Percy de Robles

Raadslid Percy de Robles (SBA) overleden

Amstelveen - Raadslid Percy de Robles, fractievoorzitter van Senioren Belangen Amstelveen (SBA), is op donderdag 29 april 2021 overleden.

Dat meldt gemeente Amstelveen. Percy werd als burgerlid beëdigd op 22 april 2014 namens de fractie Ouderen Combinatie Amstelveen (OCA) en was vanaf 28 oktober 2014 lid van de raadscommissie Ruimte, wonen en natuur.

Na de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 werd hij geïnstalleerd als raadslid van de OCA en was hij tevens fractievoorzitter van de partij. In juni 2019 ging hij door als eenmansfractie Senioren Belangen Amstelveen (SBA).

De gemeente meldt in een persbericht: ‘Wij kenden Percy als een innemend mens en een betrokken en bevlogen raadslid die zich in het bijzonder hard maakte voor de ouderen in Amstelveen. Zo kwam hij met een raadsbreed gesteunde motie om een pilot te houden voor gratis openbaar vervoer voor ouderen met een minimum inkomen. Ondanks zijn ziekte bleef hij strijdbaar en zette zich tot het uiterste in om iedere vergadering bij te wonen. Wij gaan hem missen. Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw Veerle, hun dochter, familie en vrienden’.


Meer nieuws

Wonen gisteren 15:45

Overeenstemming over bouw stadsvilla's en herenhuizen aan Bovenkerkerweg Amstelveen

Amstelveen - De gemeente heeft finale overeenstemming bereikt over de ontwikkeling van 52 koopwoningen op het braakliggend terrein tussen Bovenkerkerweg, Noordammerlaan en Maalderij. Ontwikkelaars Trebbe Wonen en BPD|Bouwfonds Gebiedsontwikkeling gaan op deze locatie stadsvilla's en herenhuizen onder de naam 'Beauve' bouwen.

Wonen gisteren 13:52

Actie vanuit gemeente Amstelveen: voordelig woning isoleren

Amstelveen - De gemeente start in Amstelveen Zuid in samenwerking met het Energieloket Amstelveen een isolatieactie voor woningeigenaren. De gemeente laat weten dat inwoners tegen scherpe prijzen en gunstige voorwaarden hun woning kunnen laten isoleren doordat wordt ingekocht met een grote groep huiseigenaren.

Verkeer & Vervoer 16 sep. 2021 19:23

Verkeersdrukte rond scholen Sportlaan: Amstelveen overweegt aanpassing schooltijden

Amstelveen - De verkeersveiligheid bij de grote scholen in de omgeving van de Sportlaan is dermate in het geding dat gemeente Amstelveen in overleg is met het Amstelveen College, het Hermann Wesselink College (HWC) en de International School of Amsterdam over aangepaste starttijden van de scholen.