Raat geeft krakers duidelijke boodschap: 'We willen dat jullie vertrekken'

Amstelveen - Loco-burgemeester van Amstelveen, Herbert Raat, heeft de krakersgroep 'We Are Here' vanmorgen hoogstpersoonlijk, in niet mis te verstane bewoording, vriendelijk verzocht het kantoorgebouw in Amstelveen te verlaten.

Raat bezocht het vannacht gekraakte kantoorpand aan de Groen van Prinstererlaan rond half elf vanmorgen en ging op zoek naar een woordvoerder van de groep die bestaat uit uitgeprocedeerde asielzoekers.

Raat, die burgemeester Bas Eenhoorn vervangt wegens vakantie, viel gelijk met de deur in huis en gaf zowel meerdere malen in het Engels als Nederlands duidelijk aan dat het gemeentebestuur de groep niet in de gemeente wil. 'Dit willen we niet in Amstelveen, we willen dat jullie vertrekken', aldus Raat.

Hij verzocht de woordvoerder, in een verder zeer vriendelijk verlopen gesprek, de hulp die vanuit Amsterdam is aangeboden met beide handen aan te grijpen. 'Dit is geen leven en je hebt zo geen toekomst,' sprak hij de woordvoerder toe. Hij adviseerde de groep een andere oplossing te zoeken, omdat dit helemaal nergens toe leidt.

De krakersgroep 'We Are Here' gaf aan ook een oplossing te willen en daartoe vanmiddag een gesprek te hebben op het Stadshuis in Amsterdam. Mocht de groep niet vrijwillig vertrekken, dan wordt naar andere mogelijkheden gekeken om de groep uit het gebouw te krijgen in overleg met de politie. Daar moeten echter ook voldoende juridische gronden voor zijn.

Hoe groot de groep krakers die nu in Amstelveen verblijft precies is, is niet bekend, vermoedelijk gaat het om enkele tientallen. Op de eerste etage van het kantoorgebouw lagen her en der matrassen en door het gebouw zwerven diverse groepleden. Raat werd tijdens zijn bezoek vergezeld door een agent en twee vertegenwoordigers van gemeente Amstelveen.


Meer nieuws

Winkels vandaag 15:26

Massaal in de rij voor mini-Zwijntje: razendsnel uitverkocht

Amstelveen - Bij de receptie van winkelcentrum Stadshart Amstelveen in het Binnenhof vormde zich vanmiddag een lange rij nadat een gelimiteerde oplage van een mini-versie van het populaire Amstelveense beeld Het Zwijntje in de verkoop ging.

Winkels vandaag 14:08

Olcay Gulsen in zee met De Kapper in het Oude Dorp

Amstelveen - De bekende tv-personality en ondernemer Olcay Gulsen was gisteren bij De Kapper in het Oude Dorp van Amstelveen: De Kapper is partner geworden van Olcay Gulsen Beauty.

Winkels vandaag 09:37

Verkoopstart van mini-versie Zwijntje

Amstelveen - [Update: Het beeldje is inmiddels uitverkocht: er komt nog 1 verkoopmoment op woensdag 15 juli] De door Stadshart Amstelveen geproduceerde mini-versie van het geliefde Amstelveense beeld Het Zwijntje gaat vandaag vanaf 12.30 uur in de verkoop bij de receptie van het winkelcentrum in het Binnenhof.