Raad op Straat

Raad op Straat in Westwijk

Amstelveen - Onder het motto de Raad op Straat zijn raads- en burgerraadsleden in Amstelveen afgelopen zaterdag  met inwoners in gesprek in gegaan winkelcentrum Westwijk. Omdat het 16 september World Clean Up Day was, prikten zij meteen een vuiltje mee. 

De gemeenteraad wil inwoners meer betrekken bij de lokale politiek en horen wat er leeft in de samenleving.  Wat zijn de zorgen en aandachtspunten van inwoners, wat zijn hun tips aan de raad. De raadsleden hebben de input van inwoners verzameld en zullen dit delen met de rest van de raad. Inwoners gaven volgens een persbericht van de gemeente aan het prettig te vinden om in informele setting raadsleden te spreken.

Jaarthema participatie

Raad op Straat zal vaker plaatsvinden. Het ophalen van ideeën, meningen en tips van de inwoners staat daarbij voorop. In het kader van het jaarthema Participatie zal de raad zich ook richten op Raad te Gast. De raad kan worden uitgenodigd om samen een activiteit te doen en met elkaar in gesprek te gaan over wat de uitnodigende partij bezighoudt. Een derde punt waar de raad in 2023 mee aan de slag gaat is jongerenparticipatie.

Duurzame ontwikkelingsdoelen

Het jaarthema participatie vindt zijn oorsprong in de duurzame ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals, SDG’s) van de Verenigde Naties. De raad heeft deze vertaald in een raadsprogramma. Participatie is het eerste doel waarmee de raad aan de slag gaat. 2024 staat voor de raad in het teken van het thema leefbaarheid. Voor 2025 heeft de raad gekozen voor het thema inclusiviteit.

Op bovenstaande foto:: Henk Stoffels (raadslid ChristenUnie), Fatumo Mahamed Farah (raadslid GroenLinks), Stieneke Kruijer (raadslid GroenLinks), Dianne Hoefakker (burgerraadslid D66), Saloua Chaara (raadslid D66), Maarten de Haan (raadslid D66), Elisa De Marco (raadslid VVD), Ilika Polderman (raadslid GroenLinks), Ewa Petiet (raadslid bbA). Niet op de foto, wel aanwezig: Rolf Koning (burgerraadslid D66), Jacqueline Höcker (raadslid Goed voor Amstelveen).


Meer nieuws

112 vandaag 18:26

Bestuurder bestelbus in aanrijding met jongetje op fiets

Amstelveen - In Westwijk is dinsdagavond een bestuurder van een bestelbus (pakketdienst) in aanrijding gekomen met een jongetje op een fiets. Het ongeval vond plaats op de kruising van de Guldenroedelaan en de Burgemeester Wiegelweg.

Algemeen vandaag 11:18

Amstelveen tussen grootste stijgers toeristenbelasting: bijna 50%+

Amstelveen - Toeristen die overnachten in een hotel, betalen dit jaar in Amstelveen € 4,45 toeristenbelasting per nacht. Amstelveen verhoogde deze vorm van belasting met bijna 50 procent en behoort daarmee tot de grootste stijgers van de provincie en het land.

112 vandaag 09:02

Chaos rond rotonde Sportlaan-Beneluxbaan na ongeval tussen auto en fatbike

Amstelveen - Een flinke chaos rond de rotonde van de Beneluxbaan/Sportlaan vanmorgen. Een automobilist kwam op de rotonde in aanrijding met de bestuurder van een fatbike, waarna diverse automobilisten die plaats poogden te maken voor de ambulance zich vastreden in de zachte berm.

Verkeer & Vervoer vandaag 08:48

196 hardrijders op de bon aan Sportlaan in Amstelveen

Amstelveen - Aan de Sportlaan in Amstelveen zijn gisteren (maandag 26 februari 2024) 196 weggebruikers betrapt op te hard rijden. Op de Sportlaan, waar veel scholen liggen en het vaak druk is, is 50 kilometer per uur toegestaan,