Jacqueline Höcker.

Raadslid Jacqueline Höcker stapt op bij Actief voor Amstelveen (AVA)

Amstelveen - Het Amstelveense raadslid Jacqueline Höcker verlaat de lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) en heeft besloten zich af te splitsen om zelfstandig verder te gaan.

Höcker laat in een persbericht weten zich niet meer te kunnen verenigen met de wijze van communicatie binnen de partij en de koers die de partij heeft. Binnen AVA ziet ze in de toekomst weinig mogelijkheden om haar achterban te vertegenwoordigen.

‘Ik ben de politiek ingegaan om mensen te vertegenwoordigen, ik heb een grote achterban en netwerk en er zijn veel mensen die op mij gestemd hebben. Ik wil mij ten volle kunnen richten op de mensen die hun stem op mij hebben uitgebracht, zoals ik dat ook altijd gedaan heb. ‘

Höcker is van mening dat alle lagen van de samenleving belangrijk zijn en dat ook een goede samenwerking met andere fracties onontbeerlijk is: Democratie is een groot goed, ook binnen een politieke partij.  Ik blijf mijn achterban trouw en blijf hen vertegenwoordigen.’

Höcker maakte het nieuws vanmiddag wereldkundig. Jacqueline Höcker stapte in 2017 over van Burgerbelangen Amstelveen (bbA) naar de nieuwe lokale partij Actief voor Amstelveen (AVA), die werd opgericht door Tim Lechner. AVA haalde in 2018 twee zetels bij de gemeenteraadsvergadering. Ze bezette samen met Michel Becker (ex-D66) de twee AVA-raadszetels.

Update: reactie AVA


Meer nieuws

Corona Amstelveen vandaag 15:17

Zeer beperkte daling coronabesmettingen in Amstelveen

Amstelveen - Volgens de vandaag bekendgemaakte corona-cijfers van het RIVM is het aantal coronabesmettingen (Covid-19) in Amstelveen de afgelopen periode zeer beperkt gedaald.  

Verkeer & Vervoer vandaag 13:56

Burgemeester Rijnderslaan een maand dicht in één richting

Amstelveen – De Burgemeester Rijnderslaan zal van maandag 25 januari  tot en met vrijdag 26 februari 2021 in één richting (vanaf de zijde Beneluxbaan in de richting van de Keizer Karelweg) worden afgesloten.

Verkeer & Vervoer vandaag 11:35

Glazen wanden bij nieuwe rotondes Beneluxbaan worden vervangen voor spijlen hekwerken

Amstelveen - De gemeente gaat een serie aanpassingen doorvoeren bij de nieuwe rotondes op de Beneluxbaan langs het Amstelveenlijntraject (Kronenburg, Zonnestein en Sportlaan) om de verkeersveiligheid te verhogen. Een daarvan is het gedeeltelijk vervangen van de glazen afscheidingen bij de nieuwe rotondes.