De Bosrandweg (N231)

Reeks afsluitingen Bosrandweg en Legmeerdijk

Amstelveen - Door onderhoudswerkzaamheden aan de provinciale weg N231 zullen de komende maanden een reeks wegafsluitingen plaatsvinden op de Bosrandweg en de Legmeerdijk in Amstelveen. Vrijdagavond 15 maart gaat om te beginnen de Bosrandweg voor een week dicht. 

De Bosrandweg wordt van vrijdag 15 maart 20.00 uur tot en met vrijdag 22 maart 20.00 uur tussen de Bosrandburg en Rietwijkeroordweg (Aalsmeer) afgesloten. Daardoor zijn de Nieuwe Meerlaan en de Burgemeester Colijnweg ook niet toegankelijk.

Vervolgens wordt de Bosrandweg van vrijdag 22 maart 20.00 uur tot en met woensdag 27 maart 05.00 uur afgesloten tussen de Rietwijkeroordweg en de kruising met de Beneluxbaan in Amstelveen. Daarna gaat de kruising van de Bosrandweg met de Legmeerdijk en de Beneluxbaan (vice versa) dicht (28 maart-1 april), gevolgd door de afsluiting van de kruising van de Legmeerdijk met de Beneluxbaan (1 april-woensdag 4 april)

Daarmee zijn de werkzaamheden nog niet klaar: van mei tot en met medio juni worden delen van de Legmeerdijk gefaseerd afgesloten. De provincie Noord-Holland heeft alle afsluitingen op een rijtje gezet met daarbij kaartjes van de omleidingsroutes. [Klik hier voor volledige informatie].

Buslijnen 171 en 199

Buslijn 171 en 199 rijden vanwege de werkzaamhedentot en met 1 april een andere route, waardoor haltes komen te vervallen en reistijd toeneemt.

Buslijn 199 wordt vanaf morgenavond (15 maart, 20.00 uur) omgeleid via de Nieuwe Meerlaan en de Handweg. De extra reistijd bedraagt ongeveer 10 minuten. Haltes Rietwijkeroordweg, Camping Amsterdamse Bos en Schinkeldijkje komen hierdoor tijdelijk te vervallen. De vervangende halte is tijdelijk te vinden op de Nieuwe Meerlaan (richting Amstelveen) en op de Bosrandweg net na de rotonde (richting Schiphol).

Buslijn 171 wordt van 28 maart 20.00 uur tot en met 1 april 05.00 omgeleid via de Beneluxbaan en ter plaatse van de Handweg vervolgt de bus zijn normale route. De reistijd blijft gelijk. Haltes Schinkeldijkje, Zwarte pad en Pastoor Brouwerslaan komen hierdoor tijdelijk te vervallen. De vervangende halte is tijdelijk te vinden op de Handweg (richting Aalsmeer) ter hoogte van de Noorddammerlaan.

Bio Based Bosrandweg

De provincie Noord-Holland richt een deel van de Bosrandweg in als biobased proeftuin. Dit betekent dat de weg volledig – van berm tot berm - wordt uitgevoerd met biobased materialen. Dit zijn natuurlijke materialen die herbruikbaar (circulair) zijn.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.