Raad op Straat

Raad op Straat in Westwijk

Amstelveen - Onder het motto de Raad op Straat zijn raads- en burgerraadsleden in Amstelveen afgelopen zaterdag  met inwoners in gesprek in gegaan winkelcentrum Westwijk. Omdat het 16 september World Clean Up Day was, prikten zij meteen een vuiltje mee. 

De gemeenteraad wil inwoners meer betrekken bij de lokale politiek en horen wat er leeft in de samenleving.  Wat zijn de zorgen en aandachtspunten van inwoners, wat zijn hun tips aan de raad. De raadsleden hebben de input van inwoners verzameld en zullen dit delen met de rest van de raad. Inwoners gaven volgens een persbericht van de gemeente aan het prettig te vinden om in informele setting raadsleden te spreken.

Jaarthema participatie

Raad op Straat zal vaker plaatsvinden. Het ophalen van ideeën, meningen en tips van de inwoners staat daarbij voorop. In het kader van het jaarthema Participatie zal de raad zich ook richten op Raad te Gast. De raad kan worden uitgenodigd om samen een activiteit te doen en met elkaar in gesprek te gaan over wat de uitnodigende partij bezighoudt. Een derde punt waar de raad in 2023 mee aan de slag gaat is jongerenparticipatie.

Duurzame ontwikkelingsdoelen

Het jaarthema participatie vindt zijn oorsprong in de duurzame ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals, SDG’s) van de Verenigde Naties. De raad heeft deze vertaald in een raadsprogramma. Participatie is het eerste doel waarmee de raad aan de slag gaat. 2024 staat voor de raad in het teken van het thema leefbaarheid. Voor 2025 heeft de raad gekozen voor het thema inclusiviteit.

Op bovenstaande foto:: Henk Stoffels (raadslid ChristenUnie), Fatumo Mahamed Farah (raadslid GroenLinks), Stieneke Kruijer (raadslid GroenLinks), Dianne Hoefakker (burgerraadslid D66), Saloua Chaara (raadslid D66), Maarten de Haan (raadslid D66), Elisa De Marco (raadslid VVD), Ilika Polderman (raadslid GroenLinks), Ewa Petiet (raadslid bbA). Niet op de foto, wel aanwezig: Rolf Koning (burgerraadslid D66), Jacqueline Höcker (raadslid Goed voor Amstelveen).


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 15:23

Wind speelt werkzaamheden A9 parten: brugdek Schipholbrug nog niet ingehesen

Amstelveen - In verband met de voorspelde windverwachting is zaterdagmiddag nog altijd niet gestart met het inhijsen van het nieuwe dek van de Schipholbrug in de A9 bij Schiphol. Dit betekent in elk geval dat de A9 ook zondag 16 juni de hele dag in beide richtingen dicht blijft.   

Sport gisteren 09:00

Siem de Jong openhartig over zijn voetbalcarrière en het EK

Amstelveen - Siem de Jong (35) behoeft eigenlijk geen introductie. De aanvallende middenvelder zette vorig jaar een punt achter zijn indrukwekkende voetbalcarrière die in het teken stond van titels, maar ook zeker van blessures. In het Oude Dorp in Amstelveen blikt hij terug op de afgelopen jaren en spreekt hij over zijn hoogtepunten, uitdagingen en natuurlijk het aankomende EK.