AmstelveenZ
112

Recherche vol op zaak zwaar mishandelde tiener in Westwijk Amstelveen

Amstelveen - De recherche heeft de zaak rond de zware mishandeling van een 14-jarige tiener in de Amstelveense wijk Westwijk gisteren volop in onderzoek. Het onderzoeksteam is bezig zo veel mogelijk beeldmateriaal veilig te stellen uit de omgeving. Daarnaast wordt de kleding van het slachtoffer onderzocht op mogelijke DNA-sporen van de (vermoedelijk minderjarige) daders. Ook getuigen wordt gevraagd zich te melden.

De mishandeling vond maandagmiddag (26 juli 2021) plaats bij een speeltuin gelegen tussen de Albert van Dalsumlaan,het Caro van Eyckhof en de Fie Carelsenlaan in Westwijk. Waarschijnlijk zou er voorafgaand aan de mishandeling ook een confrontatie hebben plaatsgevonden tussen het slachtoffer en de verdachten in winkelcentrum Westwijk nabij het Albert Heijn-filiaal aan het Westwijkplein.

'LHBTIQ+-gerelateerd geweld'

Het slachtoffer liep ernstig letsel op (gebroken neus en tanden en kaakfractuur) door de mishandeling en moest daarvoor behandeld worden in het ziekenhuis. Zodoende was zij maandag nog niet in staat om aangifte te doen, maar deze zal zo spoedig mogelijk worden opgenomen. De politie stelt dat volgens getuigen en direct betrokkenen het vermoedelijk om LHBTIQ+-gerelateerd geweld gaat, zoals gisteren bleek uit berichtgevingen in lokale en landelijke media.

Minderjarige verdachten

Er zouden meerdere - vermoedelijk minderjarige - verdachten bij de mishandeling betrokken zijn. Een specifiek signalement zal door de politie worden gedeeld zodra de aangifte is opgenomen en camerabeelden zijn geanalyseerd. 

Politie op zoek naar meer beeldmateriaal

Het onderzoeksteam hoopt dat bewoners van Westwijk, of mensen die er maandagmiddag tussen 14.00 uur en 14.45 uur verbleven, vragen om beeldmateriaal waarop de mishandeling en/of de verdachten voorkomen tijdens of na het incident  ter beschikking te stellen aan de politie. 'Dat kan van een bewakingscamera zijn, maar ook van een videodeurbel en/of een dashcam.'

Getuigenoproep

De recherche doet ook een dringend beroep op getuigen met wie nog niet is gesproken om contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Informatie en/of beeldmateriaal kunnen rechtstreeks worden geupload naar het onderzoeksteam via een online tipformulier van de polite (klik hier).

Informatie of beelden kunnen ook anoniem worden gedeeld via Meld Misdaad Anoniem. Bel daarvoor 0800-7000 of via de website van M (klik hier)


Meer nieuws

Sport vandaag 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Algemeen gisteren 17:58

Maai Mei Niet: minder maaien, meer biodiversiteit

Amstelveen - Amstelveen doet mee aan de landelijke campagne ‘Maai Mei Niet’. Om de biodiversiteit te vergroten maait de gemeente de gehele maand mei bermen, bloemweiden en geselecteerde gazonstroken niet. Minder maaien zorgt voor meer bloemen en bijen. 

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt.