Raad op Straat

Raad op Straat in Westwijk

Amstelveen - Onder het motto de Raad op Straat zijn raads- en burgerraadsleden in Amstelveen afgelopen zaterdag  met inwoners in gesprek in gegaan winkelcentrum Westwijk. Omdat het 16 september World Clean Up Day was, prikten zij meteen een vuiltje mee. 

De gemeenteraad wil inwoners meer betrekken bij de lokale politiek en horen wat er leeft in de samenleving.  Wat zijn de zorgen en aandachtspunten van inwoners, wat zijn hun tips aan de raad. De raadsleden hebben de input van inwoners verzameld en zullen dit delen met de rest van de raad. Inwoners gaven volgens een persbericht van de gemeente aan het prettig te vinden om in informele setting raadsleden te spreken.

Jaarthema participatie

Raad op Straat zal vaker plaatsvinden. Het ophalen van ideeën, meningen en tips van de inwoners staat daarbij voorop. In het kader van het jaarthema Participatie zal de raad zich ook richten op Raad te Gast. De raad kan worden uitgenodigd om samen een activiteit te doen en met elkaar in gesprek te gaan over wat de uitnodigende partij bezighoudt. Een derde punt waar de raad in 2023 mee aan de slag gaat is jongerenparticipatie.

Duurzame ontwikkelingsdoelen

Het jaarthema participatie vindt zijn oorsprong in de duurzame ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals, SDG’s) van de Verenigde Naties. De raad heeft deze vertaald in een raadsprogramma. Participatie is het eerste doel waarmee de raad aan de slag gaat. 2024 staat voor de raad in het teken van het thema leefbaarheid. Voor 2025 heeft de raad gekozen voor het thema inclusiviteit.

Op bovenstaande foto:: Henk Stoffels (raadslid ChristenUnie), Fatumo Mahamed Farah (raadslid GroenLinks), Stieneke Kruijer (raadslid GroenLinks), Dianne Hoefakker (burgerraadslid D66), Saloua Chaara (raadslid D66), Maarten de Haan (raadslid D66), Elisa De Marco (raadslid VVD), Ilika Polderman (raadslid GroenLinks), Ewa Petiet (raadslid bbA). Niet op de foto, wel aanwezig: Rolf Koning (burgerraadslid D66), Jacqueline Höcker (raadslid Goed voor Amstelveen).


Meer nieuws

Zakelijk vandaag 12:00

Infinity Cleaning zorgt voor verrassend frisse wind in schoonmaakbranche

Amstelveen - Enthousiast, vrolijk, gedreven, professioneel en helemaal gek van schoonmaken: dat zijn de Amstelveense vriendinnen Natascha & Chella. Ze laten momenteel met hun 2 jaar geleden opgerichte schoonmaakbedrijf Infinity Cleaning een frisse wind waaien in de schoonmaakbranche. Bij Infinity Cleaning doen ze het allemaal net even anders. En wat ze doen, dat doen ze vooral met ontzettend veel plezier. Met blinkende resultaten en tevreden klanten tot gevolg.

Algemeen vandaag 10:41

Gratis meerdere duurzame workshops bezoeken?

Amstelveen - Op de ‘Doe-het-duurzaam markt’ op zaterdag 7 oktober in het Noorddamcentrum in Amstelveen staan marktkramen met leveranciers van zonnepanelen, groene daken, hybride warmtepompen en een doe-het-zelf markt met energiebesparende materialen. Naast de markt worden er gedurende de dag verschillende gratis te volgen presentaties en workshops gegeven.