Recordaantal bezoekers voor Museum JAN Amstelveen

Amstelveen - Niet eerder in 32 jaar tijd heeft Museum JAN (voorheen Museum Jan van der Togt) zoveel bezoekers mogen verwelkomen als in 2023. Het relatief kleine museum gaat dit jaar de 35.000 bezoekers passeren.

Sinds enige jaren laat het museum een mooie groei zien qua bezoekersaantallen, inkomsten en naamsbekendheid.

Directeur van Museum JAN Marieke Uildriks: 'De inhoudelijke kwaliteit staat bij ons vanzelfsprekend voorop en dan is het ongelofelijk fijn dat als gevolg daarvan elk jaar weer meer mensen ons museum weten te vinden en genieten van onze tentoonstellingen en aanvullende randprogrammering. We ambiëren een duurzame groei van het aantal bezoekers en hoewel het jaar nog niet voorbij is, zijn we trots dat we dit jaar de 35.000 bezoekers passeren.”

Kunst & design

Met tentoonstellingen over kunst en design legt het museum de focus op actieve Nederlandse kunstenaars waarbij naast grote namen te allen tijde ruimte is voor jong aanstormend talent. Met deze ambitie trekt het museum bezoekers vanuit het hele land.

Ted Noten doet schenking

De huidige tentoonstelling Ted Noten & co. – over waarde  wordt druk bezocht. Sieraden- ontwerper Ted Noten staat centraal in deze originele tentoonstelling waarin gespeeld wordt met het begrip waarde, schoonheid en humor. Vanwege de fijne samenwerking heeft Noten een kunstwerk geschonken aan het museum, Amsterdam (2005-2006) uit de serie Global Tactile Pieces 2.

Ted Noten, Amsterdam, 2005-2006.jpg

Ted Noten, Amsterdam uit de serie Global Tactile Pieces 2, 2005-2006, gegrafeerd glas, synthetische diamanten, zilver, collectie Museum JAN.

Uildriks: 'We zijn ontzettend blij dat we dit waanzinnige stuk aan onze collectie mogen toevoegen. Het is gemaakt van glas en sluit daarom goed aan bij de vaste collectie van Museum JAN waarin de glaskunst centraal staat. Het werk straalt de handtekening van Ted uit: een menselijke lever van glas aan een ketting… je moet er maar opkomen. Typisch Ted!”

Informatie

Ted Noten & co. – over waarde is nog te zien t/m 4 februari 2024. Kijk op www.museumjan.nl voor leuke kinderworkshops en familieactiviteiten in de Kerstvakantie. Openingstijden
dinsdag t/m zondag 11:00-17.00 uur.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.