Dierenambulance, Facebook

Reddingsactie voor met frituurvet besmeurde ganzen

Aalsmeer - De Dierenambulance is met behulp van vrijwilligers een reddingsactie gestart voor meer dan twintig besmeurde ganzen.

De besmeurde ganzen werden vanmiddag in Aalsmeer aangetroffen nabij de Thailandlaan. Het verenpak van de dieren is besmeurd geraakt met frituurvet, zo meldt De Telegraaf.

De Dierenambulance deed een oproep aan vrijwilligers om de ganzen te helpen vangen, omdat het verendek van de ganzen moet worden schoongemaakt. Door de vervuiling is het verendek namelijk 'lek'. Ook een eend is getroffen door het vet.

Het vangen is geen eenvoudige opgave omdat de ganzen zich ophouden nabij de drukke N201


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.

Kunst & Cultuur gisteren 12:05

Corona-crisis in Amstelveen: Rondje Cultuur

Amstelveen - De kunst & cultuursector wordt ook in Amstelveen keihard geraakt door de coronacrisis. In een Rondje Cultuur met verantwoordelijk wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) wordt inzicht gegeven in de effecten van de coronamaatregelen op diverse instellingen en individuele kunstenaars. 

Columns 23 mei 2020 19:30

Column Geertje Visser: #BLIJFBINNEN

Amstelveen - Geertje Visser schrijft maandelijks columns voor AmstelveenZ Magazine. Ze heeft een man en drie zonen, woont en werkt in Amstelveen. In de mei-editie een stukje over thuiswerken in combinatie met thuisonderwijs.