PvdA wil betaalbare woningen voor leraren

AMSTELVEEN – De PvdA wil dat beginnende leraren goedkoop kunnen wonen in Amstelveen. Raadslid Arnout van den Bosch zal daarom vragen gaan stellen aan het college van burgemeester en wethouders.

De gemeente Amsterdam heeft onlangs 100 betaalbare woningen toegewezen aan leraren. Het PvdA wil zoiets ook in Amstelveen zo snel mogelijk voor elkaar krijgen.

Tekort

Er is in Nederland een tekort aan leraren. Ook in Amstelveen kan het lastig zijn vacatures in het onderwijs in te vullen. Volgens een persbericht van de PvdA is een groot tekort aan betaalbare woningen voor jonge leraren een van de redenen hiervoor.  

Hoewel scholen ook zelf in actie komen om hun jonge leraren aan woonruimte te helpen, de stichting voor openbaar primair onderwijs Amstelwijs heeft bijvoorbeeld recent leraren weten te plaatsen in nieuwe jongerenwoningen, is een bredere oplossing voor dit probleem volgens de PvdA gewenst. De partij vindt het dan ook een goede zaak dat het nieuwe college van b en w van Amsterdam nu afspraken met corporaties heeft gemaakt om nieuwe woningen met voorrang toe te wijzen aan jonge startende leraren.

Belangrijk

Wat de PvdA betreft moet dit dus ook  zo snel mogelijk in Amstelveen gaan gebeuren. ‘Goed onderwijs kan alleen met goede, enthousiaste leraren’, zegt raadslid Arnout van den Bosch in een persbericht van de PvdA. ‘Het is belangrijk dat we die aan Amstelveen kunnen binden. Hiervoor zijn betaalbare woningen nodig.’

In de vergadering van Raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur van volgende week dinsdag zal Van den Bosch daarom vragen stellen aan de wethouder. Het doel hiervan is om er voor te zorgen dat ook de gemeente Amstelveen kan zorgen voor betaalbare woningen voor startende leraren.


Meer nieuws

112 vandaag 17:13

Botsing op Keizer Karelweg

Amstelveen - Op de Keizer Karelweg in Amstelveen is dinsdagmiddag een personenbusje in aanrijding gekomen met een personenauto. Het busje botste in de flank van de personenwagen.

Corona Amstelveen vandaag 15:42

Update RIVM: vier COVID-19 patiënten Amstelveen

Amstelveen - Het RIVM meldt in de laatste update rond het coronavirus (COVID-19) dat in Amstelveen de afgelopen twee weken bij vier inwoners COVID-19 besmettingen zijn vastgesteld. Van geregistreerde ziekenhuisopnames of overleden personen was geen sprake.

Algemeen vandaag 09:57

Inbraak-aanpak Amstelveen trekt de aandacht

Amstelveen - De Amstelveense aanpak om het aantal inbraken blijvend terug te dringen was gisteren voer voor het NOS Journaal. De aanpak in Amstelveen is behoorlijk succesvol; relevant nu inbrekers weer in heel het land volop actief zijn na sterk teruggelopen inbraakcijfers in de piek van de eerste coronagolf.

Algemeen gisteren 15:29

Einde bankgebouw

Amstelveen - De gevolgen van de voorgenomen verbreding van Rijksweg A9 in Amstelveen worden steeds zichtbaarder in het straatbeeld van het Oude Dorp.

Algemeen gisteren 10:20

Ergernis over 'lachgasweide' in Amsterdamse bos

Amstelveen - De enorme troep die feestgangers afgelopen weekeinde in het Amsterdamse bos achterlieten heeft kwaad bloed gezet bij veel bosgebruikers. De Zonneweide veranderde in een lachgasweide, nadat feestvierders honderden lege ballonnen en andere rotzooi achterlieten.