voor de bouw. Gisteren besteedde Het Parool aandacht aan de zaak. 

Demissionair wethouder Maaike Veeningen laat in de krant onder meer weten dat de gemeente zich verraden voelt door het ministerie omdat de plannen voor de bouw van de woningen eerder in samenspraak met hetzelfde ministerie zouden zijn gemaakt. De Amstelveense PvdA is verbijsterd over de gang van zaken en vraagt zich af hoe het zo ver heeft kunnen komen en wil ook weten of de wethouder juist heeft gehandeld.

Kans

Los van die vraag moeten er volgens de PvdA ook snel meer studentenwoningen komen. “Er is een groot gebrek aan betaalbare studentenhuisvesting, uitbreiding daarvan heeft voor de PvdA prioriteit”, zegt Van den Bosch vandaag op de website van zijn partij. De PvdA wil dan ook op korte termijn met de wethouder in gesprek over de vraag hoe het ministerie wordt bewogen om alsnog mee te werken.

“We moeten nu meteen in actie komen en een sterke lobby richting Den Haag voeren”, vervolgt Van den Bosch. “Uilenstede is de enige plek waar we in Amstelveen zo veel studentenwoningen kunnen realiseren en leegstaande kantoorpanden kunnen ombouwen. Die kans mogen we niet laten liggen.”


Meer nieuws

Algemeen gisteren 20:09

RTVA wil nu 235.000 euro per jaar voor nieuwe omroep

Amstelveen – De lokale omroep RTVA zegt jaarlijks minimaal 235.000 euro subsidie van gemeente Amstelveen nodig te hebben om samen met NH Nieuws verder te kunnen onder de vlag van AmstelNieuws