AmstelveenZ
112

Recherche vol op zaak zwaar mishandelde tiener in Westwijk Amstelveen

Amstelveen - De recherche heeft de zaak rond de zware mishandeling van een 14-jarige tiener in de Amstelveense wijk Westwijk gisteren volop in onderzoek. Het onderzoeksteam is bezig zo veel mogelijk beeldmateriaal veilig te stellen uit de omgeving. Daarnaast wordt de kleding van het slachtoffer onderzocht op mogelijke DNA-sporen van de (vermoedelijk minderjarige) daders. Ook getuigen wordt gevraagd zich te melden.

De mishandeling vond maandagmiddag (26 juli 2021) plaats bij een speeltuin gelegen tussen de Albert van Dalsumlaan,het Caro van Eyckhof en de Fie Carelsenlaan in Westwijk. Waarschijnlijk zou er voorafgaand aan de mishandeling ook een confrontatie hebben plaatsgevonden tussen het slachtoffer en de verdachten in winkelcentrum Westwijk nabij het Albert Heijn-filiaal aan het Westwijkplein.

'LHBTIQ+-gerelateerd geweld'

Het slachtoffer liep ernstig letsel op (gebroken neus en tanden en kaakfractuur) door de mishandeling en moest daarvoor behandeld worden in het ziekenhuis. Zodoende was zij maandag nog niet in staat om aangifte te doen, maar deze zal zo spoedig mogelijk worden opgenomen. De politie stelt dat volgens getuigen en direct betrokkenen het vermoedelijk om LHBTIQ+-gerelateerd geweld gaat, zoals gisteren bleek uit berichtgevingen in lokale en landelijke media.

Minderjarige verdachten

Er zouden meerdere - vermoedelijk minderjarige - verdachten bij de mishandeling betrokken zijn. Een specifiek signalement zal door de politie worden gedeeld zodra de aangifte is opgenomen en camerabeelden zijn geanalyseerd. 

Politie op zoek naar meer beeldmateriaal

Het onderzoeksteam hoopt dat bewoners van Westwijk, of mensen die er maandagmiddag tussen 14.00 uur en 14.45 uur verbleven, vragen om beeldmateriaal waarop de mishandeling en/of de verdachten voorkomen tijdens of na het incident  ter beschikking te stellen aan de politie. 'Dat kan van een bewakingscamera zijn, maar ook van een videodeurbel en/of een dashcam.'

Getuigenoproep

De recherche doet ook een dringend beroep op getuigen met wie nog niet is gesproken om contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Informatie en/of beeldmateriaal kunnen rechtstreeks worden geupload naar het onderzoeksteam via een online tipformulier van de polite (klik hier).

Informatie of beelden kunnen ook anoniem worden gedeeld via Meld Misdaad Anoniem. Bel daarvoor 0800-7000 of via de website van M (klik hier)


Meer nieuws

Gezondheid & welzijn gisteren 17:00

Gouden Koets voor Amstelveense ouderen

Amstelveen - Amstelveense ouderen kunnen vanaf vandaag gebruik maken van 'de Gouden Koets'; een uniek vervoersmiddel om ouderen uit hun isolement te halen en gratis vervoer aan te bieden naar Brentano-locaties voor activiteiten en uitjes.

Sport gisteren 08:00

Familie Gal over hun passie: Judo

Amstelveen - Jonathan Gal en zijn vrouw Nadia Oey zijn groot liefhebber van judo. Ook hun kinderen Charlie, Parker en Benjamin beoefenen deze sport. ‘Het is een sport waarin je leert stoeien, leert vallen en elkaar met respect behandelt. Je leert tegen een stootje kunnen, oefent in discipline en maakt een hoop lol met elkaar.’

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 20 sep. 2021 18:24

Bosorganisatie betreurt verwarring die is ontstaan - dat was niet de bedoeling

Amstelveen -  De organisatie van het Amsterdamse Bos betreurt de verwarring die is ontstaan over het particiaptietraject rond het nieuw te vormen (honden-)beleid in het Amsterdamse bos, naar aanleiding van een recent gegeven webinar Hond & Natuur. 'Dat was niet de bedoeling,' stelt de organisatie op haar website.

Verkeer & Vervoer 20 sep. 2021 15:33

Bestuurder Floor Gordon: 'Beneluxbaan weer groen karakter teruggeven'

Amstelveen – In het najaar wordt gestart met het inzaaien en beplanten van de grond langs de Beneluxbaan. In totaal komen langs de Beneluxbaan, waar veel groen verdween door de aanleg van de Amstelveenlijn 23.795 nieuwe heesters en 219 nieuwe bomen terug.