PvdA stelt vragen over handhaving betaald parkeren

Amstelveen - Steeds meer Amstelveners krijgen te maken met betaald parkeren om groeiende parkeerproblemen op te lossen. De handhaving hiervan is uitbesteed aan een private partij. Veel Amstelveners twijfelen of zaken als privacy en zorgvuldigheid goed geregeld zijn. PvdA heeft daarom vragen gesteld aan de wethouder.

Zorgvuldigheid

Voor de PvdA is zorgvuldigheid bij het uitdelen van boetes belangrijk. PvdA-raadslid Arnout van den Bosch: “Voor ons is de menselijke kant belangrijk. Niet alleen zwart-wit bekijken of iemand zich wel aan de regels houdt, maar ook rekening houden met de omstandigheden en een keer wat soepeler zijn als iemand zich per ongeluk heeft vergist.”

De PvdA zet zich er daarom al jaren voor in dat de gemeente Amstelveen zorgvuldig omgaat met haar inwoners. Daarmee is nog niet vanzelfsprekend dat private partijen die door de gemeente worden ingeschakeld ook zo zorgvuldig werken.

Privacy

Bij betaald parkeren heeft de gemeente een deel van het werk voor het opleggen van boetes uitbesteed aan Cannock Chase. Op de website van de gemeente is niet goed terug te vinden wat dat bedrijf precies doet en hoe dit werkt. Veel mensen hebben daar vragen over. Bijvoorbeeld hoe dit bedrijf omgaat met privacy. Parkeergegevens zeggen veel over mensen, bijvoorbeeld wanneer ze waar zijn. Daar moet zorgvuldig mee omgegaan worden. Ook het opleggen van boetes moet zorgvuldig gebeuren. Het gaat er niet om het aantal boetes, maar om voor elkaar te krijgen dat mensen zich netjes aan de regels houden.

PvdA-raadslid Arnout van den Bosch: “Ik wil graag weten wat voor afspraken er met Cannock Chase zijn gemaakt. Of ze geen belang hebben bij zo veel mogelijk boetes en of klachten netjes afgehandeld worden. Dat is belangrijk voor het draagvlak voor betaald parkeren.”


Meer nieuws

Algemeen gisteren 10:00

Kimberley Klaver: van actrice naar auteur

Amstelveen - De in Amstelveen geboren Kimberley Klaver (38) was lange tijd als actrice te zien in tv-series als SpangaS, Voetbalvrouwen en Vechtersvrouwen, had rollen in de Nederlandse films Verliefd op Ibiza en F*ck de Liefde 2 en was een tijd te horen als radio-dj bij Qmusic. Inmiddels is ze auteur: in 2022 kwam Zuid moeders breken niet uit, een boek dat in de Bestsellerlijst belandde. Vorige maand verscheen deel 2, Zuid moeders hebben geen geheimen. Ook dit boek werd direct een bestseller. 

Algemeen gisteren 08:21

Burgemeester en wethouder Economische Zaken op bedrijventour in Amstelveen

Amstelveen - Op 9 juli 2024 waren burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Economische Zaken Adam Elzakalai weer op bedrijventour in Amstelveen. De tour ging dit keer langs twee bedrijven in de zakelijke dienstverlening: BDO Nederland aan de Krijgsman en het ABN AMRO Datacenter.

Kunst & Cultuur 12 jul. 2024 14:43

Tweede Kunstprijs van de Raad uitgereikt aan jong talent

Amstelveen - In Museum JAN is gisteravond voor de tweede keer de Amstelveense Kunstprijs van de Raad uitgereikt. De prijs is een initiatief van de gemeenteraad en geeft jong veelbelovend talent de kans zich te laten zien en verder te ontwikkelen. De winnende kunstenaar dit jaar is Inka Hilsenbek, eindexamenkandidaat van de Gerrit Rietveld Academie.

Algemeen 12 jul. 2024 13:25

College waarschuwt ouders brugklassers voor gevaar fatbikes

Amstelveen - Het college van burgemeester en wethouders stuurt deze week een brief aan de ouders/verzorgers van scholieren die na de zomervakantie voor het eerst naar een middelbare school in Amstelveen gaan. Zij waarschuwt hierin voor het gevaar van snelle e-bikes en fatbikes in het verkeer.

Algemeen 12 jul. 2024 11:53

Nieuwe theatermakers nemen De Landing Uilenstede over tijdens zomer

Amstelveen - Theaterbroedplaats De Landing is een artistieke huiskamer voor zowel nieuwe makers als gevestigde artiesten. In aanloop naar de verbouwing die deze zomer plaatsvindt, geeft De Landing de sleutels tijdelijk uit handen aan jonge theatermakers om hun nieuwe voorstelling een kickstart te kunnen geven.

Algemeen 12 jul. 2024 09:50

Gratis zwemmen met Amstelveenpas

Amstelveen - Houders van de Amstelveenpas kunnen ook deze zomervakantie weer gratis zwemmen bij zwembad De Meerkamp. “Vorig jaar was de actie een succes, het is fijn dat we het dit jaar opnieuw kunnen aanbieden”, zegt wethouder Marijn van Ballegooijen.