112

Recherche zit daders van Amstelveense ontvoering op de hielen

AMSTELVEEN - De recherche verwacht op korte termijn meerdere aanhoudingen te kunnen verrichten in het onderzoek naar de zeer gewelddadige ontvoering van een 37-jarige man uit Amstelveen in maart dit jaar.

De recherche heeft waardevolle resultaten geboekt, zo meldt de politie. De locatie waar het slachtoffer enkele uren werd vastgehouden en zwaar werd toegetakeld, is achterhaald. Het gaat om een woning aan de Spaarnestraat in Leiden. De woning is inmiddels zeer uitgebreid onderzocht.

Het slachtoffer werd die avond aangetroffen op de Castellumweg in Leiden. Dat is vlakbij de Spaarnestraat. Een 29-jarige man uit Leiderdorp, die op de avond van de ontvoering werd aangehouden, zit nog altijd vast.

Omschrijving
Het slachtoffer loopt op donderdag 9 maart aan het einde van de middag met een vriend vanaf sportclub Health City aan de Van der Hooplaan naar de auto. De vriend stapt achter het stuur, het slachtoffer gaat naast hem zitten. Als ze weg willen rijden worden ze van achter geblokkeerd door een donkerblauwe Peugeot 308. Drie of vier gemaskerde mannen springen uit de auto en proberen het portier open te krijgen. Dit lukt niet. Ze slaan met een vuurwapen tegen het raam en er wordt zelfs een schot gelost. De bestuurder van de auto laten ze met rust, maar het slachtoffer wordt in de blauwe auto geduwd en afgevoerd.

Later die avond, rond 21.15 uur, wordt het slachtoffer op straat aangetroffen door iemand op straat. Hij is ernstig gewond. Hij mist een vinger en heeft een zware verwonding aan het hoofd. De recherche heeft dezelfde avond nog een verdachte aan kunnen houden, het gaat om een 29-jarige man uit Leiderdorp. Het onderzoeksteam kwam hem op het spoor door de auto die is gebruikt bij de ontvoering. Deze werd diezelfde avond aangetroffen aan de Castellumweg in Leiden.

Het slachtoffer verklaart dat de ontvoerders mogelijk uitwaren op losgeld. Voor zover bekend is er echter geen geld betaald. Naar het motief wordt dus nog verder onderzoek gedaan. Het slachtoffer is vanuit de Peugeot geblinddoekt een pand ingelopen waar hij meteen meerdere trappen op moest. Hij is daar gemarteld en bedreigd. Toen hij de trappen weer af moest lopen stond de auto dusdanig dichtbij dat deze mogelijk op de stoep geparkeerd was. Er is even met het slachtoffer rondgereden – mogelijk om hem te desoriënteren – waarna hij aan de Drechtstraat in Leiden uit de auto is gezet.

Bij de ontvoering is mogelijk een tweede auto betrokken, een witte Peugeot 308 met het kenteken NF-939-F. Mogelijk is deze auto, eventueel in combinatie met de donkerblauwe Peugeot, gezien in Amstelveen of in Leiden.

Informatie kan worden doorgegeven via de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via 0800-7000. Informatie kan ook worden doorgegeven via het onderstaande tipformulier.


Meer nieuws

Sport vandaag 14:52

Back to the Future bij NTC Amstelveen

Amstelveen - Van zondag 30 juni tot en met zondag 6 juli vinden er in Amstelveen twee grote internationale tennistoernooien plaats. 

112 vandaag 13:58

Zoekactie in Ouderkerkerplas naar 14-jarige: slachtoffer gevonden

Ouderkerk aan de Amstel - Dinsdagmiddag rond 13.00 uur is er in de Oudekerkerplas in Ouderkerk aan de Amstel een zoekactie op touw gezet. De politiehelikopter en brandweerduikers zochten vanaf de straat Aan de Wind het water af omdat er een 14-jarige jongen vermist zou zijn. Het slachtoffer is inmiddels gevonden en overgebracht naar het ziekenhuis.  

Rubriek: Onderweg op de A9 vandaag 10:54

27 juni: webinar over de werkzaamheden aan de A9

Amstelveen - Op donderdag 27 juni, van 20.00 uur tot 21.30 uur, wordt er een webinar georganiseerd (digitaal) over de werkzaamheden aan de A9 in Amstelveen. 

Evenementen & Activiteiten vandaag 09:00

Bovenkerk verandert 13 juli tijdens Zomerfeest in olympisch dorp

Amstelveen - Zaterdag 13 juli van 14.00 tot 19.00 uur vindt in het Urbanuspark het jaarlijkse Zomerfeest in Bovenkerk plaats. Deze keer staat het feest in het teken van de Olympische Spelen. Voor één dag wordt Bovenkerk een heus olympisch dorp met o.a. leuke sportieve activiteiten voor jeugdige bezoekers. Daarnaast kunnen geïnteresseerden ook dit jaar weer langskomen voor Heel Bovenkerk Bakt, de braderie, de barbecue, heerlijke hapjes en drankjes en diverse optredens.

Evenementen & Activiteiten gisteren 17:32

Amstelveen Culinair 2024: Een culinair feest aan de Poeloever

Amstelveen - De zomer is begonnen en dat betekent dat het bijna tijd is voor hét fijnproevers evenement van het jaar: Amstelveen Culinair. Op zaterdag 6 juli wordt de prachtige poeloever, met uitzicht over De Poel en het Amsterdamse Bos, omgetoverd tot een culinaire ontmoetingsplaats. Dit jaar is het extra speciaal omdat het terrein nog nooit eerder voor een evenement is gebruikt. Met het mooie weer kunnen bezoekers hier genieten van de zonsondergang over De Poel.

Algemeen gisteren 13:51

Nieuwe naam ontmoetingsruimte Kastanjeflat onthuld: Kastanjehof

Amstelveen - Met trots is de nieuwe naam van de ontmoetingsruimte in de Kastanjeflat bekend gemaakt: Kastanjehof. Het naambord werd feestelijk onthuld door wethouder Marijn van Ballegooijen, waarmee de vernieuwde ontmoetingsplek officieel in gebruik is genomen.