Illustratie van het nieuwe fietspad (Kazernepad) in Bovenkerk.

Renovatie fietspad in Bovenkerk (Kazernepad) gaat eindelijk van start

Amstelveen - Na jarenlange vertraging gaat de gemeente komende woensdag (28 oktober 2020) dan toch echt van start met de renovatie van het fietspad tussen Zetterij en Noorddammerlaan (Kazernepad) in Bovenkerk.

Het deel van het Kazernepad (in de volksmond ook wel Zwarte Pad) is, tot onvrede van veel fietsers, al een hele tijd afgesloten vanwege een onveilige damwand die het fietspad op zijn plaats moet houden.

fietspad_kazernepad_zwartepad.jpg

Het fietspad wordt nu dan toch echt hersteld en gelijk verbreed. 'Een duurzame oplossing is gezocht, waarmee de gemeente weer jaren vooruit kan. Dit heeft aanzienlijk meer tijd gekost dan gebruikelijk. Er was veel overleg nodig met externe partijen, zoals het waterschap en nutsbedrijven. Ook mislukte in eerste instantie de aanbesteding. Bouwbedrijf BAM gaat nu de enorme klus klaren’, meldt de gemeente in een nieuwsbericht.

Wat gaat er gebeuren?

De werkzaamheden bestaan onder andere uit het weghalen van struiken, hekken en borden en sloop van de oude damwand en het oude fietspad. De vergunningen voor het plaatsen van de nieuwe damwand zijn nog in behandeling bij onder andere Waternet. Nadat we die hebben ontvangen, kan BAM de nieuwe damwand aansluitend plaatsen, het nieuwe fietspad aanleggen en hekken en verlichting aanbrengen. Het streven is dat het fietspad eind februari 2021 weer in gebruik genomen kan worden.

Tijdelijk dempen sloot

De machine die nodig is om de nieuwe damwand te plaatsen, heeft meer ruimte nodig dan er nu is. Met het waterschap is daarom afgesproken dat BAM de sloot naast het fietspad tijdelijk mag dempen. BAM gebruikt de demping als werkterrein. Na het werk graaft BAM de sloot weer uit. Het water dat door de sloot stroomt, wordt tijdens de demping omgeleid met buizen en een pomp.

Overlast

Tijdens de werkzaamheden kan er sprake zijn van enige geluidsoverlast. De werkzaamheden gebeuren in principe overdag. De aannemer zal er alles aan doen om de overlast te beperken.

Bereikbaarheid

Gedurende de werkzaamheden is de omleiding van dit deel van het fietspad nog nodig. De woonwagens aan de Binderij blijven via de Binderij bereikbaar voor auto’s. De aannemer zorgt ervoor dat er altijd een doorgang is vanaf de Binderij naar de woonwagens. De andere straten blijven ook bereikbaar.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.