De medewerkers mochten even na 10.00 uur weer naar binnen

Raadhuis Amstelveen ontruimd door vlam in paella-pan

AMSTELVEEN - Een paella-pan die vlam vatte in het bedrijfsrestaurant van het Amstelveense raadhuis heeft ervoor gezorgd dat het gemeentehuis vanmorgen korte tijd ontruimd moest worden.

Nadat het brandalarm was afgegaan, werd de brandweer met grote spoed opgeroepen. Honderden medewerkers moesten zich buiten op de verzamelplaats verzamelen, een standaard procedure als het brandalarm afgaat.

Brandweer
Medewerkers wisten het vuur zelf te doven: inzet van de brandweer, die met loeiende sirenes aankwam, bleek niet meer nodig. Even na 10.00 uur mochten de medewerkers weer naar binnen; zij hadden wel de pech dat het regende op het moment van de ontruiming.

Vaker
Het gebeurt met enige regelmaat dat het raadhuis van Amstelveen wordt ontruimd. Vorig jaar gebeurde het enkele keren door een defect aan het alarm, dat te gevoelig was afgesteld.

Het is niet bekend of de medewerkers vanmiddag paella kunnen eten.


Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen 27 mrt. 2024 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.