Percy de Robles

Raadslid Percy de Robles (SBA) overleden

Amstelveen - Raadslid Percy de Robles, fractievoorzitter van Senioren Belangen Amstelveen (SBA), is op donderdag 29 april 2021 overleden.

Dat meldt gemeente Amstelveen. Percy werd als burgerlid beëdigd op 22 april 2014 namens de fractie Ouderen Combinatie Amstelveen (OCA) en was vanaf 28 oktober 2014 lid van de raadscommissie Ruimte, wonen en natuur.

Na de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 werd hij geïnstalleerd als raadslid van de OCA en was hij tevens fractievoorzitter van de partij. In juni 2019 ging hij door als eenmansfractie Senioren Belangen Amstelveen (SBA).

De gemeente meldt in een persbericht: ‘Wij kenden Percy als een innemend mens en een betrokken en bevlogen raadslid die zich in het bijzonder hard maakte voor de ouderen in Amstelveen. Zo kwam hij met een raadsbreed gesteunde motie om een pilot te houden voor gratis openbaar vervoer voor ouderen met een minimum inkomen. Ondanks zijn ziekte bleef hij strijdbaar en zette zich tot het uiterste in om iedere vergadering bij te wonen. Wij gaan hem missen. Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw Veerle, hun dochter, familie en vrienden’.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 17:08

Reminder: morgen zijn de flitspalen actief op kruising N201/N231

Amstelveen - Met het gegeven dat twee nieuwe flitspalen op de kruising N201/N231 tussen Amstelveen en Aalsmeer op vrijdag 7 mei 2021 actief worden, attendeert het regionale verkeershandhavingsteam van de politie weggebruikers er nog maar eens op goed op de snelheid en op de kleur van het verkeerslicht te letten.

112 gisteren 14:54

Forse toename van binnenbranden in Amstelveen

Amstelveen - Het aantal binnenbranden waarbij de brandweer in Amstelveen in actie moest komen, is vorig jaar ten opzichte van een jaar eerder behoorlijk gestegen. In 'coronajaar' 2020 rukte de brandweer liefst 38 keer uit voor een binnenbrand.

Algemeen gisteren 11:56

Bevrijdingsvuurloop Amstelveen mogelijk nieuwe traditie

Amstelveen - Om het bevrijdingsvuur in deze bijzondere tijd brandend te houden organiseerde Stichting Amstelveen Oranje gisteren in samenwerking met Amstelveen Sport en AV Startbaan een (sterk aangepaste) Bevrijdingsvuurloop.

Politiek gisteren 11:30

D66 Amstelveen: wachttijd in het AZC maximaal benutten voor inburgering

Amstelveen - Asielzoekers met een verblijfsvergunning (statushouders) moeten zoveel als mogelijk op het AZC al starten met inburgeringstrajecten, in plaats van pas als zij in Amstelveen wonen. Dit heeft D66 Amstelveen met unanieme steun van de gemeenteraad verankerd in het Amstelveens inburgeringsbeleid. 

Algemeen gisteren 10:13

Verhalenwedstrijd Begraafplaats Zorgvlied: ‘Vol Liefde’

Amstelveen - In het kader van het Weekend van de Begraafplaats van vrijdag 28 tot en met en zondag 30 mei 2021 organiseert de Amstelveense begraafplaats Zorgvlied een verhalenwedstrijd onder de noemer 'Vol Liefde'.