PvdA wil meer parents houses

Amstelveen - Sinds een paar jaar zijn er in Amstelveen in een paar plekken parents houses. Dat zijn huizen waarin ouders die door echtscheiding of relatiebreuk met spoed woonruimte nodig hebben tijdelijk kunnen wonen. Hier kunnen zij dan maximaal een jaar terecht. Dit geeft ze de mogelijkheid om ondertussen in alle rust permanente woonruimte in Amstelveen of omgeving te zoeken. Er zijn in Amstelveen echter te weinig plekken in parents houses, zo blijkt uit de beantwoording van vragen die de PvdA eerder aan de wethouder heeft gesteld. 

PvdA-raadslid Arnout van den Bosch: “De woningnood is een enorm probleem, maar dat kinderen die het toch al moeilijk hebben één van beide ouders niet kunnen zien omdat er geen onderdak voor die ouder is, is onacceptabel. Dit moet opgelost worden.”

Hoewel op de langere termijn meer woningbouw de oplossing is voor de woningnood, en dus ook de woningnood onder gescheiden ouders, wil de PvdA ook actie op de korte termijn. Er moeten meer parents houses komen. In het debat over de begroting van volgend jaar heeft de PvdA daarom aangekondigd met een motie te komen. In die motie wordt de wethouder gevraagd hiervoor vastgoed aan te kopen. Na het debat werd door meerdere partijen, waaronder GroenLinks, al enthousiast gereageerd op dit voorstel.

PvdA-raadslid Arnout van den Bosch: “Ik ben blij dat meerdere partijen het met ons eens zijn dat er wat moet gebeuren èn dat we hiervoor geld moeten vrijmaken. Door vastgoed aan te kopen leggen we de basis om voldoende plek voor gescheiden ouders te realiseren.”


Meer nieuws

112 gisteren 15:09

Auto's in botsing op kruising Beneluxbaan/Gondel

Amstelveen - Niet voor het eerst heeft er een aanrijding plaatsgevonden op het kruispunt Beneluxbaan/Gondel in Amstelveen Zuid. Twee auto's botsten op elkaar met flinke blikschade tot gevolg.

Politiek 23 jul. 2024 11:37

Burgerbelangen Amstelveen: zorgwoningen Maccabiadelaan toewijzen aan kwetsbare mensen met zorgvraag

Amstelveen – Op initiatief van de lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) gaat het College van B en W onderzoeken hoe de 41 zorggeschikte woningen aan de Maccabiadelaan direct kunnen worden toegewezen aan kwetsbare mensen met een zorgvraag. Ook wordt op initiatief van de lokale partij informatie over zorg beter toegankelijk voor inwoners met een hulpvraag.

Politiek 23 jul. 2024 11:30

Actief voor Amstelveen tevreden zomerreces in

Amstelveen – De lokale politieke partij actief voor Amstelveen is tevreden het politieke zomerreces ingegaan. De partij zag vorige week tijdens de behandeling van de Perspectiefnota drie moties aangenomen worden.