Pixabay.com

Raadsgesprek in raadhuis Amstelveen over aanpak cybercrime

Amstelveen - Op initiatief van de lokale politieke partij Goed voor Amstelveen zal op 12 april 20.00 een Raadsgesprek plaatsvinden in het Raadhuis van Amstelveen om met deskundigen te praten over de aanpak van cybercrime en de extra kwetsbaarheid van ondernemers.

Ondernemers zijn van harte welkom en kunnen zich aanmelden via het e-mailadres raadsgriffie@amstelveen.nl

Vlucht

Goed voor Amstelveen meldt: 'Cybercrime neemt de afgelopen tijd een enorme vlucht. Vrijwel dagelijks lezen we in de krant over cyberaanvallen, lekken van persoonlijke gegevens, stelen van bedrijfsgeheimen en andere vormen van digitale criminaliteit. Het gaat volgens het CBS inmiddels om meer gedupeerden van digitale misdrijven dan klassieke misdrijven. Het bedrijfsleven ondervindt hiervan flinke schade.'

Kamerbrief

De partij vervolgt: 'Minister van Justitie en Veiligheid D. Yezilgös-Zegerius riep in haar Kamerbrief van 6 juli 2022 gemeenten op ondernemers in het mkb als een extra kwetsbare groep te beschouwen en aanvullende maatregelen te treffen om hen te beschermen. De huidige aanpak, gericht op bewustwording en preventie, voldoet niet langer. Daarvoor zijn de aanvallen te complex, te schadelijk en te groot in aantal geworden.'

Actieplan

Goed voor Amstelveen beoogt samen met andere fracties en het college een actieplan op te stellen om ondernemers en andere kwetsbare groepen effectiever te beschermen. Niet alleen bij het vergroten van het bewustzijn om zich voldoende te beveiligen, maar ook middels publiek-private samenwerkingsverbanden om adequaat te kunnen reageren op hack aanvallen, om het gat snel te kunnen dichten en de schade te beperken. Voor het bedrijf zelf belangrijk maar ook voor de klanten van het bedrijf, veelal onze inwoners van Amstelveen. 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 12:32

Koninklijke onderscheiding Renske Peters stichting Beschermers Amstelland

Amstelveen - Op 4 juni ontving Renske Peters uit handen van burgemeester Tjapko Poppens een koninklijke onderscheiding tijdens de opening van de 15e Amstellanddag op Wester-Amstel. Renske Peters kreeg dit lintje vanwege haar jaarlange, onvermoeibare inzet voor de bescherming van de natuur in het Amstelland. 

Kunst & Cultuur gisteren 11:00

Kaartverkoop Schouwburg Amstelveen vliegend van start

Amstelveen - Het nieuwe theaterprogramma van Schouwburg Amstelveen valt in de smaak bij het publiek. Op zaterdag 3 juni ging de voorverkoop voor het nieuwe seizoen vliegend van start. Vooral voor cabaret was de belangstelling groot, maar ook de rest van de programmering valt in goede aarde; met bijna 20.000 verkochte kaarten op de eerste dag van de verkoop spreekt het theater van een heel mooie start van de voorverkoop.