Webcam A9, RWS

Reminder: A9 bij Amstelveen gaat vanavond volledig op slot (tot maandag)

Amstelveen - Nog even een reminder: Rijksweg A9 in Amstelveen wordt vanaf vanavond (vr. 18-6, 20.00 uur) tot komende maandag (ma. 21-6, 05.00 uur) afgesloten voor het al het verkeer.

De A9 is dicht tussen de A2 knooppunt Holendrecht en de A4 knooppunt Badhoevedorp. De verwachte extra reistijd is circa 30 minuten in verband met de verwachte drukte op de omleidingswegen. Indien het verkeer doorstroomt, is de verwachte extra reistijd circa 5 minuten.

Reden van de afsluiting bij Amstelveen is de plaatsing van middensteunpunten ten behoeve van tijdelijke bruggen die over de A9 worden aangelegd. 

Omleidingen A9 Amstelveen

Er is komend weekeinde een reeks omleidingen ingesteld voor zowel lokaal als regionaal verkeer. Dat verkeer moet rekening houden met een extra reistijd van een half uur.

  • Verkeer vanuit Utrecht/Almere richting knooppunt Badhoevedorp wordt omgeleid via de A2, A10 en de A4;
  • Verkeer vanuit Haarlem/Schiphol richting knooppunt Holendrecht wordt omgeleid via de A4, A10 en de A2;
  • Verkeer vanuit Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel richting Utrecht en Almere wordt omgeleid via de N522 en de A2;
  • Verkeer vanuit Ouderkerk aan de Amstel richting Haarlem en Schiphol wordt omgeleid via de N522, de A2, de A10 en de A4;
  • Verkeer vanuit Amstelveen richting het noorden wordt omgeleid via de S108/S109;
  • Verkeer vanuit Amstelveen richting Schiphol/Haarlem wordt omgeleid via de N232 richting oprit Aalsmeer.

rws_omleidingen_a9_amstelveen.jpg

Van A naar Beter

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers hun reis voor te bereiden met behulp van vanAnaarBeter.nl/werkzaamheden en de borden te volgen die de omleidingsroutes aangeven. 

Zomerafsluitingen A9 Amstelveen

Deze zomer staan meerdere werkzaamheden gepland waarvoor de A9 en de op- en afritten van aansluiting 5, Amstelveen-Stadshart, tijdelijk afgesloten moeten worden. Een overzicht van deze afsluitingen en omleidingen is te vinden via het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat (zie hier).

Bij Amstelveen wordt de A9 de komende jaren over een lengte van 1,6 kilometer verdiept aangelegd, met drie overkappingen. Aannemer VeenIX bouwt twee tijdelijke bruggen om de verbinding tussen noord en zuid Amstelveen tijdens de werkzaamheden in stand te houden. 

 


Meer nieuws

Sport vandaag 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 vandaag 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.