Raadslid Rienks protesteerde tegen komst gemeentehuis

AMSTELVEEN – Het nieuwe raadslid Pier Rienks heeft een opvallende bekentenis gedaan. De CDA’er laat weten dat hij in het verleden heeft geprotesteerd tegen de komst van het huidige gemeentehuis aan de Poel.

In een persoonlijke weblog op de website van de gemeente doet Rienks zijn bekentenis. De Amstelvener was in de jaren tachtig van de vorige eeuw lid van ‘Surfvereniging De Poeldippers’. De club had een houten keet als clubhuis. Dat gebouwtje werd gedoogd.

Heilig

“We maakten als vereniging begin jaren ’80 protest tegen de bouw van het nieuwe gemeentehuis”, schrijft Rienks. “Ons gebouwtje was heilig voor ons. Het was sportclub en jeugdhonk ineen. Een  buurthuis van de toekomst avant la lettre. Het gemeentehuis zou alle wind wegnemen. En waarom moest dat gemeentehuis zo nodig bij De Poel? Was het centrum van Amstelveen daar niet veel geschikter voor?”

Het protest van Rienks en zijn kornuiten heeft het niet gered. Het nieuwe gemeentehuis is er gekomen en als gemeenteraadslid moet de CDA’er tegenwoordig regelmatig vergaderen in het gebouw dat hij aanvankelijk helemaal niet zag zitten.

Hardlopen

Rienks laat in zijn weblog ook weten dat hij inmiddels niet meer surft, maar wel heel erg kan genieten van hardlopen. Het nieuwe raadslid ondersteunt dan ook 'van harte' het voorstel van D66 om hardlooproutes in Amstelveen beter aan te geven en te onderhouden.


Meer nieuws

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten 22 apr. 2024 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.