Randwijck Markt kan mooi weer wel gebruiken

AMSTELVEEN - Een beetje pech hebben de marktlui op de nieuwe Randwijck Markt in Amstelveen Noord zeker: de wekelijkse marktdag (zaterdag) blijkt qua weersomstandigheden namelijk al vanaf de start in maart steevast 'de slechtste dag van de week'.

Wethouder Herbert Raat (VVD) bracht gisteren een bezoek aan de biologische markt, die sinds 2 maanden op zaterdag wordt gehouden op het schoolplein aan het Catharina van Clevepark.

Fan
Raat is fan van het relatief nieuwe buurtinitiatief in Amstelveen Noord. Hij liet zich gisteren op uitnodiging van  initiatiefnemer Loek Lempers rondleiden en informeren over de gang van zaken bij de markt, die wordt getypeerd door gezelligheid en 'eerlijke' producten.

Fantastisch
Ook gister waren de weersomstandigheden allesbehalve florissant, maar de miezerregen kon het enthousiasme van de wethouder (hij deed voor het gemak maar direct een deel van zijn weekendboodschappen) in ieder geval niet drukken. 'Een fantastisch initiatief,' zo sprak hij, onderwijl met diverse standhouders een praatje makend.

Ontdekken
De standhouders blijven enthousiast, ondanks dat de bezoekersaantallen een beetje achterblijven. Initiatiefnemer Lempers hoopt dat meer Amstelveners de markt gaan ontdekken en dat de markt een begrip wordt. 'Want de bezoekersaantallen moeten wel omhoog,' gaf hij aan. 'Mooi weer zal daar zeker bij helpen.'

Sociale cohesie
Ook Raat hoopt dat meer Amstelveners het gezellige marktje gaan ontdekken. Niet alleen vanwege de producten, maar zeker ook omdat de markt goed is voor de sociale cohesie in Amstelveen. Hij liet weten dat de gemeente de Randwijck Markt 'daar waar mogelijk gaat helpen' om het initiatief tot een succes te maken.

Op de foto
Wethouder Herbert Raat (midden) liet zich gisteren rondleiden over de Randwijck Markt door Loek Lempers (rechts).


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 15:01

A9 bij Amstelveen komend weekend in beide richtingen afgesloten, maar Schipholbrug-hijsklus uitgesteld

Amstelveen - De A9 bij Amstelveen is komend weekend (van vrijdag 31 mei 20.00 uur tot maandag 3 juni 05.00 uur) in beide richtingen afgesloten. In het weekend zou eigenlijk het noordelijke brugdek van de Schipholbrug worden ingehesen, maar die klus is uitgesteld door verwachte windstoten. De weekendafsluiting blijft echter in stand, omdat er nog meer werkzaamheden worden uitgevoerd.

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:41

Maak kennis met T.A.T. Nature: kom naar de open dag op zondag 2 juni

Amstelveen / Ouderkerk - Aan de Rondehoep West in Ouderkerk aan de Amstel vind je het Mind Emptiness Center. Hier kun je terecht voor het revolutionaire programma The Alignment Technique in de natuur (T.A.T. Nature), dat jou weer helemaal terug in contact brengt met de natuur om zo innerlijke rust te ervaren.  Maris en Rik geven jou handvatten (Moves) om snel en op een unieke wijze weer tot jezelf te komen. Kom naar de gratis kennismaking op zondag 2 juni.

Algemeen gisteren 09:47

Patisserie Prenger ernstig gedupeerd door diefstal van koelbus

Amstelveen – Patisserie Prenger is ernstig gedupeerd doordat autodieven er vannacht vandoor zijn gegaan met de grote (koel-)bestelbus van het bedrijf. Eigenaar Steve Bouman is er ziek van: ‘De bus is de drijvende factor van onze onderneming. We hebben de bus hard nodig om onze bestellingen uit te kunnen rijden.'